امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه طی بیانیهیی اعلام کرد: «روز شنبه ۷ آوریل ۲۰۱۸، دهها مرد، زن و کودک در دوما با سلاح شیمیایی و در نقض کامل قانون بینالملل و قطعنامههای شورای امنیت ملل متحد، قتل عام شدند. هیچ شکی درباره واقعیتها و مسئولیت رژیم سوریه وجود ندارد. خط قرمز تعیینشده توسط فرانسه در ماه می ۲۰۱۷ نقض شده است. از اینرو من به نیروهای مسلح فرانسه دستور دادم که امشب در چارچوب عملیات بینالمللی در ائتلافی همراه با آمریکا و انگلستان علیه زرادخانه شیمیایی مخفی رژیم سوریه دست به اقدام بزنند».
ماکرون تأکید کرد: «ما نمیتوانیم عادیشدن استفاده از تسلیحات شیمیایی را که یک تهدید فوری برای مردم سوریه و امنیت جمعی ما است، تحمل کنیم... فرانسه و متحدانش از همین روز، تلاشهای خود را در ملل متحد از سر میگیرند تا برقراری یک مکانیسم بینالمللی تعیین مسئولیتها، جلوگیری از مصونیت و جلوگیری از هرگونه تکرار (این) جنایت توسط رژیم سوریه امکانپذیر سازند».
وزیر دفاع فرانسه نیز اعلام کرد: تمامی جنگندههای فرانسوی... بعد از اتمام مأموریتشان... به سلامت فرود آمدند.
ترزا می نخستوزیر انگلستان در یک کنفرانس مطبوعاتی در روز شنبه گفت: «شب گذشته، نیروهای مسلح انگلستان، آمریکا و فرانسه اقدام به حملات هماهنگ و هدفمند برای کاهش توانایی تسلیحات شیمایی رژیم سوریه و بازداشتن این حکومت از بکارگیری آنها انجام دادند. از جانب انگلستان... موشکهای استورم شدو Storm shadow به تأسیسات نظامی در ۱۵ مایلی غرب حمص شلیک شد. طبق ارزیابیهای ما، رژیم اسد در نقض تعهدات خود تحت کنوانسیون تسلیحات شیمیایی، این سلاحها را در این تأسیسات نگهداری میکند.
در حالیکه ارزیابی کامل این حمله در جریان است، ما نسبت به موفقیت آمیز بودن آن اطمینان داریم».
نخستوزیر انگلستان درباره جنایت شیمیایی اسد در دوما، افزود: «همه شواهد و قرائن حاکی از آن است که این یک حمله شیمایی بوده است. ما تصاویر منزجرکننده مردان، زنان و کودکان کشتهشدهیی را دیدیم که با دهانهای کفکرده روی زمین افتاده بودند. اینها خانوادههای بیگناهی بودند که در زمان حمله شیمایی به دنبال پناهگاههای زیرزمینی میگشتند... اطلاعات زیادی به دست آمده که حاکی از آن است که حکومت سوریه مسئول این حمله بوده است... هر گونه تلاشی برای حسابرسی از عاملان این جنایتها در شورای امنیت توسط روسیه بلوکه شده است. از شروع سال ۲۰۱۷، روسیه در ۶ مورد از قدرت وتوی خود برای این منظور استفاده کرده است. همین هفته، روسیه پیشنویس قطعنامهای را که خواهان تحقیقات مستقل در رابطه با حمله اخیر بود وتو کرد و حتی دست به این ادعای مضحک و احمقانه زد که این حمله توسط انگلستان صحنهسازی شده است. پس ما گزینه دیگری نداریم جز اینکه نتیجه گیری کنیم اقدام دیپلماتیک به خودی خود، مؤثرتر از گذشته نخواهد بود... ما نمیتوانیم اجازه بدهیم بکارگیری سلاح شیمایی به کاری عادی تبدیل شود... تا آنجا که به رژیم سوریه بر میگردد باید بداند که هر گونه اقدامی از این قبیل پاسخ داده خواهد شد».
رئیس شورای اتحادیه اروپا در پیامی گفت: «حملات آمریکا، فرانسه و انگلستان روشن میکنند که رژیم سوریه همراه با روسیه و (رژیم) ایران نمیتوانند به این فاجعه انسانی دست کم بدون هیچگونه هزینهیی، ادامه بدهند. اتحادیه اروپا در کنار متحدانش در طرف عدالت، ایستاده است».
دبیرکل ناتو اعلام کرد: «من از اقدامات آمریکا، انگلستان و فرانسه علیه تأسیسات و توانمندیهای تسلیحات شیمیایی رژیم سوریه حمایت میکنم. ناتو استفاده از تسلیحات شیمیایی را غیر قابل قبول میداند. مسئولان آن باید مورد حسابرسی قرار گیرند».
