نبود سیاست های مدون و بروز شده، وجود فساد گسترده و صنعتی بنام «غارت و چپاول» از سوی متولیان رژیم، شکست سیاست های اقتصادی و مالی حاکمیت، سوء استفده دولت آخوند روحانی از بحران ها و بویژه وجود معجونی بنام «اقتصاد مقاومتی» به همراه مجموعه تنش های تند بین المللی و منطقه ای تماما به این روند بحرانی در کشور ضریب زده اند.
افزایش بهای ارزهای خارجی نیز به یقین یکی از تبعات ومنطقی این روند مخرب می باشند. این وضعیت بحرانی طی سال های اخیرو بویژه با بروی کار آمدن دولت «تدبیر و امید» در بهترین حالت دوچندان شده است.
برای نمونه در حالیکه قیمت دلار در سال ۹۲ بالغ ۲۹۰۰ تومان بود، اکنون داده های بازار از نرخی معادل ۴۴۰۰ الی ۴۶۰۰ تومان سخن می گویند. تازه ترین گزارشات میدانی از بازار ارز تاکید دارند: «هر دلار آمریکا ۴۴۹۲ تومان، یورو ۵۵۹۴ تومان، پوند ۶۸۹۲ تومان، درهم امارات ۱۳۵۵ تومان و لیر ترکیه ۱۳۰۷ تومان است». (خبرگزاری حکومتی مهر ۱۶ اسفند ۱۳۹۶)
بحران در زمینه رشد بهای ارزهای خارجی اکنون بحدی است که متولیان حکومتی بی پرده از رسیدن بهای ارزهای خارجی مثلا دلار به سقف «۵۰۰۰ تومان» طی ماه های آینده سخن می گویند، زیرا چشم انداز افزایش تنش ها و بویژه شکست برجام و همچنین اضافه شدن مجموعه دیگری از تحریم ها علیه ارگان های سرکوبگر حکومت مانند سپاه پاسداران و زیر شبکه های مافیایی آن به یقین بر بروز شوک به بازار پولی کشورتاثیرات اجتناب ناپذیری خواهند داشت.
مضافا براین واقعیات نیز باید به سیاست های عامدانه رژیم برای افزایش نرخ ارزهای خارجی بعنوان منبع درآمدی برای صندوق حکومتی اشاره نمود. براین اساس بانک مرکزی در یک هماهنگی آشکار با دولت روحانی ضمن کنترل روند ورود و خروج ارز به بازار، دست به افزایش تغییر و تحولات بازاری زده و بدین سال روزانه میلیاردها تومان از درآمد های حاصله را به جیب ماشین فساد، سرکوب و تروریسم حکومتی سرازیر می کند.
همچنین با نیم نگاهی به روند مخرب افزایش بهای ارزهای خارجی طی حاکمیت آخوندی، هر روز شاهد افزایش بحران و سقوط بهای پول ملی کشور می باشیم. پیشتر یک کارگزار حکومتی در مجلس رژیم «افت ۲۰ درصدی ارزش ریال» در حاکمیت آخوندی را اینگونه به تصویر کشیده بود: «از اول انقلاب تاکنون نرخ دلار ۷ هزار برابر شده است و این موضوع باعث آسیب به مردم شده است و سوال بنده این است که کشورهایی مانند عربستان و امارات چطور می توانند دلار را ثابت نگه دارند اما در ایران با تزریق روزی ۵ میلیون دلار به بازار باز هم شاهد افزایش نرخ دلار هستیم». (سایت حکومتی اقتصاد آنلاین ۲۵ بهمن ۱۳۹۶)