وی گفت: بهار امسال بطور ویژه با اهمیت است زیرا ما شاهد تولد و رویش مجدد آزادی در ایران هستیم. این نه تنها برای مردم سراسر ایران با اهمیت است بلکه برای همه ما و همه کسانی که به حقوق بشر و دمکراسی و آزادی اعتقاد دارند نیز مهم است.
سفیر رابرت جوزف ضمن تشریح ابعاد قیام مردم ایران افزود: مهم است که توجه داشته باشیم که سازمان مجاهدین خلق ایران نیروی پیشتاز قیام هایی است که طی چند ماه گذشته ما شاهد آنها بوده ایم. این قیام با قیام سال ۲۰۰۹ تفاوت دارد، در آن زمان تظاهرات مربوط به خشم در رابطه با انتخابات قلابی بود. اما قیام فعلی از اساس ضد تمامیت رژیم است. تظاهرکنندگان خواهان پایان رژیم هستند و میگویند مرگ بر ولی فقیه. این به معنی جستجو برای مصالحه یا رفرم رژیم نیست. بلکه برسمیت شناختن اساسی این حقیقت است که این رژیم باید سرنگون شود تا مردم بتوانند به آزادی ایران که مدت مدیدی است در پی آن هستند برسند. و خانم رجوی و شورای ملی مقاومت ایران نقش فوق العاده مهمی را در ایجاد اتحاد بین مردم ایران ایفا میکند، از طریق تشویق و دادن امید به مرد م ایران که دارند تغییر ایجاد میکنند و زندگی خود را برای آزادی نه تنها خود یا خانواده شان بلکه تمام مردم ایران به خطر انداخته اند.
من یک دعا را همراه با جشن نوروز در جریان تحقیقاتم امروز صبح پیدا کردم که میگوید: «آرزو داریم که عشق، شجاعت، عقل، شادی، سلامت، بردباری و تمیزی با شما باشد». این لیست طولانی است. اما فکر کنم امسال ما باید پیروزی نهایی را هم به این لیست اضافه کنیم، در انتهای یک مبارزه سخت و طولانی و قهرمانانه برای آزادسازی ایران. نوروزتان پیروز و با بهترین آرزوها برای مردم ایران و همه کسانیکه در حمایت از آنها به مبارزه پرداخته اند. از شما بسیار متشکرم.
مارک گینزبرگ سفیر پیشین امریکا در مراکش در سخنان خود ضمن استقبال از انتخاب جان بولتون بعنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید از سوی رئیس جمهور امریکا گفت: این یک سال سرنوشت برای ما و یک سال سرنوشت برای ایران است. هر ساله، هر نوروز، ما برای رسیدن به هدفی که همه ما برای مردم ایران برای طرفداران مجاهدین خلق برای خانم رجوی، برای کمک برای بازگرداندن دموکراسی به این کشور داریم، یک گام بیشتر بر می داریم.. من برای همه شما آرزوی سلامتی و نوروز مبارک دارم. این یک افتخار است که با شما باشم.
سرهنگ وسلی مارتین، افسر پیشین ضدتروریسم نیروهای ائتلاف در عراق در سخنان خود به مجاهدان مستقر در آلبانی درود فرستاد و گفت: این افراد قهرمانان ما هستند. آنها سخت ترین دوره را در اشرف و لیبرتی تحمل کردند و به ما نشان دادند که بهای آزادی چیست و این واقعیت که آنها حاضر به پرداخت آن هستند، و ۱۴۱ نفر از آنها جانشان را فدا کردند. آنها اکنون سرمشق افرادی هستند که در داخل ایران مبارزه می کنند. و خواستار تغییر این رژیم هستند. آنها همه ثابت کرده اند که شایسته حمایتهای ما هستند.
