حمله‌ خونین انتحاری در پایتخت افغانستان 70 کشته و زخمی برجای گذاشت

در یک حمله‌ی انتحاری در غرب کابل، دست‌کم 70 نفر کشته و زخمی شدند. هدف این حمله نیروهای ناتو بود که از جاده‌ای می‌گذشتند، اما اکثر قربانیان سرنشینان غیرنظامی یک اتوبوس بودند. طالبان مسئولیت این حمله را پذیرفت.

ساعت هشت و نیم صبح امروز، سه‌شنبه 28 اردیبهشت، بعد از یک انفجار مهیب و قوی در نزدیک قصر دارالامان شهر کابل دست‌کم 12 غیرنظامی کشته و بیش از 50 نفر مجروح شدند. این انفجار، که حمله‌ای انتحاری از طریق کار گذاشتن مواد منفجره در در داخل اتوموبیل بود، غیرنظامیان زیادی را به کام مرگ کشید.
ازمری بشری، سخنگوی وزارت کشور(داخله)ی افغانستان، با تایید این خبر گفت: ”در میان کشته‌شدگان زنان و اطفال نیز شامل بودند“. وی کشته شدن 12 تن و زخمی شدن 47 نفر را تایید کرد. اما با توجه به وضعیت محل حادثه انتظار می‌رود که افراد بیشتری کشته شده باشند، زیرا خسارات زیادی به اطراف این محل وارد شده است.
یک اتوموبیل آتش گرفته و یک اتوبوس هم خسارت دیده است، تعداد زیادی از سرنشینان اتوبوسی هم که به طرف شهر در حرکت بوده، کشته شده‌اند. زخمی‌شدگان اکثراً به بیمارستان استقلال که در نزدیکی محل حادثه است، انتقال داده شده‌اند. در این میان، کودکی دیده می‌شود که با سر و روی خونی، بیهوش بر روی تخت بیمارستان افتاده است. مردم که به شدت وحشت‌زده شده بودند، از محل حادثه می‌گریختند.
طالبان مسئولیت حمله‌ی انتحاری را پذیرفت
مسولیت این حمله‌ی انتحاری را طالبان به عهده گرفته‌اند. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در گفت‌وگو بارسانه‌های افغانستان ادعا کرده است که 6 خودروی نیروهای خارجی را تخریب کرده و تعداد زیادی از آنان کشته شده‌اند. اما مقامات افغان و نیروهای بین‌المللی، در مورد صدمه دیدن نیروهای خارجی اظهار نظری نکرده‌اند.
محمد حنیف اتمر، وزیر کشور (داخله) افغانستان، حرکت طالبان را بزدلانه خواند و از کشته و زخمی شدن غیرنظامیان ابراز تأسف کرد.
رشد ناامنی و افزایش نارضایتی مردم
واکنش مردم نسبت به وضعیت ناآرام شهر و کشته‌شدن غیرنظامیان، انتقاد و حتی ناسزا گفتن به دولت است. آنان می‌گویند، دولت چگونه با این همه نیرو نمی‌تواند جلو این ناامنی‌ها را بگیرد.
محلی که حمله انتحاری در آن رخ داد، مسیری پر رفت و آمد نزدیک به مدارس، بیمارستان، و فروشگاه‌ها است؛ محلی که مردم ناگزیرند در آن تردد داشته باشند. مردم مجبورند به دلیل وضعیت وخیم اقتصادی، با وجود نا‌امنی، به محل کار خود رجوع کنند و یا شاگردان به مدرسه‌ها بروند. از سوی دیگر، آلوده شدن هوای مدارس به مواد سمی، معضل دیگری است که با ادامه‌ی آن احتمال جلوگیری از رفتن دختران به مدارس می‌رود.

دویچه وله