آنگلا مرکل صدر اعظم طی بیانیهیی، گفت: «اقدام نظامی برای حفظ مؤثر بودن ممنوعیت بینالمللی استفاده از تسلیحات شیمیایی و هشدار به رژیم سوریه نسبت به نقضهای بیشتر، ضروری و مناسب بود...».
نخستوزیر کانادا در پیام خود گفت: «کانادا با قویترین عبارات ممکن، استفاده تسلیحات شیمیایی در حمله هفته گذشته در غوطه شرقی را محکوم میکند... کانادا از تصمیم ایالات متحده، انگلستان و فرانسه برای اقدام بهمنظور کاهشدادن توانمندی رژیم اسد برای حملات با تسلیحات شیمیایی علیه مردم (سوریه) حمایت میکند... مسئولان (حملات شیمیایی در سوریه) باید مورد حسابرسی قرار گیرند».
بلژیک هرگونه استفاده از تسلیحات شیمیایی را قویاً محکوم میکند... لذا اقدام نظامی شرکای آمریکایی، فرانسوی و انگلیسی خود در سوریه را برای هدف قرار دادن تأسیسات ساختن (تسلیحات شیمیایی)... درک میکند.
پل رایان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، گفت: «ایالات متحده در هماهنگی با متحدانش، دست به اقدام تعیینکنندهیی زد. ما در ارادهمان مبنی بر اینکه استفاده وحشیانه اسد از تسلیحات شیمیایی نمیتواند بیپاسخ بماند، متحد هستیم. وحشیگری خلاف وجدان رژیم او علیه شهروندان غیر نظامی بیگناه نمیتواند تحمل شود».
پل رایان با تأکید بر همدستی رژیم آخوندی با دیکتاتور سوریه، افزود: «نباید شکی وجود داشته باشد که روسیه و (رژیم) ایران دستانشان به خون آغشته است و اتحادشان با اسد، نشاندهنده ماهیت حقیقی رژیمهایشان است. ایالات متحده و متحداانش باید به جستجوی راههایی برای حسابرسی از آنهایی که به اسد توامندی میبخشند، ادامه بدهد».
سناتور میچ مککانل رهبر اکثریت سنای آمریکا ضمن حمایت از حملات به رژیم اسد، تأکید کرد: «اسد (هشدار سال گذشته) را نادیده گرفت... و انتخاب کرد که علیه مردم را دوما وحشتافکنی کند».
سناتور جان مککین رئیس کمیته قوای مسلح سنای آمریکا ضمن استقبال از حمله به رژیم اسد، گفت: «امیدوارم این حملات، هزینههای واقعی را بر (بشار) اسد تحمیل کند. پیام به اسد باید این باشد که... ایالات متحده و متحدانش از اراده و توانایی لازم برای ادامه اعمال این هزینهها برخوردارند و (رژیم) ایران و روسیه سرانجام موفق نخواهند شد از اسد نسبت به پاسخ تنبیهی ما، حفاظت کنند».
وی تأکید کرد که باید استراتژی آمریکا در منطقه شامل مقابله با مداخلات رژیم آخوندی باشد.
سناتور لیندزی گراهام کاندیدای پیشین ریاستجمهوری تأکید کرد: «ضروری است که وقتی رئیسجمهور آمریکا... به دیکتاتورهای بیرحم هشدار میدهد از تسلیحات شیمیایی علیه کودکان بیگناه استفاده نکنند، این موضعگیریها معنا و مفهوم واقعی داشته باشد. به اسد از سوی باراک اوباما و دونالد ترامپ هشدار داده شد که از تسلیحات شیمیایی استفاده نکند، اما او به استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه کودکان بیگناه ادامه داد... (بشار اسد) یک هیولاست و باید بهعنوان یک جنایتکار جنگی و یک هدف مشروع نظامی در نظر گرفته شود».
سناتور چاک شومر رهبر دموکراتها در سنای آمریکا، حمله برای «مجازات» بشار اسد بهمنظور جلوگیری از تکرار جنایات شیمیایی را اقدامی «مناسب» دانست.
سناتور رابرت منندز رئیس دموکراتها در کمیته خارجی سنا، کوین مککارتی رهبر اکثریت مجلس نمایندگان، اد رویس رئیس کمیته خارجی مجلس نمایندگان، الیوت انگل رئیس دموکراتها در این کمیته، از حملات به رژیم اسد، استقبال کردند و آنرا اقدام مناسبی دانستند.