کوین مک کارتی رهبر اکثریت مجلس نمایندگان بههمراه اد رویس طی بیانیهیی در این رابطه، اعلام کردند: «روز سه شنبه (آینده) مجلس نمایندگان یک قطعنامه دوحزبی را به رأی میگذارد تا در حمایت از مردم ایران به دولت (آمریکا) بپیوندد. رژیم افراطی حاکم بر ایران، آزادیهای بنیادین را (از مردم) سلب میکند و تلاش می کند مخالفتها را با نیروهای قتل وکشتار سرکوب کند؛ (این رژیم) در همین حال میلیاردها دلار را برای فعالیتهای تروریستی در خارج ایران، ارسال میکند».
کوین مککارتی و اد رویس، تأکید کردند: «در حالیکه ایرانیان شجاع برای اعتراض به خشونت و فساد رژیم به خیابانها میآیند، ایالات متحده نمیتواند اشتباهات گذشته را تکرار کند. این قطعنامه سرکوب اعتراضات مشروع توسط رژیم را محکوم میکند و روشن میسازد که آمریکا در کنار ایرانیانی ایستاده است که صلح، آزادی و یک زندگی بهتر میخواهند».
قطعنامه دو حزبی ۶۷۶ مجلس نمایندگان که تحت عنوان «حمایت از حقوق مردم ایران برای آزادی بیان، محکومیت رژیم ایران بهخاطر سرکوب اعتراضات مشروع» ارائه شده، با یادآوری شروع قیام مردم ایران در ۲۸ دسامبر و گسترش آن به شهرهای سراسر کشور، تأکید میکند: «معترضان، به موارد بسیاری اعتراض کردهاند؛ از جمله به فساد گسترده رژیم (حاکم) و کنترل سپاه پاسداران بر اقتصاد کشور. آنها فعالیتهای پرهزینه و بیثباتکننده رژیم در خارج از جمله حمایت آن از گروههای تروریستی مثل حزبالله و رژیم قاتل اسد در سوریه را محکوم کردهاند. گزارشها نشان میدهد که بیش از ۱۰۰۰ تن از ایرانیان دستگیر و چندین تن از آنها در ارتباط با این اعتراضات کشته شدهاند. حکومت ایران دسترسی به اینترنت موبایل را قطع کرده و به شرکتها فشار میآورد تا برنامههای شبکههای اجتماعی مورد استفاده فعالان برای سازماندهی... اعتراضات را بلوکه کند».
قطعنامه دو حزبی مجلس نمایندگان آمریکا، میافزاید: «کنگره اختیار ارائه اجازه تکنولوژیهای ارتباطی برای ایران بهمنظور بهبود توانایی مردم ایران برای بیان آزادانه را فراهم کرده است. کنگره اختیار لیستگذاری و تحریم عناصر رژیم ایران را که در فساد گسترده و نقض جدی حقوق بشر دست دارند فراهم کرده است؛ سپاه پاسداران و شبه نظامیان بسیج آن، بهخاطر طراحی و نقض جدی حقوق بشر علیه مردم ایران از جمله شکنجه بیرحمانه و طولانی مخالفان سیاسی، تحریم شدهاند... این رژیم مستمراً حقوق بشر شهروندان ایران را نقض کرده است از جمله با محدودیتهای جاری، سیستماتیک و جدی آزادی تجمع و انجمن صلحآمیز و آزادی عقیده و بیان شامل استمرار بستن مطبوعات، دستگیری روزنامهنگاران و سانسور (آزادی) بیان در شبکههای آنلاین مثل وبلاگها و وبسایتها شبکههای اجتماعی و سایتهای اشتراکگذاری اطلاعات مثل تلگرام، اینستاگرام و توئیتر بلوکه شدهاند...».
قطعنامه مجلس نمایندگان آمریکا سپس با ذکر موضعگیریهای بینالمللی در حمایت از قیام مردم ایران و محکومیت اقدامات سرکوبگرانه رژیم از جمله از سوی دولتهای فرانسه، انگلستان و کانادا
۹ خواسته و نتیجهگیری را مطرح میکند:
۱- مجلس نمایندگان آمریکا در کنار مردم ایران میایستد که در حال انجام اعتراضات مشروع و صلحآمیز علیه یک رژیم سرکوبگر و فاسد هستند.
۲- محکومیت نقضهای جدی حقوق بشری رژیم ایران علیه مردم ایران و محکومیت فساد گسترده و فعالیتهای بیثباتکننده آن در خارج.
۳- بیانیههای حمایت از معترضان از سوی متحدان کلیدی را مورد توجه قرار میدهد و همه دولتها و نهادهای دموکراتیک را فرا میخواند تا بهروشنی از حقوق مردم ایران برای زندگی در یک جامعه آزاد، حمایت کنند.
۴- خواهان آن میشود که رژیم ایران از التزامات بینالمللی در رابطه با حقوق بشر و آزادیهای مدنی، از جمله آزادی اجتماع، بیان و مطبوعات، تبعیت کند.
۵- از دولت آمریکا میخواهد تا با بهکارگیری تحریمهای هدفمند و برگزاری اجلاس فوقالعاده شورای امنیت و شورای حقوق بشر ملل متحد، استمرار نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران را محکوم کند و مکانیسمی را برقرار سازد تا شورای امنیت بتواند بر این نقضها نظارت کند.
۶- دولت آمریکا را تشویق میکند که مجوز تکنولوژی ارتباطات برای ایران را تسریع کند تا توانایی مردم ایران برای بیان آزادانه، بهبود یابد.
۷- شرکتها را فرا میخواند تا درخواستهای رژیم را برای قطع مردم ایران از شبکههای اجتماعی و سایر امکانات ارتباطی، رد کنند.
۸- به تاریخ پر افتخار و فرهنگ غنی ملت ایران احترام میگذارد و تماماً از تلاشهای مردم ایران برای ترویج برقراری آزادیهای بنیادین حمایت میکند که پایه ظهور یک سیستم سیاسی است که آزادانه انتخاب شده و باز و دموکراتیک باشد.
۹- از رئیسجمهور و وزیر خارجه آمریکا میخواهد در همکاری با جامعه بینالمللی، تضمین کنند که نقضهای حقوق بشری، بخشی از تمامی مذاکرات رسمی و غیر رسمی چند جانبه و دو جانبه در ارتباط با رژیم ایران باشد.