در این گردهمایی، سناتور بن کاردین رئیس دموکراتها در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، سناتور جان بوزمن رئیس زیر کمیته امنیت ملی و تخصیص بودجه سنا، سناتور جوزف لیبرمن، کاندیدای پیشین معاونت ریاست جمهوری، ژنرال جیمز کانوی، فرمانده پیشین تفنگداران دریایی آمریکا و سفیر میچل رئیس پیشین اداره طراحی سیاست در وزارت خارجه آمریکا و سفیر مذاکرات صلح ایرلند، سخنرانی کردند.
هم چنین شمار زیادی از مشاوران سنا، نمایندگان هیأت های دیپلماتیک و رسانه های خبری نیز در گردهمایی حضور داشتند.
رئیس جمهور برگزیده مقاومت خانم مریم رجوی طی یک پیام ویدوئویی خطاب به این گردهمایی ضمن تبریک فرارسیدن نوروز گفت: دیکتاتوری آخوندی مسئول نقض گسترده حقوق بشر در ایران و تهدید عاجل برای صلح و امنیت جهان است.
دکتر سیروس صامت
در آغاز گردهمایی نوروزی در سنای آمریکا، دکتر سیروس صامت از جانب سازمان جوامع ایرانی، ضمن خوشامدگویی به حاضران و تبریک فرارسیدن نوروز و بهار گفت: «ما امیدواریم که نوروز امسال، شروع دوران جدیدی برای مردم ایران، و خاورمیانه و سراسر جهان باشد. جشن نوروز بخاطر قیام مردم ایران معنی ویژه ای دارد چرا که جهان تصمیم اکثریت مردم ایران برای تغییر رژیم را شاهد بود و بیشتر از این هم در سال جدید شاهد خواهد بود. مردم ایران تغییر این رژیم را میخواهند، و راه دیگری متصور نیست!».
سفیر میچل ریس رئیس اداره طراحی سیاست در وزارت خارجه آمریکا در دوران ریاست جمهوری جرج بوش و سفیر مذاکرات صلح ایرلند که مدیریت این گردهمایی را بعهده داشت طی سخنانی گفت: «در ایران امروز، مردان و زنان، پیر و جوان، برای اعتراض به رژیم آخوندی که کماکان حقوق بنیادین آنها را انکار می کند، به خیابان ها می آیند. این تظاهرات که در ماه دسامبر گذشته فوران کرد، به نظر می رسد متفاوت است. چون آنها شامل تمام بخش های جامعه ایران، به ویژه کشاورزان و فقرا می شود، آن دسته از عناصر جامعه که رژیم همواره آن را پایه حمایت خود قرار داده است. آنها به فقدان آب آشامیدنی و کمبود فرصت های اقتصادی و مطمئنا به عدم وجود آزادی و کرامت انسانی اعتراض می کنند. سفیر میچل ریس سپس افزود: «این اعتراضات ادامه خواهد یافت، زیرا تقریبا به هر شهر و روستای سراسر کشور گسترش یافته است. این اعتراضات همچنان ادامه خواهد یافت، زیرا این رژیم هم نمی خواهد هم نمی تواند به این نگرانی های مشروع بپردازد. این رژیم با فساد و سوءاستفاده اقتصادی گره خورده است. این رژیم میلیاردها دلار را برای ماجراجوئیهای خارجی که می تواند برای کمک به مردم ایران مورد استفاده قرار گیرد، به هدر داده است و مردان جوان خود را برای مبارزه و مرگ در خارج از کشور برای اهدافی که مردم ایران از آن پشتیبانی نمی کنند فرستاده است. و این اعتراضات ادامه خواهد یافت، زیرا جوانان ایران آنها را هدایت می کنند. گزارش های رسانه ای به ما می گوید که ۸۵ درصد از همه معترضینی که توسط رژیم دستگیر شده اند زیر سن ۳۵ سالگی هستند. این جوانان کنار نخواهند رفت. همانطور که کوروش گفت، آنها یک موج هستند که هر بار قوی تر می شوند. آنها آینده ایران هستند».
سناتور بن کاردین، رئیس دموکراتها در کمیته روابط خارجی سنای امریکا سخنران دیگر این گردهمایی بود. وی در سخنان خود با اشاره به قیام مردم ایران حمایت خود را از این قیام اعلام کرد و گفت: «مردم ایران، مردمی عالی هستند و من شجاعت آنها را بخاطر ایستادن در ایران در مقابل این رژیم سرکوبگر، تحسین میکنم. آنها شجاعتشان را همواره نشان داده اند. هنگامیکه ما می ایستیم و از جانب حق صحبت میکنیم، نگران این نباید باشیم که فردی بیاید درب خانه ما را بزند و ما را دستگیر و شکنجه کند. این در ایران اما امروزه واقعیت ندارد. لذا من عمیقا شجاعت مردم ایران را تحسین میکنم. ما به ایستادن برای حقوق آنها ادامه خواهیم داد. رژیم ایران نرمهای بین المللی را در رابطه با اینکه چگونه از حقوق مردم در ایران حفاظت کند، نقض میکند.
