خبرگزاری رویتر نوشت: منابعی در اتحادیه اروپا تکذیب کردند که روز جمعه در ملاقاتی در وین برای نجات برجام شرکت خواهند کرد و پیشنهاد کمک مالی به رژیم ایران در مقابل دریافت امتیازاتی را ارائه خواهند داد.
پیش از این رویتر گزارش کرده بود: «دیپلماتها از اروپا، چین و روسیه پیرامون یک توافق جدید گفتگو میکنند که به رژیم ایران کمک مالی ارائه خواهد کرد تا توسعة موشک بالستیک و مداخلاتش در منطقه را متوقف کند؛ آنها امیدوارند با این پیشنهاد توافق اتمی را نجات بدهند...».
روزنامه آلمانی ولت ام زونتاگ نیز به نقل از یک دیپلمات ارشد اتحادیة اروپا نوشت: «لازم است که ما از نام «توافق اتمی وین» فاصله بگیریم و چند عنصر دیگر را اضافه کنیم؛ چرا که تنها در آن صورت است که رئیسجمهور آمریکا حاضر به رفع تحریمها خواهد شد».
در واکنش به پخش این اخبار، سخنگوی وزارت خارجه رژیم گفت: چنین اخباری ریشه در بدخواهان نظام دارد و ما درباره هیچ موضوعی فراتر از برجام گفتگو نمیکنیم.
در همین حال، سران و کارگزاران رژیم درواکنش به مواضع برخی از مهره های باند خامنه ای مبنی برآتش زدن برجام، بر نیاز حیاتی رژیم بحران زده آخوندی به برجام بیفرجام تاکید میکنند.
درحالیکه برخی از مهره های باند خامنه ای و یا علی اکبر صالحی بعضا اروپا را تهدید می کنند که گزینه خروج از برجام یا ازسرگیری غنی سازی با غلظت بالا را در پیش خواهند گرفت.
حسین موسویان، رئیس سابق هیأت مذاکرهکننده اتمی رژیم ضمن هشدار نسبت به عواقب خروج رژیم آخوندی از برجام و تحریمهای بین المللی ملل متحد به خاطر از سرگیری برنامه تولید سلاح اتمی، در تلویزیون حکومتی گفت: «اگر ایران خارج بشه از برجام من بی تعارف و خیلی صریح دارم صحبت میکنم ...
وقتی ایران خارج بشه دوباره برمیگرده توی شورای امنیت دوباره ایران میره تو فصل هفت منشور دوباره اجماع بین المللی رو آمریکا و اسرائیل میتونند علیه ایران سازماندهی کنند و دوباره میتونند تحریمهای بین المللی اجماعی بین المللی علیه ایران اعمال کنند... ما در شرایط بسیار سخت و پیچیده ای هستیم».
آخوند روحانی نیز به زبان دیگری نیاز مندی حکومت آخوندی به حفظ برجام را حیاتی دانست و گفت: مبنای آمریکا بر این بود که بمحض خروج از برجام و اعلام آن ساعت بعد ایران هم از برجام خارج شود و روز بعد پرونده ما به شورای امنت سازمان ملل برود و تمام قطعنامه های تحریم برگردد و ایران تنها در برابر دنیا قرار بگیرد
حسین ملائک سفیر سابق رژیم در چین و سوئیس نیز گفت: برجام از بعد سیاسی بدون آمریکا قابلیت حیات کمی دارد اگر نگوییم ندارد، اما از بعد حقوقی باید آن را حفظ کرد. اروپاییها هم بیشتر دنبال نگهداری برجام در بعد حقوقی هستند تا هنجارهای مورد نظرشان توسط آمریکا به هیچ انگاشته نشود. دیپلوماسی نظام نیز تاکنون حفظ جسد بیروح برجام بوده است. از نظر سیاسی این مسیر درستی است.
وی همچنین مقابله با قیام مردم را به حفظ برجام مرتبط دانست و نوشت: اغتشاشات دیماه از نظر غرب نشانهای از پنانسیل ناآرامیها در ایران است، اما متأسفانه دولت حتی اطلاعات لازم از وضعیت موجود خود را ندارد و فاقد تواناییهای اولیه لازم برای مقابله با بحران در حد و اندازه فشار آمریکا نیست. میتوان در صورت تداوم این روش به راحتی پیشبینی کرد که سریعاٌ به گزینه امتیازدهی سیاسی روی بیاورد.
