در این کنفرانس که بهدعوت فرانسلیبرته (بنیاد دانیل میتران)، حزب رادیکال فراملیتی، جنبش ضد نژادپرستی و برای دوستی بین خلقها (مراپ)، انجمن بینالمللی حقوق بشر زنان و انجمن بینالمللی توسعه آموزش برگزار شده بود و مدیریت آنرا دکتر حنیفه خیری برعهده داشت، سخنرانان عبارت بودند از:
اینگرید بتانکور کاندیدای پیشین ریاستجمهوری کلمبیا
ژیلبر میتران رئیس فرانسلیبرته (بنیاد دانیل میتران)
دکتر خوان گارسه –وکیل سرشناس درامر پیگیری مسئولان جنایت علیه بشریت
لورانس فلمن ریل عضو پارلمان فدرال سوئیس
دکتر آلخو ویدال کوادراس رئیس کمیته بینالمللی در جستجوی عدالت
الیزابتا زامپاروتی نایبرئیس انجمن به قابیل دست نزنید
و طاهر بومدراوسنابرق زاهدی مسئول کمیسیون قضایی شورای ملی مقاومت
سخنرانان کنفرانس در مقر ملل متحد در ژنو ضمن محکومکردن جنایات حکومت آخوندی در داخل کشور، از جمله اعدام زندانیان سیاسی و اعمال سرکوبگرانه آن علیه قیامکنندگان بر لزوم اتخاذ سیاستی قاطع در قبال این رژیم فراخوان دادند.
ژیلبر میتران در سخنانش درباره قیام مردم ایران، گفت: ما شاهد آن هستیم که مردم ایران در بسیاری از شهرها بپاخاستهاند... آما آنها بهنحو خشونتباری توسط آخوندها سرکوب میشوند.
اینگرید بتانکور در سخنان خود درباره توطئه تروریستی رژیم علیه گردهمایی مقاومت در پاریس، گفت: سرویسهای امنیتی اروپا توطئه برای بمبگذاری در گردهمایی (ایران آزاد) را فاش کردند؛ جالب اینکه یک دیپلمات رژیم ایران هم دستگیر شد و لذا این رژیم نمیتواند مدعی بشود که دستی در این توطئه نداشته است.
لورانس فلمن ریل در بخشی از سخنانش گفت: میخواهم به مجاهدین و به خانم رجوی درود بفرستم که بهطور وقفهناپذیر برای تحقق یک جامعه واقعاً دموکراتیک در ایران مبارزه میکنند.
دکتر آلخو ویدال کوادراس تأکید کرد: ضروری است که شورای امنیت پرونده (قتل عام ۶۷) را به دادگاه بینالمللی ارجاع بدهد... ما در اروپا باید در کنار مردم ایران قرار بگیریم.
سی و نهمین اجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد از روز دهم سپتامبر، نوزدهم شهریور در مقر اروپایی ملل متحد در ژنو با سخنرانی خانم میشل باشله، کمیسر عالی جدید حقوق بشر سازمان ملل و رئیس جمهور پیشین شیلی آغاز شد.
خانم میشل باشله در سخنرانی خود گزارشی پیرامون وضعیت حقوق بشر در جهان ارائه کرد. کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در این سخنرانی، به وضعیت نقض حقوق بشر در ایران تحت حاکمیت آخوندها پرداخت و ضمن آن، دستگیریها و بدرفتاریها با زندانیان سیاسی و مدافعان حقوق بشر در زندانهای دیکتاتوری آخوندی را محکوم کرد
وی خواستار توقف اعدام نوجوانان زیر ۱۸ سال توسط رژیم آخوندی شد. خانم میشل باشله همچنین خواستار آزادی همه کسانی شد که به خاطر استفاده از حق آزادی بیان به زندان افتادهاند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در این سخنرانی،که درسایت سازمان اعدام جنایتکارانه سه زندانی سیاسی کرد را محکوم کرد و گفت: “من عمیقاً نسبت به اعدام سه زندانی کرد ایرانی در هفته گذشته متاسفم؛ (این اعدامها) بهرغم نگرانیهای جدی مطرحشده توسط گزارشگران ویژه... به اجرا درآمد که (گفته بودند آنها) از محاکمه عادلانه برخوردار نشده و مورد شکنجه قرار گرفتهاند».
در دومین روز اجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد در ژنو در روز سه شنبه ۱۱ سپتامبر، نماینده انجمن بین المللی حقوق بشر زنان طی سخنانی در حضور کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، اعدام سه زندانی سیاسی کرد توسط دژخیمان خامنه ای را محکوم کرد و به حسابرسی از سران رژیم بخاطر جنایت علیه بشریت در قتل عام ۶۷ فراخوان داد:
سخنرانی نماینده انجمن بینالمللی حقوق بشر زنان
متشکرم آقای رئیس، تشکر از خانم باشله بهخاطر حضورتان. انجمن بینالمللی حقوق بشر زنان، به کمیسر عالی جدید حقوق بشر سازمان ملل خانم میشل باشله خوشامد میگوید و از او تشکر میکند بابت اظهار تأسف عمیقش در سخنرانی افتتاحیه ۳۹مین اجلاس شورای حقوق بشر بهخاطر اعدام سه زندانی سیاسی جوان کرد در ۸ سپتامبر در ایران، رامین حسین پناهی ۲۴ ساله، لقمان مرادی ۳۲ ساله و زانیار مرادی ۳۰ ساله که پیکرهایشان هنوز به خانوادههایشان تحویل داده نشده و در یک مکان نامعلوم دفن شد.
این حلقآویزها که بشدت مردم ایران را به خشم آورد، بار دیگر نشان میدهد که جمهوری اسلامی هیچ توجهی برای بالاترین ارگانها و سازمانهای بینالمللی قائل نیست و فراخوانهای آنها را برای لغو این اعدامها نادیده گرفته است.
این اعدامها دقیقاً در سیامین سالگرد قتل عام هزاران زندانی سیاسی در سال ۶۷ در ایران صورت گرفت که فقدان واکنش جامعه جهانی در برابر آن، مصونیت مقامات (رژیم) را تقویت کرد و سبب ترغیب آنها به ادامه جنایات خود بهمدت ۴۰ سال در ایران شد، بدون آنکه به ارگانهای بینالمللی حساب پس بدهند.
با تشکر مجدد از خانم باشله بهخاطر توجه وی به این موضوع تأسفبار، انجمن بینالمللی حقوق بشر زنان وی را فرا میخواند که اقدامات جدی جهت پایاندادن به مصونیت مسئولان این قتل عامها در ایران بهعمل آورد. از شما متشکرم.