بازدید اعضای شورای امنیت از موشکهای ارسالی رژیم ایران به یمن در واشنگتن

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل و نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت از باقیمانده یک موشک رژیم آخوندی ارسالی برای شبه نظامیان حوثی که در یک انبار نظامی در واشنگتن نگه‌داری می‌شود، بازدید کردند.

نیکی هیلی به خبرنگاران گفت:‌ سفرای کشورهای دیگر «در حال درک این موضوع هستند که "اگر ما در مورد اقدامات ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت توسط رژیم ایران صحبت نکنیم، اگر ما فورا با این مسئله طرف نشویم، آن‌وقت آمریکا هم می‌گوید کلیت این جریان شرم‌آور است"».

وی پیشتر در آذر ماه سال جاری باقی‌مانده این موشک را با عنوان «شواهد غیرقابل انکار» از حمایت موشکی و تسلیحاتی رژیم ایران از شبه‌نظامیان حوثی توصیف کرده بود. سفیران کشورهای عضو شورای امنیت روز دوشنبه با شماری دیگر از مقام‌های ارشد دولت آمریکا، از جمله ژنرال مک‌مستر، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، و دونالد ترامپ دیدار کردند.

از سوی دیگر علی اکبر ولایتی، مشاور ولی فقیه ارتجاع در امور بین‌الملی خشم خود را نسبت به بازدید سفرا از باقیمانده موشک رژیم نشان داد و آن را خیمه‌شب‌بازی توصیف کرده.

بیشتر بخوانید:

نمایندگی آمریکا در ملل متحد با صدور بیانیه‌یی، اعلام کرد: «سفیر نیکی هیلی روز دوشنبه شورای امنیت ملل متحد را در یک دیدار از پایگاه (پنتاگون)... در واشینگتن همراهی کرد تا مدارک دست اول از نقض‌های تعهدات بین‌المللی (رژیم) ایران را مشاهده کنند. این دیدار زمانی اتفاق می‌افتد که چند ارگان سازمان ملل متحد، عدم تبعیت (رژیم) ایران را از قطعنامه‌های شورای امنیت بررسی می‌کنند».
نیکی هیلی، گفت: «ما می‌خواستیم اعضای شورای امنیت را به اینجا بیاوریم تا مدارک را ببینند و بتوانند خودشان تصمیم بگیرند. ما معتقدیم که آن‌چه (اعضای شورای امنیت) دیدند، روشن می‌سازد که شواهد هم‌چنان رو به افزایش است که (رژیم) ایران به‌طور فاحشی تعهدات بین‌المللی خود را نادیده می‌گیرد. تجاوز (رژیم) ایران تهدیدی نه فقط برای همسایگان آن، بلکه برای همه جهان است. (رژیم) ایران دیگر نمی‌تواند به این بی‌قانونی ادامه بدهد».

آسوشیتدپرس گزارش داد: نیکی هیلی روز دوشنبه گفت که ایالات متحده سایر اعضای شورای امنیت را تشویق می‌کند که توافق اتمی... را به کناری بگذارند و روی تجاوزات موشکی و سایر (تجاوزات) غیر اتمی (رژیم) ایران متمرکز بشوند... هیلی... به این نکته اشاره کرد که یک تلاش هماهنگ جهانی برای مجازات (رژیم) ایران به‌خاطر نقض قطعنامه‌های شورای امنیت بر سر موشک‌های بالستیک، می‌تواند ترامپ را قانع کند که در توافق اتمی باقی بماند. وی تصریح کرد که فرانسه... به‌تازگی شروع به حملات لفظی به (رژیم) ایران به‌خاطر نقض قطعنامه‌های (مربوط به) موشک بالستیک کرده است.
نیکی هیلی بعد از دیدار با ترامپ و سفرای کشورهای عضو شورای امنیت گفت که (سیاست آمریکا) «در حال نتیجه‌دادن است... آنها دارند درک می‌کنند که اگر ما شروع به صحبت درباره نقض‌های (رژیم ایران) نکنیم و اگر علیه آن موضع‌گیری نکنیم، آن‌گاه آمریکا خواهد گفت که کل این جریان یک ریاکاری است».

