بحران درآمدهای نفتی رژیم در پی کاهش صادرات

 

درحالی‌که تحریم‌های ثانویه از سوی آمریکا علیه رژیم آخوندی در حوزه‌های نفت و پتروشیمی تا چند هفته دیگر آغاز می‌گردند، اخبار رسیده از بازار نفت سخن از تشدید بحران برای صادرات نفتی در دیکتاتوری ولی‌فقیه را دارند.

افت صادرات روزانه نفت رژیم به‌موازات کاهش شدید درآمدهای نفتی که از چند ماه گذشته آغازشده است، اکنون با افزایش صادرات نفتی از سوی روسیه و عربستان ضریب دوچندان خورده است.
وزیر نفت در دولت آخوند روحانی ضمن اعتراف به این وضعیت اعلام کرده است: «عربستان و روسیه به ترتیب ۳۴۶ و ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزایش تولید داشته‌اند که این امر، تخلف از توافق کاهش تولید است.» ( سایت حکومتی دنیای اقتصاد ۱۲ مهر ۱۳۹۷)

این وضعیت متزلزل برای دستگاه مالی رژیم در حالی است که بنا برداده های حکومتی، ظاهراً در پی آخرین توافق میان کشورهای عضو اوپک، چنین افزایش صادراتی از سوی کشورهای صادرکننده منظور نشده است, اما اکنون روند تحولات و نیاز بازار به‌ویژه با خروج بخش بزرگی از سهمیه نفت رژیم آخوندی، مشاهده می‌شود که حتی نزدیک‌ترین شرکای تجاری رژیم نیز علاقه‌ای برای به خطر انداختن بازار نفت به خاطر مطامع و سیاست‌های مخرب خامنه‌ای را ندارند.

خروج روسیه از این توافق و افزایش صادرات نفت این کشور برای جبران کم و کاستی‌های بازار، به‌یقین علامتی مثبت برای دیکتاتوری ولی‌فقیه و بازی با کارت این کشور علیه جامعه بین‌المللی نیست.
سایت یورونیوز ( ۴ اکتبر ۲۰۱۸) در رابطه با اهداف مالی برای اتخاذ این سیاست می‌نویسد: “عربستان و مسکو قصد داشته‌اند با افزایش تولیدات خود طی دوره زمانی سپتامبر تا دسامبر(شهریور تا دی ماه)، بهای نفت را که در حال حاضر بیش از ۸۵ دلار در هر بشکه است تا ۸۰ دلار کاهش دهند».

به‌موازات این واقعیات باید به خروج زنجیره‌ای کمپانی‌های نفتی از بازار به‌شدت ضربه خورده نفت در دیکتاتوری خامنه‌ای اشاره نمود. طی سه ماه گذشته و با اعلام دور نخست تحریم‌ها علیه رژیم آخوندی از سوی ایالات‌متحده، بخش بزرگی از شرکت‌های معتبر نفتی در جهان ازجمله توتال، بی پی، انی و یا شل «عطای خامنه‌ای را به عبای » وی فروخته و از ایران خارج شده‌اند. همچنین با سررسید زمان تحریم‌های نفتی در ۵ نوامبر(۱۴ آبانماه)، بسیاری از کشورهای خریدار نیز یا خریدهای نفتی خود را متوقف نموده و یا به میزان بسیار زیادی کاهش خواهند داد.

در این رابطه مدیرعامل شرکت توتال به‌صراحت تأکید کرده است: « با ایران به‌هیچ‌وجه دوباره همکاری نمی‌کنیم». ( سایت العربیه ۳ اکتبر ۲۰۱۸)
همچنین طی هفته‌های اخیر خروج شرکای نفتی رژیم در آسیا که قریب ۷۰ درصد از صادرات نفت رژیم به این کشورها صورت می‌گیرد، به‌طور زنجیره‌ای آغازشده است. کره جنوبی، هند، ژاپن و حتی چین در این زمینه اعلام آمادگی کرده‌اند. اتحادیه اروپا نیز طی ماه‌های اخیر واردات نفت خود از رژیم آخوندی را به میزان « ۳۰ درصد» کاهش داده است و بدین‌سان بر بروز بحران درآمدهای نفتی دیکتاتوری خامنه‌ای که تماماً برای صدور تروریسم،  بنیادگرایی، جنگ‌های نیابتی در سوریه و یمن و برنامه‌های موشکی و اتمی هزینه می‌شوند، ضریب زده است.