خبرگزاری رویتر:‌ بحران آب، محرک اعتراضات در ایران

خبرگزاری رویتر با عنوان بحران آب، محرک اعتراضات در ایران گزارشی تهیه کرده است.

رویتر می نویسد: «شماری از اعتراضات از ابتدای سال جاری در رابطه با آب در ایران شروع شده است و یک نگرانی سیاسی فزاینده در ایران بخاطر خشکسالی بوجود آمده است. شرکت مردم در تظاهرات اوایل مارس در ورزنه در نزدیک اصفهان محدود بود و بنا به فیلمهای رسیده دهها کشاورز به کنایه شعار می دادند که «مرگ بر کشاورز زنده باد ستمگر!». یک هفته بعد این اعتراضات تشدید و متراکم تر شد.
دهها نفر از ماموران پلیس ضدشورش موتور سوار با کشاورزان در همان ورزنه درگیر شدند. دودی در اطراف تظاهرکنندگان به هوا بلند بود و فردی که فیلم می گرفت گفت پلیس گاز اشک آور زده است.
یک خبرنگار در ورزنه که خواست، ناشناس بماند گفت آنچه تحت عنوان خشکسالی مطرح می شود اغلب سو‌ءمدیریت آب است. وی گفت فقدان آب بخشی از معاش مردم را آسیب زده است. کشاورزان می گویند مقامهای محلی رژیم جریان آب موجود را برای نواحی خودشان به ازای دادن رشوه منحرف کرده اند.
در حالیکه اعتراضات سراسری در دسامبر و ژانویه از خشم مردم نسبت به گرانی و فساد موجود شروع شد، بگفته تحلیلگران در نواحی روستایی فقدان دسترسی به آب نیز یک سبب اصلی بود.
به گفته یک عضو مجلس در این اعتراضات حداقل ۲۵ نفر کشته و ۳۷۰۰ نفر دستگیر شدند و این بزرگترین چالش حسن روحانی بعد از انتخاب مجددش در سال گذشته می باشد...
حدود ۹۷ درصد از ایران بنا به گزارش سازمان هواشناسی به درجات دچار خشکسالیست و گروههای حقوق گفته اند بسیاری از مردم مجبور به ترک خانه های خود شده اند.
در اوایل ژانویه اعتراضات در شهرستان قهدریجان در ۱۰ کیلومتری غرب اصفهان سریعا به خشونت کشیده شد و این در حالی بود که نیروهای امنیتی به سمت جمعیت شلیک کردند که گفته می شود طی آن حداقل ۵ نفر کشته شدند.
فیلمهای رسیده در رسانه های اجتماعی اعتراض کنندگان را نشان می دهند که در برابر یک ایستگاه پلیس شعار می دهند و به ساختمان آن کوکتل مولتف پرتاب می کنند که خشونت آمیزترین مواردی بوده که در اعتراضات سراسری ثبت شده است».