دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا قبل از دیدار با مسئولان ارشد نظامی آمریکا در کاخ سفید با اشاره به اینکه تصمیمگیری درباره پاسخ به جنایت شیمیایی اسد قریبالوقوع است، گفت: «نمیتوانیم اجازه بدهیم چنین جنایتهایی اتفاق بیفتد... بهخصوص در این جهان... و با توجه به قدرت ایالات متحده...، ما قادریم آنرا متوقف کنیم».
وی افزود:میخواهم از سفیر جان بولتون بهخاطر اینکه به ما پیوسته، تشکر کنم. فکر میکنم او یک نماینده عالی تیم ما خواهد بود. او بسیار مورد احترام همگان در این اتاق است. و جان، میخواهم از شما بسیار تشکر کنم. کار بسیاری در پیش است. روز جالبی است. او امروز را بهعنوان روز اولش برگزید. ژنرالها، بهنظرم او روز مناسبی را انتخاب کرد. اما قطعاً این برای شما بسیار جالب خواهد بود. شما کار عالییی را انجام خواهید داد و از پیوستن شما متشکرم.
بولتون: متشکر، باعث افتخار است که اینجا باشم.
ترامپ: از شما بسیار متشکرم، از همه شما متشکرم.
....
سئوال: آیا بیشتر روشن شده که چه کسی مسئول حملات شیمیایی است؟
ترامپ: دارد برایمان بیشتر روشن میشود که چه کسی مسئول حملات بوده؛ در واقع بسیار بسیار روشن میشود. ما پاسخهای بسیار خوبی داریم.
سئوال: گزینههای شما چیست؟
ترامپ: گزینههای بسیاری در زمینه نظامی داریم. به شما بهزودی زود خواهیم گفت...
روز سهشنبه سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ سفر خود را به آمریکای جنوبی لغو کرده است.
آسوشیتدپرس گزارش داد: رئیسجمهور دونالد ترامپ بعد از تهدید حمله نظامی علیه (رژیم) سوریه، سفر خود به آمریکای جنوبی در روزهای بعدی این هفته را لغو کرد و تصمیم گرفت در آمریکا بماند تا پاسخ به حمله شیمیایی را مدیریت کند.
این خبرگزاری افزود: ارتش ایالات متحده ظاهراً در موقعیت اجرای هرگونه فرمانی برای حمله است. ناو یو.اس.اس. دونالد کوک با ترک بندری در قبرس، در مسیر خود به شرق مدیرانه قرار داشت. این ناو به موشکهای کروز تاماهاک مجهز است... که یک سال پیش در حمله به فرودگاه (رژیم) سوریه بعد از حمله با گاز سارین به غیر نظامیان (در خان شیخون) مورد استفاده قرار گرفتند... یک مقام آمریکایی گفت که ایالات متحده در حال گفتگو با متحدانش برای مشارکت آنها در یک حمله تلافیجویانه است...
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارش دیگری گفت: آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان با بیمیلی نسبت به پیشنهاد روسیه برای بازدید کارشناسان سازمان منع تکثیر تسلیحات شیمیایی از محل حمله با گاز سمی (در دوما) بابی میلی واکنش نشان داد.
وی روز سهشنبه... گفت: «شواهد اینکه از تسلیحات شیمیایی استفاده شده، بسیار، بسیار روشن است... تا جایی که به من بر میگردد، میتوان دوباره اینرا راستیآزمایی کرد، ولی در حالی که ما (این اقدام) را محکوم میکنیم، چنین کاری به ما کمک نمیکند».
وزیر توسعه بینالمللی انگلستان اعلام کرد: دولت این کشور در حال مذاکره با متحدان خود بر سر یک حمله نظامی در سوریه در پاسخ به حمله شیمیایی در دوما است.
به گزارش العربیه وزیر خارجه عربستان گفت که کشورش در حال مذاکره با متحدان خود برای پاسخ به حمله شیمیایی به دوما است.
عادل جبیر تأکید کرد: مسئولان حمله شیمیایی در دوما، باید مورد حسابرسی قرار گیرند.
روز دوشنبه در اجلاس اضطراری شورای امنیت درباره این جنایت، کشورهای مختلف بر لزوم حسابرسی از رژیم اسد و پاسخ بینالمللی به جنایت شیمیایی او تأکید کردند.
