طبق این توافق، قرار است در مجموع ۷۰۰۰ نفر از شهرهای عربین و زملکا در غوطه شرقی خارج بشوند.
اورینتنیوز گزارش داد: در اواخر روز شنبه، کاروانی متشکل از ۱۷ اتوبوس که ۹۹۴ نفر شامل ۱۳۲ مجروح را حمل میکرد، غوطه شرقی را ترک کرده و به حومه حما رسید.
رسانههای بینالمللی، آمار قربانیان حملات رژیم اسد به غوطه شرقی از ۱۸ فوریه تاکنون را ۱۶۰۰ کشته ذکر کردهاند.
شبکه حقوق بشر سوریه اعلام کرد: در دوره یک ماهه بعد از تصویب آتشبس شورای امنیت، ۸۷۱ شهروند غیر نظامی شامل ۱۷۹ کودک در غوطه شرقی کشته شدند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: حکومت سوریه از تاکتیک محاصره و در پی آن بمبارانهای سنگین و توافقات، برای بازپسگیری سرزمینهایی که از دست داده بود...، استفاده کرده است.
آسوشیتدپرس نیز در گزارش خود، نوشت: منتقدان میگویند، این انتقالها، جابجایی اجباری بهشمار میرود و اکنون به تاکتیک محاصره بیرحمانهیی که صدها هزار تن از شهروندان را از غذا و دارو محروم کرده و آنها را با سالها خشونت مواجه کرده است، پاداش هم داده میشود.
آسوشیتدپرس افزود: تحقیقات ملل متحد و مقامهای ارشد سازمان ملل این تاکتیکها را با جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت مرتبط کردهاند.
هادی بحره رئیس پیشین ائتلاف ملی سوریه، گفت: «رژیم ایران متحد اصلی رژیم اسد است و شبه نظامیان فرقهیی را برای جنگیدن در کنار نیروهای دیکتاتوری اسد تأمین میکند؛ این شبه نظامیان، جنایات جنگی بسیاری را مرتکب میشوند».