در این جلسه نمایندگان کنگره در سخنان خود، ضمن اعلام همبستگی با قیامکنندگان در ایران و محکومیت اقدامات سرکوبگرانه رژیم، بر لزوم حمایت از خواست مردم ایران برای استقرار آزادی و دموکراسی تأکید کردند.
تام گرت که ریاست جلسه را بر عهده داشت در سخنان خود گفت: در حالی که من اینجا ایستادهام، در شهرهایی که بسیاری از آمریکاییها حتی اسم آنرا هرگز نشنیدهاند، در اصفهان، کرج، تبریز و مشهد و طبعاً در تهران، دهها هزار تن در برابر رژیمی ایستادهاند که کارنامهیی در نابود کردن نه فقط آزادی بلکه خود زندگی کسانی را دارد که میایستند و از آزادی دفاع میکنند. ایستادن و فراخوان به حقوق بنیادین و کرامت؛
امروز من در کنار تصویری از حبیب خبیری ایستادهام. حبیب کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال ایران بود، او بههمراه ۴۰ تن دیگر در سال ۱۹۸۴ در زندان اوین اعدام شدند چرا که این شجاعت را داشتند تا به حکومت اعتراض کنند. او ۲۹ ساله بود و شواهد نشان میدهد که قبل از اعدام شکنجه شده است. همانطور که قبلاً گفتیم، بیش از ۱۲ هزار نفر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی فقط بین سالهای ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۴ اعدام شدند. نفر بعدی یک زن جوان است که بهنحوی با تأسف به یک قهرمان مردمی بینالمللی تبدیل شد برای کسانی که به این توجه داشتند که او این شجاعت را داشت تا در انقلاب سبز در سال ۲۰۰۹ بایستد و اعتراض کند و نشان بدهد که مردم ایران حق تعیین سرنوشت خودشان را دارند، وقتی علناً و در حالی که از صحنه فیلمبرداری میشد در خیابانها به قتل رسید. او ۲۶ ساله بود. ایالات متحده سکوت پیشه کرد. او که دومین فرزند از سه فرزند خانواده و در منطقهیی از طبقات میانی بود، این شجاعت را داشت تا بایستد و بیعدالتی را که دیده بود، مورد توجه قرار بدهد و قیمتش را با جان خود پرداخت کرد. طبعاً متعرضان همراه او شعار میدادند: «آمریکا یا با اونها یا با آخوندها» ولی ما پاسخی ندادیم. امروز من پاسخ میدهم، این دولت پاسخ میدهد، حال شکر محمدزاده را میبینیم، یک پرستار که دستگیر، زندانی و شکنجه شد بهخاطر کمک پزشکی به ایرانیان دیگر، برادران و خواهرانی که سپاه پاسداران وحشیانه در خیابانهای ایران سرکوب کرده بود؛ او بهنحو وحشیانهیی در زندان اوین شکنجه شد، دوره قابل توجهی از هفت تا ۱۵ سال زندان خود را گذراند و بعد بههمراه تقریباً ۳۳ هزار تن دیگر در سال ۱۹۸۸ اعدام شد. سه نام، سه چهره، سه داستان. شاید ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه برای هر کدام وقت گذاشتیم. حال بگذارید اینرا توضیح بدهم، آقای رئیس. اگر پنج دقیقه را به نشاندادن تصاویر و صحبت کوتاه درباره هر فردی اختصاص بدهیم که توسط رژیم آخوندی در ایران به قتل رسیده، بهمدت بیش از یک سال اینجا خواهیم بود؛ آن هم در صورتی که ۲۴ ساعته و هفت روزه هفته را کار کنیم از همکارانم تشکر میکنم که امروز در کنارم ایستادند و از مردم آمریکا و همکارانم میخواهم زمان بگذارند و درباره مناطقی همچون اصفهان و کرج و تبریز و مشهد مطلع بشوند و زنان و مردانی بیندیشند که این شجاعت را دارند که از در خانههای خود خارج بشوند، در حالی که بهخوبی میدانند، ممکن است دیگر باز نگردند. اکنون زمان آن فرا رسیده، این آرمان برحق است، رژیم آخوندی باید برود. دیگر کافی است.