دوشنبهشب رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه بار دیگر در یک تماس تلفنی درباره تحولات مربوط به جنایت شیمیایی اسد در دوما بحث و گفتگو کردند.
کاخ سفید درباره این تماس اعلام کرد: «رئیسجمهور دونالد ترامپ... با رئیسجمهور فرانسه امانوئل ماکرون صحبت کرد تا هماهنگیشان را برای پاسخ به استفاده شنیع (حکومت) سوریه از تسلیحات شیمیایی در هفتم آوریل ادامه بدهند».
کاخ الیزه نیز در بیانیه خود نوشت: «آنها بر خواستشان برای یک واکنش قاطع جامعه بینالمللی در برابر این نقض جدید ممنوعیت تسلیحات شیمیایی تأکید کردند. دو رئیسجمهور توافق کردند که (در این رابطه) تماس نزدیک خود را حفظ کنند».
سخنگوی دولت فرانسه در مصاحبه با رادیو اروپای یک، گفت: «رئیسجمهور (فرانسه) و رئیسجمهور آمریکا اطلاعاتی را تبادل کردند که... استفاده از تسلیحات شیمیایی را تأیید میکند. آنها به تیمهای خودشان دستور دادند... تحقیقات را ادامه بدهند... اگر مسئولیتها مشخص شوند، میدانید و رئیسجمهور هم بارها یادآوری کرده است که اگر خط قرمز نقض شده باشد، با یک پاسخ (نظامی) مواجه خواهد شد».
در انگلستان ایونینگ استاندارد گزارش داد: «ترزا می... با فشار فزایندهیی روبروست تا بدون رأیگیری پارلمان، برای حملات هوایی علیه رژیم دیکتاتوری بشار اسد به آمریکا بپیوندد».
در اجلاس اضطراری شورای امنیت درباره جنایت شیمیایی رژیم اسد در دوما نیکی هیلی سفیر آمریکا در ملل متحد در سخنرانی خود ضمن اشاره به همدستی رژیم آخوندی در جنایات دیکتاتور سوریه، بر لزوم حسابرسی از اسد بهخاطر جنایت هولناک شیمیایی و اجرای عدالت تأکید کرد.
وی ضمن تشریح صحنههای فجیع جنایت شیمیایی در دوما و کشتار کودکان و مردم بیگناه، گفت: «فقط یک هیولا میتواند شهروندان عادی را هدف قرار بدهد و بعد اطمینان حاصل کند که دسترسی به آمبولانس برای انتقال مجروحین وجود نخواهد داشت... آن هیولایی که این حملات را انجام میدهد، وجدان ندارد. حتی با دیدن تصاویر کودکان کشتهشده نیز تکان نخواهد خوردنیکی هیلی اضافه کرد: هیچ دولت متمدنی با رژیم خونخوار اسد رابطه بر قرار نمیکند... از زمانی که رژیم اسد از تسلیحات شیمیایی در خان شیخون یک سال پیش استفاده کرد تسلیحات شیمیایی مکرراً ده ها بار استفاده شده است و این شورا هیچ کاری نمیکند... ایالات متحده مصمم است تا هیولایی که بمب شیمیایی روی مردم سوریه انداخته است مورد حسابرسی قرار بگیرد.
سفیر آمریکا در ملل متحد در پایان سخنانش هشدار داد: «ما در لبه پرتگاه خطرناکی هستیم. ما از مرزهای نشاندادن تصاویر کودکان کشتهشده عبور کردهایم. از مرز فراخوان دادن به وجدانهای بیدار عبور کردهایم. ما به نقطهیی رسیدهایم که جهان باید شاهد اجرای عدالت باشد. تاریخ یا اینرا به عنوان لحظهیی ثبت خواهد کرد که در آن شورای امنیت از وظایف خود طفره رفت و یا اینکه شکست کامل خود در حفاظت از مردم سوریه را اثبات کرد. در هر دو حالت، ایالات متحده پاسخ خواهد داد».
