ادامه حمایت گسترده بین المللی از قیام بزرگ مردم ایران در هفتمین روز

نانسی پلوسی رهبر دموکرات‌ها در کنگره آمریکا طی پیامی در حمایت از قیام مردم ایران نوشت: «(رژیم) ایران باید به صداهای معترضان شجاعی که صدای خود را برای حقوقشان و زندگی بهتر بلند کرده‌اند، توجه کند. این تنها مسیر رو به پیش است».

اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌یی درباره قیام مردم ایران، به تضمین حق تظاهرات مسالمت‌آمیز و آزادی بیان مردم ایران فراخوان داد.
در این بیانیه، آمده است: «اتحادیه اروپا به‌دقت تظاهرات جاری در ایران، افزایش خشونت و از دست رفتن غیر قابل قبول جان‌ها را دنبال می‌کند. تظاهرات مسالمت‌آمیز و آزادی بیان، حقوق بنیادین در تمامی کشورها هستند و ایران هم از آن مستثنی نیست. اتحادیه اروپا به نظارت بر وضعیت ادامه خواهد داد».

سخنگوی کاخ سفید درباره موضع دولت آمریکا در قبال قیام مردم ایران، تأکید کرد: «دونالد ترامپ برخلاف اوباما با سکوت بی‌عملی پیشه نخواهد کرد و او قعطعاً از مردم ایران حمایت می‌کند و می‌خواهد این‌را به روشنی بیان کند».
سارا سندرز افزود: «ما اکنون شاهد یک قیام ارگانیک و مردمی هستیم که توسط شهروندان شجاع ایرانی در گسترده‌ترین ابعاد از سال ۲۰۰۹ تاکنون صورت می‌گیرد. جامعه بین‌المللی نمی‌تواند مثل آن زمان، سکوت پیشه کند... آمریکا در انتظار روزی است که ایرانیان بتوانند جایگاه برحق خود را در کنار مردم آزاد جهان، کسب کنند...».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت: «بسیاری از کشورهای جهان، وقایع ایران را به‌دقت زیر نظر دارند... ما نگرانی خود را نسبت به سرکوب حقوق بشر ابراز کرده‌ایم... از جمله نسبت به دستگیری مردم به‌خاطر اعتراض مسالمت‌آمیز. این از نگرانی‌های عمده ما و ملل متحد است. ما وضعیت را از نزدیک زیر نظر داریم و حمایتمان را از مردم ایران ابراز می‌کنیم. آنها شجاعانه، علناً و با قدرت حرف خود را بیان می‌کنند».

سناتور چاک شومر رهبر دموکرات‌ها در سنای ایالات متحده در پیامی در حمایت از قیام مردم ایران، تأکید کرد: «مردم ایران باید از حق اعتراض بدون ترس از ارعاب و خشونت حکومت برخوردار باشند».

نیوت گینگریچ رئیس پیشین کنگره آمریکا و کاندیدای پیشین ریاست‌جمهوری در مصاحبه با فاکس‌نیوز، گفت: «رئیس‌جمهور (آمریکا) هشدارهای بسیار جدی علیه دیکتاتوری (حاکم بر ایران) که مردم را به قتل می‌رساند، صادر کرده است... این یک دیکتاتوری سرکوبگر و بی‌رحم است که سال ۱۹۸۸ بیش از ۳۰ هزار نفر را به قتل رساند... (این رژیم) آماده است تا دوباره بسیاری از مردم را بکشد و ما باید علناً و با قدرت تمام، با آن مخالفت کنیم».
نیوت گینگریچ در مصاحبه دیگری گفت:پرزیدنت ترامپ به درستی تمام، علناً دیکتاتوری (حاکم بر ایران) را محکوم می‌کند. به‌نظرم شاهدیم که این دیکتاتوری اکنون برای چهارمین بار مشروعیتش را از دست می‌دهد، یک بار در اواخر دهه ۱۹۸۰، آنها سی هزار نفر را اعدام کردند تا تلاش کنند کنترل خود را بر حکومت برقرار سازند. به‌نظرم بار دیگر شاهد آن هستیم که مردم ایران می‌گویند: این وضعیت خوبی برای زندگی نیست، تمام پول‌هایی را که اوباما به شما داد خرج حزب‌الله و حماس و مشکل‌آفرینی در سراسر منطقه می‌کنید. ما می‌خواهیم این پول‌ها را در داخل کشور خرج کنیم. به‌نظرم این لحظه بسیار مهمی است تا به این دیکتاتوری را پس بزنیم و علناً در کنار مردم ایران قرار بگیریم...
اروپایی‌ها اکنون سردرگم هستند، چون تمایل دارند که با (رژیم) ایران تجارت کنند، ولی از این نوع سرکوب هم نفرت دارند. به‌نظرم اگر آنها به ما بپیوندند و مثلاً بگویند، هر کس در کشتن تظاهرکنندگان نقش دارد، می‌تواند تحت قانون بین‌الملل به‌عنوان یک جنایتکار جنگی معرفی شود، کاری که مثلاً در کشورهای بالکان انجام دادیم، به‌نظرم این می‌تواند نظام (ایران) را بلرزاند...

کلی‌اَن کانوی مشاور رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با فاکس‌نیوز، گفت: «رئیس‌جهمور آمریکا... می‌داند که (مردم ایران) در پی آزادی هستند... آمریکا و جهان باید ببینند که در ایران چه چیزی در حال وقوع است... رئیس‌جمهور (آمریکا) در کنار مردم ایران ایستاده است و نمی‌خواهد هم‌چون بسیاری از کسانی که در سال ۲۰۰۹ سکوت پیشه کردند، ساکت بماند.... وقتی مردم به‌خاطر ایستادن برای نیازمندی‌های پایه‌یی خود و برای آزادی، جانشان را از دست می‌دهند، نباید سکوت پیشه کرد».

سناتور مارکو روبیو کاندیدای پیشین ریاست‌جمهوری آمریکا، گفت: «اعتراضات در ایران نتیجه (اقدامات) رژیمی است که میلیاردها دلار را خرج پشتیبانی از حزب‌الله، بشار اسد و موشک‌های حوثی‌ها کرده است به‌جای این‌که آنرا خرج شکوفایی مردم (این کشور) بکند».

وزیر خارجه یمن المخلافی در پیامی در همبستگی با مردم ایران علیه حکومت آخوندی اعلام کرد: ما برای مردم ایران در کسب آزادی و خاتمه ماجراجوییهای خارجی رژیم حاکم بر ایران آرزوی موفقیت می‌کنیم.
وزیر خارجه یمن نوشت: یمن چند دهه است که از مداخلات رژیم حاکم برایران رنجهای بسیار دیده است.