وی افزود: خانم ها و آقایان، این یک مبارزه طولانی است، یک مبارزه طولانی بوده است، و راهی طولانی برای رفتن وجود دارد. و به آن خواهیم رسید و من منتظر هستم که در طول این جنگ با شما باشم. فرانکلین روزولت درباره چهار آزادی صحبت کرد. آزادی مذهب، آزادی بیان، آزادی از ترس و آزادی از خواست. روزی این چهار آزادی به ایران می آیند و تا زمانی که این اتفاق بیفتد، با همدیگر باقی خواهیم ماند.
سرهنگ توماس کنتول فرمانده نظامی پیشین آمریکا مستقر در اشرف در سخنان خود ضمن ابراز تشکر از حضور در این گردهمایی، به بیان مشاهدات خود طی مدتی که در اشرف بوده پرداخت و گفت: ۱۵ سال گذشته دوران سرکوب مجاهدین توسط ارتش آمریکا و دولت عراق بود که ما متأسفانه حفاظت مجاهدین را در جریان یک معامله بسیار نازل دیپلماتیک، به آنها دادیم. و ما سالهاست که شرایط بسیار سختی را گذرانده ایم. من می دانم که خیلی ها در کنار شما ایستادند و از آرمان شما حمایت کردند و در نقاطی مانند اشرف و سایر نقاط در سراسر جهان رنج بردند ولی هیچ گاه ایمان خودشان را ازدست ندادند. و من می دانم اکنون در آلبانی، زنان و مردان زیادی هستند که برای یک دوره طولانی رنج زیادی کشیدند ولی سخت کار کردند و این به این خاطر بود که خودشان را در قبال میهنشان و مردمشان وظیفه مند می دانستند.
لذا، من به همه شما سلام می کنم. به همه مجاهدین در آلبانی سلام می کنم و برای همه شما یک نوروز خوب را آرزو می کنم. من می خواهم به شما بگویم که محققاَ این یک سال جدید است. سال جدیدی است که در آمریکا با یک دولت جدید و مقامات جدیدی در مصدر قدرت هستند و ما امیدواریم این به آن معنی باشد که یک سیاست و یک رابطه جدیدی در قبال رژیم ایران اتخاذ شود. و من امیدوارم که این شامل رابطه نوینی بین دولت ایالات متحده آمریکا و مقاومت ایران باشد. لذا عید همه شما در آلبانی مبارک باشد. و عید همه شما در این سالن زیبا هم مبارک باشد. خدا حافظ همه شما باشد. متشکرم.
پروفسور ایوان ساشا شیهان: مدیر بخش روابط جهانی و امنیت انسانی در دانشگاه بالتیمور سخنران دیگر گردهمایی در واشینگتن به مناسبت فرارسیدن سال جدید بود. وی ضمن تبریک فرارسیدن نوروز گفت: سه ماه است که رژیم ایران با تظاهرات ضدرژیم که به سراسر ایران سرایت کرده روبرو شده است. تظاهرکنندگان شجاع به خیابان آمده اند و نارضایتی خود را از رژیم از طریق شعارهایشان اعلام میکنند و همچنین خشم خود را نسبت به نقض حقوق بشر و آخوندهای حاکم بر ایران ابراز می کنند. جشن امشب ما تنها دو ماه بعد از شروع این قیام بزرگ صورت میگیرد که اکنون همه شهرها و نقاط ایران را برگرفته است. و شعله خواست مردم برای تغییر فروکش نکرده است. ما در حالی نوروز را جشن میگیریم که هیچ زمانی بهتر از این برای حمایت از خواست مردم ایران وجود ندارد.