نماینده فرانسه در سخنرانی خود، گفت: «رژیم دمشق بیتردید امیدوار است که با وحشتافکنی، تصرف سایر مناطقی را... که میخواهد دتحت کنترل خود در بیاورد، تسریع کند. برای وادار کردن کسانی که در برابر آن مقاومت میکنند به فرار (از مناطق خود)، چه چیزی میتواند از این محاصرههای قرون وسطایی و (استفاده تسلیحات) شیمیایی مؤثرتر واقع شود؟».
فرانسوا دولاتر افزود: «با این حمله، رژیم اسد بار دیگر اراده جامعه جهانی را در بهاجرا گذاشتن منع استفاده از تسلیحات شیمیایی، آزمایش میکند؛ و باید از طرف ما، یک پاسخ متحد، قوی و غیر قابل انعطاف دریافت کند... رژیم اسد باید با یک پاسخ بینالمللی مواجه شود که فرانسه آماده است در کنار شرکایش، تماماً در آن سهم خود را بر عهده بگیرد... همانطور که پرزیدنت ماکرون چندین بار تأکید کرده است، فرانسه تمامی مسئولیتهای خود را در نبرد علیه گسترش (تسلیحات) شیمیایی، بر عهده خواهد گرفت. فرانسه صریح و به تعهدات و گفتارش، وفادار خواهد بود».
نماینده انگلستان در سخنرانی خود به ایجاد یک هیأت حقیقتیاب و تحقیقات مستقل درباره جنایات شیمیایی در سوریه فراخوان داد و تأکید کرد: «ما بهعنوان کشور انگلستان، اعتقاد داریم که رژیم اسد مسئول تازهترین حملات (شیمیایی) است...».
در همین حال بهدنبال سخنان رئیسجمهور آمریکا در شروع جلسه کابینهاش درباره عواقب این جنایت، سخنگوی کاخ سفید در بریفینگ روزانه خود با اشاره به استمرار گفتگوها و بررسیها برای پاسخ به جنایت شیمیایی بشار اسد، تأکید کرد: رئیسجمهور بهروشنی گفته است که قیمتی پرداخته خواهد شد. ما همه اعضای جامعه جهانی را فرا میخوانیم که هرگونه اطلاعات مربوط به این حمله را به اشتراک بگذارند و عاملان و پشتیبانان آنها را مورد حسابرسی قرار بدهند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: «نیروهای (رژیم اسد) و متحدان آن در آمادهباش هستند و در نگرانی از حمله نظامی ایالات متحده، تدابیر پیشگیرانهیی را در پایگاهها و مواضع نظامی سراسر کشور در پیش گرفتهاند.
این تدابیر در حالی اتخاذ میشود که پرزیدنت دونالد ترامپ به یک حمله نظامی قریبالوقوع علیه (رژیم) سوریه تهدید میکند و وعده یک پاسخ «قدرتمند» به حمله شیمیایی روز شنبه... را داده است».
این خبرگزاری به نقل از «سازمان صدا و تصویر» که جنایات رژیم اسد و بنیادگرایان را مستند میکند، اضافه کرد: «نیروهای (رژیم) ایران و اعضای حزبالله لبنان، مواضع خود را در منطقه بوکمال در نزدیکی مرز عراق ترک کردهاند».
خبرگزاری رویتر نیز در گزارشی، مینویسد: «دونالد ترامپ روز دوشنبه وعده یک اقدام سریع و قدرتمند را در پاسخ به حمله شیمیایی مرگبار... در سوریه داد؛ بهنظر میرسد که او به یک پاسخ نظامی احتمالی اشاره داشته است».
سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید روز سه شنبه اظهار داشت: رئیس جمهور آمریکا در نشست کابینه گفت حمله تسلیحات شیمیایی توسط رژیم اسد بر علیه شهروندان بی گناه، هولناک است. تصاویر بخصوص، تصاویر کودکانی که زجر میکشند وجدان تمام جهان متمدن را تکان داده است نیروهای اسد تا کنون مسئول حملات تسلیحات شیمیایی قبلی و دیگر اقدامات برای هدف قرار دادن شهروندان غیر نظامی هستند.