ولایتی، مشاور ارشد خامنه‌ای در واکنشی ترسان نسبت به جلسه رئیس جمهور آمریکا با نمایندگان شورای امنیت سازمان ملل گفت:
سوال خبرنگار: پیش بینی اینکه اعضای شورای امنیت چه بکنند تو جلسه امشب ترامپ دارید؟
ولایتی: بکنند یا نکنند به هر حال علیه ایران کارجدی نمیتوانند بکنند و ایران به روش خودش در حمایت از حرکتهای اسلام خواهانه منطقه لحظه ای دریغ نخواهد کرد.

بوریس جانسون وزیر خارجه انگلستان بر لزوم برخورد با مداخلات منطقه‌یی و برنامه موشکی رژیم آخوندی تأکید کرد، و گفت: «انگلستان (با آمریکا موافق است که)... (رژیم) ایران مشغول تمامی انواع اقدامات بد در منطقه است.... آنها برای حزب‌الله موشک ارسال می‌کنند، در سوریه از خونریزترین و مخرب‌ترین رژیم تاریخ معاصر حمایت می‌کنند... ما می‌خواهیم در قبال (رژیم) ایران بسیار روشن و قاطع باشیم...».
بوریس جانسون افزود: «عربستان سعودی... با تهدید موشک‌هایی روبروست که توسط حوثی‌ها شلیک می‌شود، اما از ایران می‌آید...».
وزیر خارجه انگلستان مداخلات رژیم در منطقه را فاجعه‌بار خواند، و افزود: «موضوع توافق اتمی... یافتن راهی برای جلوگیری از دستیابی (رژیم) ایران به (تسلیحات) اتمی است... هیچ‌کس خواهان دستیابی (این رژیم) به سلاح اتمی نیست... مهم است که تضمین شود (رژیم) ایران از (این توافق) تبعیت می‌کند...».
بوریس جانسون در این مصاحبه بر حمایت از راه حل دو کشوری در پرونده صلح خاورمیانه تأکید کرد.

مایک پومپئو رئیس اطلاعات مرکزی آمریکا در مصاحبه با بی.بی.سی. جهانی، پرتاب موشک به‌سمت عربستان توسط عوامل رژیم در یمن را «اعمال جنگی» حکومت آخوندی دانست، و گفت: «ما شاهد اعتراضات (در ایران) طی هفته‌های اخیر بودیم. مردم ایران درک می‌کنند که ماجراجویی‌های (رژیم در منطقه)، برای مردم ده‌ها میلیون دلار خرج در بردارد و زندگی آنها را به‌خطر می‌اندازد... تاریخ ایران... نشان می‌دهد که مردم این کشور فهم عمیقی از چگونگی موفقیت در جهان دارند.. ما از مدت‌ها قبل می‌دانستیم که مردم ایران از این ماجراجویی‌ها و فعالیت‌های نظامی (رژیم) در کشورهایی مثل عراق حمایت نمی‌کنند».
پومپئو اضافه کرد: «ما شاهد پرتاب موشک توسط (رژیم) ایران از طریق نیروی نیابتی‌شان به عربستان بوده‌ایم. آنها تلاش کردند، همین اقدام را در مناطق دیگر خاورمیانه انجام بدهند. اینها غیر قابل قبول است و اعمال جنگی علیه کشورهای دیگر به‌شمار می‌رود».
وی افزود: «امیدوارم جهان در فهم این واقعیت به ما بپیوندد که تهدیدات غیر اتمی (رژیم) ایران، یک چالش بسیار جدی برای ثبات خاورمیانه است... و ما باید تضمین کنیم که نه فقط قاسم سلیمانی، بلکه هم‌چنین سران سیاسی (این رژیم) مثل روحانی و سایرین، در این اعمال جنگی مسئولیت دارند. چنین رفتاری غیر قابل قبول است و ما مسئولیت داریم که آن‌را پس بزنیم».