دبیرکل ملل متحد در گزارش خود به شورای امنیت درچارچوب قطعنامه 1883 شورای امنیت بر حق ساکنان اشرف برای حفاظت در برابر جابجایی خودسرانه یا بازگرداندن اجباری به ایران تاکید کرد.
دبیرکل در گزارش نوبه ای سه ماهه خود به شورای امنیت که به وقایع ماههای اسفند 1388 و فروردین و اردیبهشت 1389 اختصاص دارد, خاطرنشان کرد: یونامی به نظارت وضعیت کمپ اشرف ادامه می دهد. هر چند در این دوره خشونت قابل توجهی علیه ساکنان اشرف بالا نگرفته، اما بی اعتمادی و تنش بین طرفین باقیست و تلاشهای ناچیزی برای تسهیل دسترسی ساکنان اشرف به تدارکات و خدمات مورد نیاز صورت گرفته است.
هیئت ملل متحد در عراق با یادآوری حق حاکمیت این دولت و التزام ساکنان اشرف به قوانین این کشور به دفاع از حق ساکنان به داشتن دسترسی آزادانه به نیازمندیها و خدمات انسانی ادامه داده و مصمم به کمک کردن به دو طرف برای یافتن یک راه حل قابل قبول برای حل مشکل می باشد.
ملل متحد
شورای امنیت
14 مه 2010
گزارش دوره ای دبیرکل مطابق پاراگراف 6 قطعنامه 1883 شورای امنیت (در سال 2009)
1-در پاراگراف 6 قطعنامه 1883 (2009) شورای امنیت خواستار گزارش فصلی دبیرکل به شورا دربارة اجرای مسئولیت های هیئت همیاری ملل متحد در عراق(یونامی) گردید. گزارش حاضر سومین گزارش ارائه شده پیرو آن قطعنامه است.
2-این گزارش فعالیتهای ملل متحد در عراق را پس از آخرین گزارش در 8 فوریه 2010 اکنون با تمرکز بر روی گامهای برداشته شده در اجرای قطعنامه 1883 بروز می کند...
پاراگراف 53 –هیئت همیاری ملل متحد در عراق به مانیتور کردن وضعیت در کمپ اشرف در استان دیالی ادامه می دهد. در ماههای اخیر, نیروهای امنیتی عراقی دیگر به تلاشی برای جابجایی اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران ساکن این کمپ, دست نزدند. اگر چه خشونت قابل توجهی در دوره مورد نظر در این گزارش رخ نداده, اما بی اعتمادی و تنش ها بین دوطرف باقی است تلاش های ناچیزی را برای تسهیل دسترسی به خدمات و تدارکات موجب گردیده است.