پس از آن نماینده کنگره جان کرتیس CURTIS ضمن محکومکردن اعمال سرکوبگرانه حکومت آخوندی علیه قیامکنندگان در ایران و مسدود کردن شبکههای اجتماعی و سانسور اینترنت توسط رژیم، گفت: «من در کنار معترضان در ایران ایستادهام... آنها شایسته کشوری هستند که در آن به آزادی آنها برای ابراز مخالفت، احترام گذاشته شود. آنها شیاسته حکومتی بر پایه برابری و عدالت هستند تا بتوانند زندگی خود را بهبود بخشند... امیدوارم روزی مردم ایران شاهد آزادی و همان نوع از رهبری باشند که در پی آن و شایسته آن هستند».
تد یوهو نیز در سخنانش تأکید کرد: «اگر به رژیم ایران از زمانی که... حکومت را بهدست گرفته نگاه کنید، چیزی جز خونریزی و هرج و مرج نخواهید دید... مردم ایران در سال ۲۰۰۹ بپاخاستند. دولت ایالات متحده در آن زمان حاضر نشد از مردم ایران که خواهان حقوق پایهیی... بودند حمایت کند... برای من شوکهکننده است که رژیم ایران از نیروی مرگبار برای سلب آزادیهای پایهیی از مردم ایران استفاده میکند...».
وی با اشاره به اقدامات سرکوبگرانه رژیم و تهدیدات سرکردگان سپاه پاسداران به سرکوب خشونتبار قیام مردم ایران، افزود: «خامنهای ولی فقیه (این رژیم) باید همانطور که هست شناسایی شود: دیکتاتور یک رژیم سرکوبگر که بار دیگر چهره واقعی خود را با پاسخ وحشتناکش به اعتراضات صلحآمیز و مشروع... نشان داد... ایالات متحده از حقوق ایرانیان شجاعی که بهطور مسالمتآمیز علیه رژیم ایران اعتراض میکنند حمایت میکند».
کیث راتفوس سخنران بعدی جلسه ویژه حمایت از قیام مردم ایران در کنگره آمریکا بود؛ وی گفت: «مردم خوب ایران علیه یک رژیم سرکوبگر اعتراض میکنند که تقریباً بهمدت چهار دهه، استبداد را بر آنها اعمال کرده است... از زمان انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹، سران (این رژیم) جنگ در سطح بینالمللی و منطقهیی را در برابر ترویج یک اقتصاد داخلی سالم و روابط صلحآمیز با همسایگان منطقهیی، انتخاب کردهاند...».
وی سپس با انتقاد از مماشات دولت اوباما و امتیازات ناموجه آن به رژیم آخوندی در جریان توافق اتمی تأکید کرد که به رغم همه اینها این رژیم تغییری نکرده است. «این رژیم خطرناک، همچنان تسلیحات را به مشتریانش در افغانستان، سوریه، عراق و یمن صادر و قاچاق میکند... بعد از تمامی اقدامات تروریستی، جنایات و فساد رژیم ایران، آیا فکر میکنید که مردم ایران میتوانستند از آن بهرهیی ببرند؟ فقط باید... تلویزیون را تماشا کنید تا پاسخ مردم ایران را ببینید. روشن است که آنها از آن به تنگ آمدهاند... مردم خوب ایران، در برابر استبداد میایستند و ما باید در کنار آنها بایستیم. میخواهم معترضانی که در پی آزادی از سرکوب هستند بدانند که ما با آنها هستیم؛ مردم آمریکا با آنها هستند».
نماینده کنگره تد باد در سخنرانی خود، گفت: «اعتراضاتی که از ماه گذشته (میلادی) شروع شد، نه فقط برای مردم ایران، بلکه برای جهان مهم است. این اعتراضات بهخاطر وضعیت وخیم اقتصادی در ایران شروع... اما به یک جنبش سراسری تبدیل شد که موضوع آن بسا فراتر از صرفاً مسائل اقتصادی است... مردم شعار میدهند: «میجنگیم، میمیریم، ایران رو پس میگیریم»... رئیسجمهور (آمریکا)... گفته است که زمان تغییر فرا رسیده و من هم کاملاً با او موافقم. این برخلاف (رویکرد) دولت اوباما است که از اختیار اخلاقی سخن میگفت، اما وقتی معترضان ضد رژیم در سال ۱۳۸۸ به خیابانها آمدند، در کنار رژیم فاسد (حاکم بر) ایران قرار گرفت... ما باید تحریمها علیه حکومت ایران را در پاسخ به سرکوب معترضان... طی هفتههای اخیر، افزایش بدهیم. رئیسجمهور همچنین باید قویاً خروج از توافق اتمی... را مورد بررسی قرار بدهد. ما شاهد نقض بخشهایی از این توافق توسط حکومت ایران بودهایم و اصلاً نباید آنرا بپذیریم».
