لوموند:‌ یک انقلاب واقعی کلیت نظام ایران را نشانه گرفته است

لوموند:‌ آنچه در ایران امروز می گذرد یک انقلاب به معنای حقیقی کلمه است.

یک محقق فرانسوی بنام استفن دودوآنون که به تازگی از ایران بازگشته در لوموند ۲ ژانویه درباره ماهیت تحولات و اعتراض های جاری در ایران نوشته است: «حکومت اسلامی ایران در برابر تظاهرات اعتراضی که در این کشور ابعاد ملی یافته کاملاً غافلگیر شده است. آنچه در ایران امروز می گذرد یک انقلاب به معنای حقیقی کلمه است. این انقلاب ریشه در اعتراض های پراکنده ای دارد که علیه فقر و فاجعه زیست محیطی طی سال های گذشته به طور دائم در جریان بوده است.

آنچه اکنون در جریان است کاملاً متفاوت است. رویدادهای جاری ایران یک انقلاب بزرگ ملی است که در بیش از چهل شهر این کشور به طور همزمان جریان دارد و مستقیماً و به طور رادیکال رأس حکومت اسلامی ایران را نشانه گرفته است. توده های اصلی انقلاب حاضر در ایران را مردم پابرهنه محلات و مناطق فقیرنشین تشکیل می دهند و در این معنا می توان گفت که جمهوری اسلامی ایران دچار یک فروپاشی اجتماعی و ایدئولوژیک شده است.
بدون شک انقلاب جاری جمهوری اسلامی ایران را به خطر انداخته است. جامعه شناس فرانسوی تصریح کرده است که در قیاس با جنبش سبز اینبار کلیه اظهارات مقامات رژیم نشان می دهد که اردوی ترس تغییر کرده است : آنکه می ترسد حکومت است, نه مردم.
در قیاس با جنبش سبز که عمدتاً در تهران متمرکز بود و به همین خاطر سرکوب آن برای حاکمان ایران آسان بود, انقلاب جاری ایران سراسری, سریع و رادیکال و به همین دلیل مهار و سرکوب آن دشوار و پرمخاطره است. استفن دودوآنون افزوده است که شواهد نشان می دهد که این انقلاب شکاف و اختلافات درونی قدرت را تشدید کرده است. انقلاب مردم ایران نه این یا آن فرد بلکه کلیت نظام اسلامی ایران را هدف گرفته است».

لوموند:‌ پاسدار جعفری سرکرده سپاه پاسداران: شمار زیادی از آشوبگران که در مرکز فتنه قرار داشتند.
از سوی ضد انقلاب و مجاهدین آموزش دیده بودند که در حومه پاریس مستقر هستند.

جعفری تأکید کرد این اشخاص «بازداشت شده و با آنها قاطعانه برخورد خواهد شد».

لوموند در مقاله دیگری به تاریخ سوم ژانویه ۲۰۱۸ خط و نشان کشیدنهای میان تهی پاسدار جعفری سرکرده سپاه پاسداران را گزارش کرده و می نویسد: «سپاه پاسداران انقلاب «پایان فتنه» را اعلام میکند.

محمد علی جعفری فرمانده پاسداران، روز چهارشنبه ۳ ژانویه اطمینان داد که حال میتواند «پایان فتنه» در ایران را اعلام کند.
فرمانده سپاه پاسداران در سایت اینترنتی این نیرو اعلام کرد : «در این فتنه، حداکثر تجمعات ۱۵۰۰ نفره داشته ایم و کل تعداد اغتشاشگران در سراسر کشور از ۱۵۰۰۰ نفر متجاوز نبوده است».

جعفری گفت: «شمار زیادی از آشوبگران که در مرکز فتنه قرار داشتند، از سوی ضد انقلاب و منافقین آموزش دیده بودند» که منظور از «منافقین» استفاده از واژه و توصیفی است که مقامات در اشاره به مجاهدین خلق، یک گروه اپوزیسیون در تبعیدمستقر درحومه پاریس، بکار میبرند.جعفری تأکید کرد که این اشخاص «بازداشت شده و با آنها قاطعانه برخورد خواهد شد».
جعفری همچنین بر این نکته تأکید کرد که هزاران تن «جهت به آشوب کشیدن ایران» توسط ایالات متحده «آموزش دیده بودند»
طبق ارقام رسمی منتشره، بیش از یکهزار نفر طی شش روز گذشته بازداشت شده اند که تنها ۴۵۰ مورد به تهران مربوط میشده، در حالیکه تجمعات در پایتخت به مراتب از شهرستانها کوچک تر بوده است.
بازگشایی کانال «تلگرام» هنوز معلوم نیست
از سوی دیگر، وزیر مخابرات ایران پس از آنکه مقامات مربوطه این شبکه اجتماعی را که بطور خاص جهت فراخوان به تظاهرات مورد استفاده قرار میگرفت، مسدود کردند، از سر گرفته شدن فعالیتهای عادی شبکه تلگرام را به حذف محتویات دارای خصیصه «تروریستی» موکول کرد.بیش از ۴۱ میلیون ایرانی از یک جمعیت ۸۰ میلیونی، دارای تلفن هوشمند هستند و دست کم ۲۵ میلیون تن از آنان بطور روزمره از «تلگرام» برای کسب اخبار و اطلاعات و تماس با دیگر کاربران استفاده میکنند...».