از سوی دیگر، کیهان تحت امر خامنهای در مورد حفظ برجام بدون آمریکا تحت عنوان «مقررات بازدارنده اروپا کلاه گشاد دیگری برای (نظام)» نوشت: در حالیکه اروپاییها سعی دارند «مقررات بازدارنده» را به عنوان تضمین برجام به ما قالب کنند، شواهد و دلایل متقن حاکیست این حرکت در واقع کلاهی گشاد با هدف نگهداشتن (نظام) در برجام بدون تأمین شدن منافع اقتصادی ما است.
خبرگزاری نیروی تروریستی قدس طی گزارشی با عنوان «تحریمهای آمریکا کدام شرکتهای خارجی را از ایران فراری میدهد؟» نوشت: در پی خروج رسمی آمریکا از برجام، روز به روز بر تعداد شرکتهای خارجی سرمایهگذار که از ایران خارج میشوند افزوده شده است.
خبرگزاری نیروی تروریستی قدس در ادامه اسامی شرکتهایی را تا کنون فعالیتهایشان را متوقف یا کاهش دادهاند و یا ممکن است در آینده در مسیر گام بردارند را به این شرح فهرست کرده است:
توتال، انژی (فرانسه)، پی جینیگ (لهستان)، دی ان او، شل، دوو کره جنوبی، اکرسولوشنز نروژ، او.ام.وی اتریش، سابپم ایتالیا، باسف وینترشال، انی ایتالیا، شرکت نفت و گاز طبیعی هند، زاروبژنفت روسیه، پرتامینا اندونزی، اینپکس ژاپن، ای پی مولر مائرسک، بوئینگ، ایرباس، ایتیآر، لوفتانزا، زیمنس، شرکت ملی واردات و صادرات ماشین آلات چین، فرووی دلو استاتو ایتالیایی، آلستوم، پژو ـ سیتروئن، فولکس واگن، رنو، کامیونهای مرسدس بنز، آتونتوم، ساگا انرژی نروژ، دیزد بانک آلمان، اوبر بانک (اتریش)، آلیانس (آلمان)، اوتو تک (فنلاند).
با تشدید بحران وتشتت درونی رژیم براثر شکست برجام، باندهای بسیجی رژیم در دانشگاهها رئیس مجلس آخوندی و پنج تن از سرکردگان باند خامنه ای آنها را به خاطر قبول برجام سرزنش کردند.
آنهاطی نامه خطاب به پاسدار علی لاریجانی، علی اکبر ولایتی، پاسدار محسن رضایی، پاسدار فیروزآبادی و علاءالدین بروجردی نوشتند: شما باید به جای ارائه توجیهات نپذیرفتنی، عذرخواهی کنید. شروط (خامنهای در امضای برجام) زیر پا گذاشته شده اما شما دم برنیاوردید و خطاهای راهبردی دولت را توجیه کردید.
به نظر می رسد که خامنه ای با این ترفندها می خواهد مسئولیت خودش در این رابطه را کمرنگ کرده و متوجه سایر سرکردگان رژیم کند و بسیجیان و مهره ها و نمایندگان خودش را در این رابطه به خدمت می گیرد. درنمایش جمعه ۲۸اردیبهشت آخوند علم الهدی نماینده خامنه ای درمشهد درهمین رابطه گفت: حالا الان یک عده از این جریانهای سیاسی و یک عده عناصر ناپاک سیاسی تو این مملکت در امدند، سر بر داشتن میگن برجام تمامش اگر بناست است کسی بازخواست بشود در مسئله برجام خود آقاست، یعنی این نامردی، این خیانت، این جاهلیتی است که در دنیا هست وارد کشور ما هم شده بعضی جریانها و آدمهای سیاسی رو هم این مرض جاهلیت گرفته شون، یعنی آدم می بینه آقا این مقام معظم رهبری یک مظلومیتی پیدا کرده...
جواد ظریف، وزیر خارجه رژیم در دیدار با میگل آریاس، کانیته، مسئول انرژی اتحادیه اروپا، گفت: در شرایط کنونی حمایت سیاسی اروپا از برجام کافی نیست و خروج شرکتهای اروپایی از ایران با تعهدات اتحادیه اروپا به اجرای برجام همخوانی ندارد.
در این دیدار آریاس کانیته نیز گفت: باید این توافق را حفظ کنیم تا مجبور نشویم بر سر یک توافق جدید مذاکره کنیم. وی افزود: خروج شرکتهای اروپایی از ایران وضعیت را بسیار دشوارتر کرده است.