تد باد، افزود: «مردم ایران با شجاعت علیه (رژیم حاکم) اعتراض میکنند و به تغییر فراخوان میدهند... ما نیز باید به ابراز حمایتمان از این معترضان در ایران ادامه بدهیم و مطمئن شویم که آنها میدانند، ما از آنان حمایت میکنیم».
پس از آن جف دانکن Mr. DUNCAN در سخنانش، تأکید کرد: «میخواهم مردم ایران بدانند که مردم ایالات متحده... در کنار آنها ایستادهاند... دولت اوباما مردم ایران را نادیده گرفت؛ اما دولت ترامپ به مردم ایران گفته است: ما در کنار شما و علیه حکومت سرکوبگر (حاکم) ایستادهایم».
وی با اشاره به گزارش افشاگرانه پولیتیکو درباره استمالت دولت اوباما با رژیم و لغو برنامه مقابله با شبکه قاچاق حزبالشیطان، افزود: «همه ما از پالتهای پول نقد که به (رژیم) ایران داده شد مطلعیم. آنها میتوانستند آنرا خرج اقتصاد (کشور) بکنند... اما بزرگترین حکومت حامی تروریسم در جهان... بیشتر این پول را برای استمرار تأمین مالی فعالیتهای تروریستی در سراسر جهان خرج کرد».
جف دانکن همچنین به عملیات تروریستی رژیم آخوندی در آرژانتین و تحقیقات قاضی شهید آلبرتو نیسمن در این رابطه پرداخت، و افزود: «آلبرتو نیسمن... گفت: میدانیم که در (بمبگذاری) آمیا چه اتفاقی افتاد و میدانیم که (رژیم) ایران در آن نقش داشته است.... او مجموعه گستردهیی از اطلاعات را گردآوری کرد... اما صبح قبل از (ارائه شواهدش به کنگره آرژانتین)... درباره پنهانکردن واقعیتها... درباره فعالیتهای (رژیم) ایران در بمبگذاری آمیا...، وی در خانه خود ترور شد... اکنون اثبات شده است که او خودکشی نکرده، بلکه احتمالاً توسط عوامل (رژیم) ایران به قتل رسیده است».
لویی گومرت GOHMERT سخنران بعدی جلسه ویژه حمایت از قیام مردم ایران در کنگره آمریکا بود؛ وی دستاوردهای این قیام را برشمرد و تأکید کرد: «باید به مردم ایران تبریک گفت که اعلام کردند: دیگر کافی است...».
دینا روهراباکر رئیس زیرکمیته اروپا-آسیا و تهدیدات بالقوه مجلس نمایندگان نیز در سخنرانی خود، گفت: «ما به افراد شجاعی که هماکنون در خیابانها هستند تا با دیکتاتوری آخوندی حاکم بر ایران مخالفت کنند، این پیام را میفرستیم: مردم آمریکا و قلب ما با شماست... خوشحالیم که رئیسجمهور ما هم تضمین میکند که جهان بداند، ما رسماً در کنار مردمی هستیم که در خیابانهای تهران تلاش میکنند دیکتاتوری آخوندی را سرنگون کنند و آنرا با یک دولت دموکراتیک جایگزین کنند.
روهراباکر، تأکید کرد: «رژیم آخوندی باید سرنگون بشود، اما این باید توسط مردم (این کشور) صورت گیرد و... از کسانی که برای آزادی در ایران مبارزه میکنند، حمایت کنیم».
پس از آن تام گرت در سخنرانی پایانی خود،گفت: «روحانی آخوندها را نمایندگی میکند و (مدره نامیدن او) مثل این است که... (بگوییم) گوبلز، یک نازی مدره بوده است. هیچچیز مدرهیی در مورد سران این رژیم وجود ندارد».
وی سپس با اشاره به اعمال تروریستی رژیم در سراسر جهان، افزود: «زمان آن است که به این (وضعیت) پایان داده شود و دیگر کافی است. ادموند برک Edmund Burke (فیلسوف ایرلندی) گفته است: «برای موفقیت شرارت، کافی است که افراد خوب، هیچ کاری نکنند». لذا این بار ما بیعملی پیشه نخواهیم کرد».