براساس تازه ترین داده ها از بازار و با نگاهی به رشد قیمتها تا آخر مرداد سال جاری بخوبی میتوان به وجود «رشد ۴۰ درصدی» قیمتها در بازار اقلام و مایجتاج عمومی رسید.
برای نمونه یک گزارش حکومتی با اشاره به افزایش بیسابقه بهای گوشت و به نقل از یک کارگزار صنفی رژیم مینویسد: «فرآوردههای گوشتی از اول مرداد تاکنون ۴۰ درصد گرانتر شده است و به عبارتی هر ۱۰ روز، ۱۰ درصد افزایش قیمت در این محصولات داشتهایم». (سایت حکومتی اقتصاد آنلاین ۱۵ شهریور ۱۳۹۷)
واقعیت در لابلای این جملات به معنای آن است که تاثیرات مخرب رشد بیسابقه بهای ارزهای خارجی که در واقع نخ نبات اقتصاد، تجارت و واردات کشور است، اکنون خود را در رشد تورم و گرانی به ثبت رسانده است.
این وضعیت مخرب و گرانی افسارگسیخته در جامعه در حالی است که آخوند روحانی عامدانه در تبلیغات حکومتی تنها از تورم «۱۰ درصدی»!! سخن به عمل میآورد.
در این رابطه سایت حکومتی باشگاه خبرنگاران جوان (۱۶ شهریور ۱۳۹۷) در گزارشی از بازار مایحتاج عمومی مینویسد: «آخرین رصدها از بازار حاکی از آن است که نرخ هر کیلو برنج طارم هاشمی ۱۰ تا ۱۳ هزار، هندی ۸ تا ۸ هزار و ۵۰۰، لوبیا قرمز ۸ تا ۹ هزار، عدس ۷ تا ۸ هزار، لوبیا سفید ۱۰ تا ۱۱ هزار، لوبیاچیتی ۱۳ هزار، شکر فله ۴ هزار، قند شکسته ۵ هزار، روغن نباتی ۵ کیلویی ۳۳ هزار، روغن مایع ۹۰۰ گرمی ۷ تا ۸ هزار و ۵۰۰ و هر شانه تخممرغ ۱۸ هزار تومان است».
به یقین تبعات این وضعیت مخرب که نه تنها بر معیشت جامعه، بلکه بر سلامت میلیونها تن از اقشار ضربهپذیر ضربات جبرانناپذیری را وارد کرده، در منطق خود به رکود اقتصادی و تولید نیز ضربه زده است. شتاب این پروسه مخرب به حدی است که اکنون بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی، بنگاهها و یا فروشگاهها دست از کار کشیده و به دلیل هزینههای سنگین برای تأمین مواد اولیه، پرسنل، بیمه، مالیات، برق و مخارج جانبی دست به اخراج کارگران خود زدهاند.
این گزارش ضمن اعتراف به رکود شدید در بازار ادامه میدهد: «هر روز اقلام مورد نیاز را باید گران تر از روز قبل تهیه کرد و معلوم نیست که قرار است چه اتفاقی بیفتد. با توجه به افزایش شدید قیمتها، خبری از مشتری نیست همین موضوع نگرانیهایی برای کسبه ایجاد کرده است چرا که با ادامه این روند کسبه باید کم کم مغازههای خود را تعطیل کنند».
مضافا براین واقعیت نیز باید به سطح نازل دستمزدها، بیکاری گسترده و فقر روبه رشد در ایران آخوند زده اشاره نمود تا بدینسان پازل بحران گرانی و به تبع آن بر معیشت مردم بهتر روشن شود.
بدینسان از هم اکنون میتوان پیشبینی نمود که با حذف بسیاری از مواد غذایی اولیه از سفرههای مردم، کمبود ویتامین و مواد پروتئینی برای کودکان و سالمندان و زنان باردار، صد البته به بحرانی دیگر بنام بروز سونامی انواع و اقسام بیکاریها راه خواهد برد.