سخنگوی کاخ سفید اظهارات رئیس جمهور آمریکا در مورد مسئولیت رژیم آخوندی در پشتیبانی مادی از رژیم اسد برای انجام این اقدامات را یاد آوری کرد و در مورد واکنش آمریکا گفت: تمرکز ما این است که به این حمله واکنش نشان دهیم و این آن چیزی است که ما به دنبالش هستیم.
همزمان موج محکومیت بینالمللی جنایات بشار اسد و همدستی رژیم آخوندی در این جنایات، ادامه دارد.
آنتونیو گوترز دبیرکل ملل متحد گفت: «من از گزارشهای اخیر درباره بهکارگیری تسلیحات شیمیایی در سوریه، خشمگین هستم. این مستلزم یک تحقیقات جامع توسط سازمان منع تسلیحات شیمیایی بدون هیچگونه مانع و محدودیت است. من شورای امنیت را به دو برابر کردن تلاشهایش برای توافق بر سر یک مکانیسم متعهد به حسابرسی، تشویق میکنم».
درباره حمله به فرودگاه نظامی تیفور در استان حمص سوریه، خبرگزاری سپاه پاسداران روز سهشنبه به افزایش مزدوران بههلاکترسیده رژیم به هفت کشته اذعان کرد و افزود که اجساد این مزدوران، به ایران بازگردانده شده است.
خبرگزاری رویتر در گزارشی درباره هلاکت هفت پاسدار رژیم در حمله به فرودگاه تیفور، نوشت: «این حمله ساعاتی بعد از آن صورت گرفته که بهدنبال گزارشها درباره (استفاده از تسلیحات شیمیایی)... در دوما، رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ هشدار داد، «قیمت سنگینی باید پرداخته شود».
امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه در کنفرانس مشترک با ولیعهد عربستان دربارة تحولات سوریه بهدنبال جنایت شیمیایی بشار اسد در دوما با تأکید بر خط قرمز فرانسه در ارتباط با بهکارگیری تسلیحات شیمیایی گفت: خطوط قرمزی است که توسط فرانسه تعیینشده است... هیچ ربطی به گفتگوها در شورای امنیت ندارد؛ لذا در این چارچوب ما به تبادل اطلاعات تکنیکی و استراتژیک با شرکایمان، بهویژه با انگلستان و آمریکا، ادامه خواهیم داد و طی روزهای آتی، تصمیممان را اعلام خواهیم کرد.... و هرگاه تصمیم آن اتخاذ شود، پاسخی قوی و مشترک خواهیم داد.
جواب سئوال بعدی: گفتهام که ما خطوط قرمزی داریم؛ این خطوط قرمز مربوط میشود به اقداماتی که توسط رژیم (سوریه) علیه شهروندان غیر نظامی و شورشیان صورت گرفته است؛ هدف آن امکانپذیر ساختن دسترسی انساندوستانه و تضمینکردن آن است که از تسلیحات شیمیایی استفاده نمیشود. ما اطلاعاتی را دریافت کردیم که بخش عمدة آن از منابع باصطلاح علنی دریافت شد و مطبوعات و سازمانهای غیر دولتی هم آنرا بازتاب دادند و نشان داد که طبعاً از تسلیحات شیمیایی استفاده شده است و بهطور مشخص مسئولیت آن میتواند به رژیم (اسد) اطلاق شود. در این چارچوب فرانسه سه اقدام را بهپیش میبرد: اولین آن دیپلماتیک و در شورای امنیت است؛ آنچه بهطور خاص در آخر هفتة گذشته رخ داد، نقض روشن قطعنامة ۲۴۰۱ ملل متحد است که شورای امنیت و بهطور خاص روسها به آن رأی دادند.
اقدام دوم ما که به آن ادامه خواهیم داد و تعیینکننده و تقریباً مهمترین اقدام کوتاهمدت است، اقدام انساندوستانه با حمایت سازمانهای غیر دولتی است.
در نهایت سومین عنصر، خطوط قرمزی است که توسط فرانسه تعیینشده است. ضمناً قدرتهای دیگر هم این خطوط قرمز را دارند و این هیچ ربطی به گفتگوها در شورای امنیت ندارد؛ لذا در این چارچوب ما به تبادل اطلاعات تکنیکی و استراتژیک با شرکایمان، بهویژه با انگلستان و آمریکا، ادامه خواهیم داد و طی روزهای آتی، تصمیممان را اعلام خواهیم کرد.
