محمد اسماعیل کوثری با حسرت و اندوه نسبت به بی محلی جامعه بین المللی به ترفند دجالگرانه رژیم در مورد به اصطلاح توافق با ترکیه و برزیل گفت: «با تصویب بیانیه تهران این احتمال میرفت که آمریکا و کشورهای حامی آن به این بیانیه واکنش نشان دهند».
نایب رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس ارتجاع اضافه کرد: «پیشنویس قطعنامه شورای امنیت علیه ایران نشان میدهد این کشورها بنا ندارند براساس مذاکره رفتار کنند؛ بلکه همه تلاششان برای زور گفتن به جمهوری اسلامی ایران است. روش منطقی واکنش این بود که آمریکا و هم پیمانانش مفاد بیانیه تهران را بند به بند بررسی و موارد مخالفت خود را اعلام میکردند ولی تصویب پیشنویس قطعنامه علیه ایران خوی قلدری و زورگویی این کشور در حل مسائل بینالمللی به ویژه موضوع هستهای ایران را نشان میدهد».
بنا به گزارش ایسنا, کوثری خطاب به دولتمردان آمریکایی تاکید کرد: «دولتمردان آمریکایی بدانند که تصویب پیشنویس قطعنامه علیه ایران حداقل دو مخالف در بین کشورهای 1+5 دارد؛ افزون بر آن بسیاری از شرکتها و مردم آمریکا نیز با سیاستهای زورگویانه و بیمنطق دولتمردانشان مخالفند و از آنها حمایت نمیکنند.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آن چنان با موضوع هستهای برخورد میکند که هم مشکل حل شود و هم نیازهایش از طریق اعمال مدیریت درست حل شود».
کوثری که از بی اثر بودن حربه تهدید در رابطه با کشورهای مختلف به خوبی با خبر است, با ذلت و زبونی به التماس و درخواست از کشورهای عضو شورای امنیت پرداخت و افزود: «نحوه برخورد کشورهای 1+5 با پیشنویس قطعنامه علیه ایران نحوه واکنش جمهوری اسلامی ایران را در ادامه نشان خواهد داد اگر این کشورها به موضوع منطقی و قابل قبول بنگرند، به این پیشنویس رای نخواهند داد، اما اگر بیچون و چرا از آمریکاییها تبعیت کنند، نتیجهای عایدشان نمیشود. مسوولان کشور باید واکنش کشورهای 1+5 را به دقت رصد کرده و تصمیمگیری درست داشته باشند.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مسوولان کشور را همواره در پی مذاکره دانست و افزود: مسوولان ایرانی همه جوره آماده مذاکره یا تعویض یا خرید سوخت هستند؛ حال بستگی به کشورهای 1+5 از جمله روسیه دارد که بخواهند سوخت را تعویض یا بفروشند. مسوولان کشور باید با صبر و تامل واکنش به پیشنویس قطعنامه را دنبال کنند».