احضار آخوند روحانی به مجلس ارتجاع به دنبال بالاگرفتن بحران ها

 

به دنبال بالا گرفتن بحران درونی رژیم پس از قیام سراسری و تشدید تحریم و طرد بین المللی دیکتاتوری تروریستی ‌آخوندها، آخوند حسن روحانی که براثر سوالات ۸۲ نماینده به مجلس آخوندی احضار شده بود، روز سه شنبه در جلسه مجلس رژیم حاضر شد.

احضار رئیس جمهور ارتجاع به مجلس آخوندی که برای نخستین بار در تاریخچه این رژیم صورت می گیرد، در شرابطی است که در اثر بالا گرفتن بحرانهای حاکمیت، وزرای کار و اقتصاد کابینه روحانی اخیرا استیضاح و بر کنار شده اند.
درجلسه احضار اخوند روحانی، به رغم تلاش خود وی و توصیه پاسدار علی لاریجانی و نقل توصیه خامنه ای، بازهم گوشه هایی از بحرانهای بی علاج رژیم برملا شد و در نهایت اعضای مجلس رژیم پاسخهای روحانی به ۴ سئوال از ۵ سئوال مطرح شده را رد کردند، که در نتیجه، طبق نوشته های رسانه های حکومتی، موضوع باید به قضائیه رژیم احاله شود.
محورهای پنج سوال مطرح شده در جلسه احضار رئیس جمهور ولایت فقیه عبارت بودند از:
عدم موفقیت کابینه آخوند روحانی در کنترل قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریمهای بانکی، عدم اقدام دولت در کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چند ساله، افزایش شتابان نرخ ارزهای خارجی، و کاهش شدید ارزش ریال.

آخوند روحانی در جلسه مجلس ارتجاع، ضمن اعتراف به گرفتار شدن رژیم در تنگنای اعتراضات مردم به جان آمده و تحول کیفی اوضاع پس از قیام سراسری دیماه که آن را «هنجار شکنی» و حضور مردم در خیابانها با شعارهای ضد حکومتی توصیف می کرد، گفت: شرایط نوینی ایجاد شده و به ناگهان همه چیز دستخوش تغییر شده است:

روحانی: در این هفت هشت ماهه اخیر چرا ناگهان شرایط نویی آغاز شد؟ شما ممکنه بفرمائید که این شرایط نو از اشتغال بود از ارز بود از رکود بود از قاچاق بود از سیستم بانکی بود؛ بنظر بنده حقیر اشکال از تصور مردم و ترسیم ملت ایران نسبت به آینده ایران بود ناگهان تصور مردم نسبت به آینده ایران دچار تغییر شد.
و این درد بزرگ است. اشتغال درد بسیار مهمه،بیکاری درد بسیار بزرگی است. من قبول دارم.نابسامانی بانکی هم مشکله و من قبول دارم. مسأله رونق هم مهمه،قیمت ارز هم مهم است، اما همه اینها در برابر اعتماد مردم و امید مردم ناچیز است. چرا میگه مردم تغییر کرده؟چرا نسبت به آینده ایران دچار تردید شده‌اند؟ و بالاتر حتی عده‌یی نسبت به عظمت نظام،رشد و توسعه آینده دچار شک شده‌اند؟این شک را ما باید درمان کنیم.ما باید با زبانی درست و صحیح به‌گونه‌یی با مردم سخن بگوییم که مردم قانع شوند که مشکلات این چند ماهه زودگذر است.
چی شد یکمرتبه تغییر کرد جو، من خواهش می کنم به این نکته توجه کنید. تاریخ این تغییر ۵ دیماه سال ۹۶ است. هر کس تاریخ دیگری بدهد به اعتقاد من آدرس غلط به مردم داده. ۵ دی ماه سال ۹۶ بود که مردم ناگهان دیدند در خیابانها عده یی آمدند شعار میدهند و شعارها کم کم تبدیل شد به شعارهای هنجارشکنانه و غیرقابل قبول برای همه مردم. مردم دچار حیرت شدند. درسته که بعد مردم آمدند پاسخ قاطع در راهپیمایی هاشون دادند، اما در عین حال این حادثه یک حادثه کم نظیری بود، در سالهای گذشته یک همچنین حادثه یی ما نداشتیم. حادثه دی ماه آقای ترامپ را به طمع انداخت، تا اینکه در اواخر دیماه اعلام کنه، من در برجام نمی مانم مگر آنکه اروپا و دیگران با من راجع به منطقه غروب و مسئله موشک همراه شوند و اگر همراه نشوند یکجانبه من خارج می شوم، و بعدش، بعد از این تهدید می بینیم با آن ناآرامی داخل با تهدیدات بیرون مردم نگران شدند.
آسوشیتدپرس با اشاره به اظهارات اخوند روحانی درمجلس رژیم در روز  ۶ شهریور نوشت: تظاهرات دیماه ۹۶ ایران را به لرزه انداخت.
این خبرگزاری گزارش داد: در بحبوحه مشکلات اقتصادی مداوم که بدنبال تصمیم آمریکا برای خروج از توافق اتمی تشدید شده‌اند، روحانی تظاهراتهای سراسری دیماه در ایران را با تصمیم رئیس جمهور ایالات متحده برای خروج از توافق اتمی مرتبط دانست.
آسوشیتدپرس افزود: سلسله تظاهرات ماه دسامبر و ژانویه، ایران را به لرزه انداخت.