خبرنگار: شما همراه با دونالد ترامپ گفتهاید، پاسخی قوی و مشترک؟
ماکرون: این همان چیزی است که در بخش سوم تکرار کردم، پاسخی قوی و مشترک در زمانی که تصمیم آن اتخاذ شود.
رئیس جمهور فرانسه در این کنفرانس بار دیگر بر لزوم تکمیل برجام با توافقی برای افزایش دوران محدودیتهای اتمی حکومت آخوندی و همچنین پاسخدادن به تهدید برنامة موشکی و دخالتهای منطقة رژیم تأکید کرد. وی ازجمله گفت: فرانسه همچنان فکر میکند که مهم است چارچوب برجام حفظ شود، چون تنها چیزی است که از نوعی کنترل و نظارت بر برنامة اتمی (رژیم) ایران برخوردار باشیم اما همانطور که از سپتامبر گذشته میگویم، باید با اقدامی فزاینده در رابطه با محدود کردن فعالیت بالستیک (رژیم) ایران و توسعهطلبی منطقهیی آن تکمیل شود. همچنان متقاعدم که این دو مسیر افزوده ضروری هستند و هر چند بر سر برجام دیدگاه مشترکی نداریم، هدفمان یکی است و در ماههای آتی با هم و همراه با چندین تن از شرکایمان در منطقه کار خواهیم کرد تا بر سر موضوع بالستیک و چارچوبدادن به فعالیت توسعهطلبانة (رژیم) ایران در منطقه اقدامات مشترکی داشته باشیم. این اقدامات از سوریه و نیز از عراق شروع میشوند تا تمام اقدامات لازم صورت گیرد و روند انتخابات عراق در شرایط خوب و بدون تأثیر قدرتهای خارجی بهطور خاص (رژیم) ایران بهپیش برود و در سوریه بتوانیم راه حلی فراگیر داشته باشیم که نه از طریق تقسیم سوریه و نه از طریق حذف و یا تسلط یک بخش از مردم سوریه انجام نخواهد شد...
و باید یک استراتژی مشترک برای چارچوبدادن به توسعهطلبی (رژیم) ایران هم داشته باشیم، چه در عراق، یمن و سوریه و بیثباتسازیهایی که میتواند بعضاً در لبنان وجود داشته باشد. لذا این بحثی است که باید داشته باشیم و کاری است که میخواهم آنرا بهپیش ببرم. آیا برای مؤثر کردن این کار، باید به برجام خاتمه داد؟ از نظر من، خیر
لذا اگر به برجام خاتمه بدهیم و از این چارچوب خارج بشویم، در زمینة اتمی هیچ چیز به ما تضمین نمیدهد که (رژیم) ایران نتواند به این فعالیت ادامه بدهد. آنچه را که ولیعهد محمد گفت مورد تأکید قرار میدهم: خودتان هم دیدید که رژیم ایران خود را با مشکل مواجه ساخت وقتی بخشی را که طبق این توافق متعلق به مردم بود به آنها نداد؛ شما هم مثل من مخالفتی را که ابراز شد و شورشهایی را که طی ماههای اخیر صورت گرفت دیدید
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: “حمایت رژیم ایران از تروریسم، در حزبالله و حوثی ها و بقیة سازمانهای تروریستی خلاصه نمیشود بلکه امروز خیلی از رهبران القاعده در ایران هستند؛ از جمله پسر بن لادن که در ایران بزرگ شده و در آنجا تربیت شده است و الآن تلاش میکند رهبر آیندة القاعده باشد. همة ما این تهدیدات و چالشها را میدانیم و شکی نداریم و داریم برای برخورد با آن هماهنگی می کنیم تا جلوی این افکار ویرانگر را بگیریم. لذا هماهنگی سیاسی بین عربستان و فرانسه بسیار مهم است...».
وی دربارة احتمال مشارکت عربستان در عملیات نظامی علیه رژیم اسد بهخاطر جنایت شیمیایی، تأکید کرد: «دربارة عملیات نظامی علیه رژیم سوریه، شکی نیست که اگر همپیمانانمان برای شرکت عربستان فراخوان بدهند درنگ نمیکنیم».