وی افزود: مردم ایران خواهان یک آینده روشن هستند. آنها خواهان تغییر رژیم هستند. بنابراین اجازه بدهید که بعنوان یک پژوهشگر سیاست ایران چند نکته را متذکر شوم. اول اینکه تظاهرات ۷ دی در مشهد، حدود سه ماه پیش، بر روی شرایط بد امرار معاش برای مردم عادی ایران متمرکز بود. اما این تظاهرات گسترش یافت و ماهیت سیاسی تیزی بخود گرفت، و تظاهرکنندگان ریسک و خطر دستگیری و اعدام را به جان خریدند تا استبداد مذهبی حاکم را سرنگون کنند. اپوزیسیون ایران، برهبری شورای ملی مقاومت ایران و سازمان مجاهدین خلق ایران، بطور مستمر از جانب رژیم تهران مقصر شناخته شده که قیام برای آزادی را رهبری کرده است. این جنبش ها، و افراد حاضر در این سالن، تنها صدای مردم ایران را پژواک میدهند.
خانم ها و آقایان، هر جنبش آزادی بزرگی باید در نهایت به این نتیجه برسد که برای مقابله با بی عدالتی باید اول برسمیت شناخت که این بی عدالتی وجود دارد. و هر جنبش آزادی باید این بی عدالتی را به همه دنیا نشان دهد. بنابراین، در واشنگتن و در سراسر جهان، هر آزادیخواه و مدافع حقوق بشر باید مسائل ایران را در سال آینده از نزدیک دنبال کند. زیرا من اعتقاد قوی دارم که با حمایت جامعه بین المللی، مردم ایران میتوانند بالاخره حکومتی داشته باشند که نه تنها دمکراسی بلکه آزادی های مدنی و سیاسی و مذهبی و فرهنگی را برای تمام آحاد مردم ایران به ارمغان آورد. این آرزوی من برای شما در سال آتی است. و مجددا نوروز را به شما تبریک میگویم.
پروفسور ریموند تنتر در سخنان کوتاهی در این گردهمایی، ابراز امیدواری کرد که آزادی مردم ایران در اثر تلاش خستگی ناپذیر مردم و مقاومت ایران حاصل شود و تاکید کرد که برای رسیدن به این هدف می توان و باید همه دست بدست هم داد و آنرا محقق کرد.
آخرین سخنران این گردهمایی، خانم فرح آتاسی بنیانگذار انجمن ملی زنان سوریه بود. وی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در این گردهمایی گفت: یک بهارجدید برای ایران، یک بهار جدید برای مردم سوریه است. ما به شما به خاطر مبارزه تان در تمامی این سالیان علیه رژیم های تروریست ایران و سوریه درود می فرستیم.
فرح آتاسی در ادامه سخنان خود گفت: متأسفانه، در سوریه، ما با نیروهای نظامی سوریه مبارزه نمی کنیم، ما با قاسم سلیمانی، با سپاه پاسداران در سوریه می جنگیم. ولی ما مقاوم و مصم هستیم که آزادی خودمان را به دست بیاوریم زیرا به بهار اعتقاد داریم، به زندگی اعتقاد داریم و به اراده مردم اعتقاد داریم. من از طرف مردم سوریه به شما می گویم که ما در کنار شما هستیم. ما با یک دشمن مواجه هستیم. ما با یک شیطان مواجه هستیم که می خواهد کشورما را به گروگان بگیرد. آنها می خواهند مذهب را سیاسی کنند. آنها می خواهند آرمان ما را بکشند، آرمان واقعی مردم برای بدست آوردن آزادیشان. ما در جنگمان با شما هستیم و بسیار امیدوار هستیم که یک روز بهار خواهد آمد. بهار به ایران خواهد آمد و وقتی بهار در ایران فرا برسد، بهار به سوریه هم خواهد آمد. زیرا اگر رژیم ایران سرنگون شود، رژیم سوریه هم سرنگون خواهد شد. با تشکر از همه شما
در گردهمایی نوروزی در واشینگتن به دعوت دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت، استاد محمد شمس موسیقی دان برجسته میهنمان و عضو شورای ملی مقاومت به همراه شمار دیگری از هنرمندان چند برنامه هنری اجرا کردند. که گزیده ای از آن در پایان اخبار این ساعت پخش خواهد شد.