و من میخواهم مطمئن شوم که وزیر خارجه همواره ارزشهای ما را نمایندگی کند و در دفاع از حقوق بشر جهانی، بایستد. این خصوصا امروز برای آینده ایران مهم است.
اما بدانیم که کار زیادی داریم برای اینکه به برادران و خواهرانمان در سراسر دنیا کمک کنیم. من مفتخرم که دوست جامعه ایرانیان مقیم آمریکا باشم. من بدنبال ادامه کار با شما هستم تا استراتژیهایی برای کمک به مردم ایران طراحی کنیم تا از دست این رژیم سرکوبگر که الان دارند، رهایی یابند و ایران را به ریشه های خود، به تاریخ افتخار آمیز خود، برگردانند تا یک آینده روشن داشته باشد».
سناتور جان بوزمن، رئیس زیر کمیته امنیت ملی و تخصیص بودجه سنا در سخنرانی خود در گردهمایی به مناسبت نوروز در سنای امریکا ضمن تبریک فرارسیدن نوروز و سال جدید، از حضور سناتور جوزف لیبرمن در این گردهمایی ابراز خوشحالی کرد و بر ادامه حمایتش از مبارزه مردم و مقاومت ایران تاکید کرد: «همه شما بسیار تلاش کرده اید. و این رابطه ها را برقرار کرده اید. ما باید برای ارتقاء آنها همراه شما ادامه دهیم، با آن تاثیرگذاری که دارید. ما با دایرة تاثیرگذاریمان به سختی در حال کار در کنگره هستیم. شما به این رویکرد ادامه دهید، بعد تغییر را خواهید دید. دارم به این فکر میکنم که چگونه میتوانیم خیلی خیلی در راستای این تغییر کمک کننده باشیم، پس ما به شما از هر طریقی که بتوانیم، کمک میکنیم. از همه تلااشهایتان قدردانی میکنم. و من اهمیت این را کاملا متوجه هستم و من به کمک از هر طریقی که بتوانم، تعهد میدهم».
سخنران دیگر این گردهمای سناتور جوزف لیبرمن بود. وی ضمن تبریک فرارسیدن سال جدید گفت: «مسیر به سرعت به سمت آزادی مردم ایران خواهد بود، و بنظر من امسال که ما در این فصل امید دور هم جمع میشویم دلایل بیشتری برای امیدوار شدن به تحقق آرمان آزادی در ایران داریم، بیشتر از هر زمانی از انقلاب سال ۵۷. بنظر من تغییر از جانب کسانی در ایران محقق خواهد شد که رژیم ایران بیش از هر کس دیگر از آنها وحشت دارد، یعنی مردم ایران. آنها ناراضی هستند و صبرشان به لب رسیده و آماده شورش هستند».
سناتور لیبرمن سپس درباره قیام دیماه مردم ایران گفت: «این تظاهرات در مشهد آغاز شد، اول خیلی محلی بود. بخشی از دلیل آن قیمت های بالای غذا بود اگر حافظه من یاری کند. اما بسرعت به سراسر ایران گسترش پیدا کرد و تبدیل به یک قیام گسترده ضدرژیم شد. در تظاهرات سال ۱۳۸۸ نزاع جناحهای سیاسی رژیم، باصطلاح مدره ها و آخوندها دست داشت. اما در قیام اخیر مردم علیه کل رژیم شعار میدادند که این خود عملی شجاعانه بود. یک شعار این بود که: «سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن»، یعنی مردم ایران. یک شعار دیگر این بود: «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران». و یک شعار فوق العاده که میگفت: «مرگ بر روحانی، مرگ بر خامنه ای»،
سناتور لیبرمن با بررسی نقش فقر روزافزون در میان مردم محروم ایران و فساد سیستماتیک در رژیم آخوندی سرکوب گسترده در داخل و هزینه کردن میلیاردها دلار از سرمایه مردم ایران در کشورهای همچون سوریه، لبنان، عراق و یمن، بعنوان عوامل ایجاد قیام دیماه افزود: یک تفاوت بزرگ که مورد اشاره قرار گرفت این بود که طی تظاهرات سال ۸۸ دولت آمریکا یعنی بزرگترین دمکراسی جهان با این اصول، از این تظاهرات چشم پوشی کرد زیرا آن دولت بطور دست بسته تمرکز کرده بود روی تحقق توافق اتمی با رژیم ایران. اما این بار، دولت آمریکا در کنار مردم ایران و تظاهرکنندگان و برضد رژیم ایستاد. و نمایندگان کنگره از هر دو حزب نیز همین کار را کردند. اما من همچنین میخواهم بگویم که امیدوارم رئیس جمهور و کنگره یک قدم دیگر هم فراتر از تحریم های اقتصادی بردارند، فراتر از تهدید نظامی علیه رژیم، و به ریشه مشکل بپردازند یعنی خود رژیم. و از آنچه رژیم واقعا بیشتر از هر چیز دیگر وحشت دارد، بیشتر از تحریم های اقتصادی، حتی بیشتر از عملیات نظامی، یعنی قیام واقعی و شورش مردم ایران برای سرنگونی دیکتاتورهایی که بر کشور بزرگ و فرهنگ و تمدن آنها چنگ انداخته اند. و این چیزی است که بنظر من ما میخواهیم امروز از آن حمایت کنیم. امیدوارم. ما باید وارد عمل شده و از مردم شجاع داخل ایران حمایت کنیم که برای رفرم مبارزه میکنند. و کنگره میتواند این مسیر را هدایت کند توسط ایجاد رابطه با اپوزیسیون سازمانیافته برهبری سازمان مجاهدین خلق ایران تا اطمینان حاصل شود که ارتباطات و دسترسی به اینترنت برای مردم ایران مهیا است، مقامات ارشد رژیم ایران به لیست ناقضان حقوق بشر اضافه شوند و شخصا تحریم شوند، و تحریم های جدید بر روی نهادهای مختلف رژیم ایران که در افزایش سانسور شرکت میکنند اتخاذ شود، و سپاه و مزدوران رژیم ایران از سوریه و عراق و لبنان و یمن اخراج شوند».