نیویورکتایمز گزارش داد: امیر قطر در دیدار با ترامپ در کاخ سفید، گفت: «ما شاهد درد و رنج مردم سوریه هستیم. من و رئیسجمهور (آمریکا) توافق داریم که این مسئله باید فوراً متوقف شود. ما نمیتوانیم جنایت جنگی را تحمل کنیم؛ نمیتوانیم کسی را تحمل کنیم که بیش از نیم میلیون تن از مردم را کشته است».
این روزنامه هم چنین نوشت: رئیسجمهور ترامپ و مشاورانش... حملة تلافیجویانة قدرتمندتری را نسبت به حملة موشکی سال گذشته علیه (حکومت) سوریه بررسی کردند... اما سئوال این است که به چه میزان (باید گستردهتر باشد). گزینههای احتمالی، حمله به بیش از یک هدف و استمرار حملات به بیش از یک روز را شامل میشود... مقامهای آمریکایی ابراز اطمینان کردند که (برای اقدام علیه حکومت اسد) از پشتیبانی فرانسه...، انگلستان، عربستان و قطر... برخوردار خواهند بود.
... سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید گفت: «همچنان که گفتهایم، همة گزینهها روی میز است... ولی من از اقدامات احتمالی رئیسجمهور در پاسخ به آنچه در سوریه رخ داد، جلوتر حرکت نخواهم کرد»...
نیویورکتایمز افزود: «از هماکنون نشانههایی وجود دارد که اسد جنگندههای کلیدی خود را به پایگاه روسیه در نزدیکی لازقیه... منتقل میکند...».
به گزارش رویتر، روز سهشنبه بهدنبال تنش سیساسی در خاورمیانه... قیمت نفت به بالاترین سطح خود طی حدود سه سال گذشته رسید...
رویتر نوشت: «ایالات متحده و متحدانش حملات هوایی علیه نیروهای بشار اسد را در پی حملة مظنون (شیمیایی)... بررسی میکنند... همچنین نگرانیهایی وجود دارد که ایالات متحده ممکن است تحریمها علیه (رژیم) ایران را مجدداً برقرار سازد».
همزمان با این تحولات و در حالی که جنایات هولناک شیمیایی اسد خشم و انزجار گستردة جامعة جهانی را برانگیخته است، ولایتی مشاور خامنهای در سفر به دمشق، بر حمایت رژیم آخوندی از دیکتاتور خونریز دمشق و جنایات آن در غوطة شرقی، تأکید کرد.
خبرگزاری رسمی رژیم دربارة دیدار ولایتی با وزیر خارجة رژیم اسد، گزارش داد: «علی اکبر ولایتی در این دیدار بر حمایت جمهوری اسلامی از سوریه تأکید کرده است».
برخی گزارشها نیز حاکی از انتقال هواپیماهای جنگی رژیم اسد به حاکمیت آخوندی است.
وال استریت ژورنال گزارش داد:«نیروهای (رژیم) ایران و شبه نظامیان متحد آن، در سراسر سوریه در حال جابجایی هستند... آژانس امنیت هوایی اروپا به هواپیماها هشدار داد که «بهخاطر احتمال حملات هوایی با موشکهای هوا به زمین و کروز....» از فضای هوایی سوریه دوری کنند.
روز سه شنبه سخنگوی وزارت خارجة آمریکا در کنفرانس خبری خود بر همدستی رژیم آخوندی در جنایات بشار اسد علیه مردم در سراسر سوریه تأکید کرد و گفت: «(رژیم) ایران از حزبالله حمایت میکند. (این رژیم) نه تنها نیرو، بلکه تجهیزات هم به سوریه فرستاده است. (رژیم) ایران در سوریه و سایر نقاط جهان، یک بازیگر بد بوده است. این رژیم کشور سوریه را بیش از پیش بیثبات و رژیم بشار اسد را تقویت کرده وآن را قادر ساخته که حملاتی را علیه غیر نظامیان بیگناه انجام بدهد؛ (حملاتی که) نه فقط در غوطة شرقی و بلکه در سراسر این کشور نیز صورت گرفته است. طبعاً که ما قویاً نگران حضور و دخالت (رژیم) ایران در سوریه... هستیم».