خبرگزاری رویتر نیز گزارش داد: روحانی که همزمان به افزایش قیمتهای و بیکاری به سوالات اعضای مجلس پاسخ میداد گفت «مشکلات اقتصادی تعیین کننده هستند، ولی مهمتر از آن این است که بسیاری از مردم اعتمادشان را به آینده جمهوری اسلامی از دست داده‌اند و در مورد قدرت آن شک دارند».

خبرگزاری فرانسه گزارش داد: این اولین باری بود که روحانی طی پنجسال ریاست جمهوریش توسط مجلس احضار شده بود و اعضای مجلس خواهان جواب از او در مورد بیکاری، افزایش قیمتها و سقوط شدید ریال که بیش از نصف ارزش خود را از آوریل تا کنون از دست داده است، شدند.
اعضای مجلس که قبلا وزرای کار و اقتصاد وی را در این ماه مورد استیضاح قرار داده اند جوابهای او را قانع کننده نیافتند.
روحانی در سخنرانیش در مجلس خط سختی را در پیش گرفت و بدون اینکه به بحران تمام عیار اعتراف کند اقدام به تائید مشکلاتی که مردم عادی ایران با آن مواجه هستند، کرد. مانند همیشه روحانی هیچ سیاست پیشنهادی مستحکمی ارائه نداد و بجای آن مکررا گفت جواب در نشان دادن اتحاد نظام به مردم است.

خبرگزاری فرانسه افزود: دولت روحانی که سیاست بهبود روابط با غرب را پیش میبرده از تصمیم واشینگتن برای خروج از توافق اتمی بطور جدی تضعیف شده است. اغلب کمپانی های خارجی پروژه‌های سرمایه‌گذاری خود در ایران را رها کرده‌اند و مرحله بعدی تحریم‌ها در ماه نوامبر بخش حیاتی و تعیین کننده نفت را هدف قرار خواهد داد...
خبرگزاری فرانسه در ادامه نوشت: برغم اینکه دو تن از وزرای وی استیضاح و از کار برکنار شدند، روحانی از جانب ولی‌فقیه رژیم ایران حفاظت میشود، اخیرا وی گفته است برکناری روحانی بنفع دشمن خواهد بود.
ولی روحانی حتی حمایت بعضی از متحدان اصلاح‌طلب خود را از دست داده است.