ژنرال جیمز کانوی فرمانده پیشین تفنگداران دریایی آمریکا سخنران دیگر این گردهمایی بود. وی در سخنان خود، گزینه های مختلف برای مقابله با رژیم آخوندی و سرنگونی آنرا مورد بحث و بررسی قرار داد و گفت: مشکل در منطقه از سال ۱۳۵۷ یعنی از زمانی که این رژیم به قدرت رسید شروع شد. عملکرد این رژیم برای منطقه بسیار مخرب است این رژیم بدنبال گسترش نفوذش در منطقه است اما این نفوذ را صرفا برای حفظ خودش و ادامه حیاتش نیاز دارد.
ژنرال جیمز کانوی سپس گزینه های رویارویی با رژیم از جمله تحریمهای اقتصادی یا مداخله نظامی خارجی را برشمرد و نتیجه گرفت که راه حل نهایی صرفا حمایت از مبارزه مردم ایران برای سرنـگونی این رژیم خواهد بود: «آخرین گزینه و باز، همانطور که سناتور اشاره کرد احتمالا بهترین، تغییر از درون است که مردم یک کشور منزجر هستند، آنها ناراضی هستند، کیفیت زندگیشان همان چیزی نیست که آنها برای بقیه عمرشان می خواهند و آنها شروع به اقدام می کنند. و دوستان، من به شما می گویم این همان چیزی است که ما در حال حاضر در ایران می بینیم. و از دیدگاه ما، این بهترین گزینه از بین گزینه های موجود است.و من به جوانان شجاع ایران درود می فرستم که می گویند "بس است، خسته شدیم، ما تغییر ایجاد می کنیم.
نقش ما - نقش ایالات متحده - در وضعیتی مثل این چه باید باشد؟ خوب، دوباره، من فکر می کنم، امیدوارم که ما همچنان به انجام آنچه که این دولت در حال حاضر انجام داده است ادامه دهیم و این درک جنبش برای چیزی است که هست، برای حمایت معنوی که برای مردم در خیابانها در ایران ضروری است که احساس کنند، می دانید، "ما در حال انجام کارهای درست هستیم"، و بقیه جهان بنظر می رسد که موافق باشند».
سفیر میچل ریس در پایان این گردهمایی طی سخنان کوتاهی چنین نتیجه گیری کرد: «من فقط می خواهم به طور خلاصه آنچه را که در یک ساعت و نیم گذشته شنیدیم خلاصه کنم. ما حمایت دو حزبی، از هر د وجناح، از سنای ایالات متحده را شنیدیم. حمایت از مردم ایران، حمایت از هدف آنها برای آزادی و کرامت انسانی. ما از خانم رجوی، شنیدیم که اعلامیه حقوق بشری را ارائه کرده که عینا شبیه به لایحه حقوق بشر خود ماست. همه ما به آن نگاه کرده ایم. هیچ چیزی در آن وجود ندارد که ما تغییر دهیم. این الهام بخش است، رهبری او الهام بخش است. ما همچنین به رسمیت شناختن شجاعت مردم ایران را شنیدیم. یک سال پیش ما نمی توانستیم بگوییم، ما این را باور داشتیم اما هر روز در خیابان های شهر های ایران تظاهراتی که امروز شاهد آن هستیم، نداشتیم. این افراد به معنای واقعی کلمه زندگی خود را در دست خود می گیرند، به خاطر اعتقادشان به آینده ای بهتر برای خود، خانواده هایشان و کشورشان، همه چیز را در معرض خطر قرار می دهند.
ما باید مبارزه را ادامه دهیم، ما باید فشار را ادامه دهیم. این رویداد سال نو مبارک، نوروز ۲۰۱۸ است. روی میز شیرینی های زیادی وجود دارد که امیدواریم ما را به یاد سال شیرین امسال بیندازد. بیایید امیدوار باشیم که این زمان در سال آینده ما چیز بیشتری برای جشن گرفتن داشته باشیم. خیلی ممنونم».