سناتور تد کروز در بیانیة خود، توافق اتمی را «معامله با شیطان» نامید و دربارة توافقات مخفی صورتگرفته در دوران برجام، گفت: «طی سالیان ما برخی از آنها را کشف کردهایم: یک توافق اتمی جانبی وجود داشته که اجازه بدهد رژیم ایران خودش از خودش بازرسی کند. یک معاملة باجدهی، ۱ و ۷ دهم میلیارد دلار پول نقد به (رژیم) ایران داد. چند مورد انتقال پول از آمریکا به ایران با مبالغی بین یک میلیون تا ۱۰ میلیون دلار صورت گرفته است؛ این شامل خرید مواد مرتبط با اتمی بود که (رژیم) ایران هرگز نباید تولید میکرد و آمریکا هم به آن نیازی نداشت».
سناتور تد کروز تأکید کرد: «ما اینرا به مردم آمریکا بدهکاریم (که بدانند)... دولت اوباما چه چیزهای دیگری را فدای توافق (با رژیم) ایران کرده است. زمان آن از مدتها قبل گذشته است و باید اسناد متعدد طبقهبندی شده که نشان میدهند چه وعدهیی به رژیم ایران داده شد، در دسترس قرار داده شوند. و اینکه چه توافقات مخفیانة دیگری وجود داشته است؟ و شرکتها به چه اقدامات دیگری تشویق شدهاند؟... من قصد دارم همراه با همکارانم، فعالیتهایمان را برای یافتن پاسخ (به این سئوالات) دو چندان کنم».
براساس گزارش کمیته تحقیقات سنای آمریکا، دولت اوباما در ۲۴ فوریه ۲۰۱۶ (پنجم اسفند۹۴) مجوز مشخصی برای بانک مسقط در عمان صادر کرد که اجازه می داد ریال ایران از طریق نهادهای مالی آمریکا به یورو تبدیل شود. اما با وجود صدور این مجوز برای تبدیل ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار، هیچ بانک آمریکایی حاضر به همکاری نشد,. چراکه بانکهای آمریکا از تحریمهای دست اول محسوب می شوند که طبق آن نمی توانند هیچ ارزی را برای رزیم ایران تبدیل کنند و این ربطی به موضوع اتمی ندارد.
در گزارش سنای آمریکا هم چنین آمده است: وزارت خزانه داری حتی مدت کوتاهی شرایط صدور یک مجوز کلی برای تبدیل ریال ایران به دلار را بررسی کرد اما پس از ۲۰۰ سفر و ملاقات با سیستم بانکداری در جهان, بانکها حاضر به ریسک نبودند و این ایده نیز کنار گذاشته شد.
رسانه های آمریکا درباره گمراه کردن کنگره و مردم آمریکا توسط دولت اوباما طبق گزارش سنا نوشته اند: درحالیکه دولت اوباما چنین امتیازاتی برای رزیم ایران قائل می شد, مقامهای ارشد این دولت از وزیر خزانه داری تا معاون در امور مبارزه با فساد مالی و مقامات وزارت خارجه، در جلسات مختلف به سئوال اعضای کنگره که آیا رزیم ایران به نظام مالی آمریکا دسترسی دارد یا خیر، پاسخ منفی می دادند.
سی.ان.ان. درباره گزارش کمیتة تحقیقات سنای آمریکا پیرامون تلاش دولت اوباما برای فراهمکردن دسترسی رژیم به سیستم مالی آمریکا، مینویسد: «به گفته یک مقام که با محتوای این گزارش آشنایی دارد، یکی از اهداف انتشار آن این است که روشن شود، ایالات متحده احتمالاً نسبت به هیچگونه معافیتی، روی گشاده نخواهد داشت.
وی گفت: «در حالی که ایالات متحده اعمال مجدد تحریمها علیه رژیم ایران و نهادهای (آن) را شروع میکند، متحدان اروپایی ما باید درک و قدردانی کنند که تجارت با رژیم ایران، دیگر مجاز نخواهد بود».