سرنوشت برجام در صدر خبرهای جهان

در آستانه کنفرانس خبری رئیس‌جمهور آمریکا برای اعلام تصمیمش درباره توافق اتمی با رژیم آخوندی که ساعت ۱۴ به وقت واشنگتن، ۲۲۳۰ به وقت تهران در کاخ سفید برگزار خواهد شد، اخبار مربوط به سرنوشت برجام در صدر خبرهای جهان قرار گرفته است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: «علامتی وجود ندارد که نشان بدهد، متحدان اروپایی (آمریکا) که در تلاش برای اصلاح توافق (اتمی) بودند موفق به متقاعد کردن (ترامپ) شده باشند.... مقامات و دیپلمات‌های... آگاه از مذاکرات گفتند...، کشورهای اروپایی (عضو توافق)، بسیاری از خواسته‌های ترامپ را پذیرفته‌اند... اما هم‌چنان متقاعد هستند که او احتمالاً تحریم‌ها را مجدداً اعمال خواهد کرد و توافق را ترک می‌کند...».
آسوشیتدپرس می‌افزاید: «طبق محتمل‌ترین سناریو، ترامپ تحریم‌ها علیه بانک مرکزی رژیم ایران را که هدفش صادرات نفتی است، باز می‌گرداند. آن‌گاه دولت ترامپ به کسانی که با رژیم ایران معامله می‌کنند یک فرصت شش ماهه برای کاهش تجارت و جلوگیری از برخورد با تحریم‌ها را خواهد داد».

کوین مک‌کارتی رهبر اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا درباره توافق اتمی با رژیم آخوندی، گفت: «این توافق حتی ارزش برگه‌یی که روی آن نوشته شده است را نیز ندارد؛ رژیم ایران باید متوقف شود، نه این‌که به آن پاداش داده شود».

هم چنین سناتور مارکو روبیو کاندیدای پیشین ریاست‌جمهوری آمریکا طی مقاله‌یی در فاکس نیوز با ذکر امتیازهای ناموجه داده شده به رژیم در جریان برجام و نواقص این توافق، تأکید کرد: «شاید غیر قابل بخشش‌ترین نقص (برجام) این باشد که طراحان (این توافق) تصمیم گرفتند آخوندهای (حاکم) بر ایران را به‌جای مردم ایران که مخالفتشان با این حکومت فاسد و جنایتکار هم‌چنان رو به افزایش است، تقویت کنند».

سناتور مارکو روبیو، در این مقاله اضافه میکند: «آخوندهای (حاکم بر) ایران، به‌جای استفاده از ثروت ناشی از توافق (اتمی) به‌سود مردم ایران، برنامه موشک بالستیک خود را قویاً توسعه دادند. آخوندها... از ثروت ناشی از توافق برای پشتیبانی از دیکتاتور سوریه بشار اسد استفاده کردند که رژیمش مسئول کشتار صدها هزار نفر است و به‌طور مکرر از تسلیحات شیمیایی علیه غیر نظامیان از جمله زنان و کودکان استفاده کرده است».
مارکو روبیو در این مقاله خواهان لغو برجام و اعمال تحریم‌های سنگین اقتصادی و مالی علیه رژیم آخوندی شده و می‌افزاید: «مردم ایران که هم‌چنان از فساد، سوءمدیریت اقتصادی، حمایت از تروریست‌ها و رژیم اسد، تعرض با موشک بالستیک و نقض سیستماتیک حقوق بشر توسط رژیم (حاکم) درد و رنج می‌کشند، شایسته بهتر از این هستند».