بحران حاد رژیم و کشمکش در مجلس آخوندی بر سر پیوستن رژیم به اف ای تی اف

 

در آستانه فرارسیدن مرحله دوم تحریمهای آمریکا، جلسه مجلس آخوندی در روز یکشنبه که با حضور جواد ظریف تشکیل شد، به صحنه دیگری از بحران حاد رژیم برسر پیوستن به کنوانسیونهای اف ای تی اف تبدیل شد. 

در این جلسه پر تشنج، لایحه پیوستن به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم از لوایح مربوط به اف.ای.تی.اف پس از چهار ماه بحران و کشمکش با ۱۴۳رأی موافق در برابر۱۲۰ رأی مخالف تصویب شد تا برای تأیید به شورای نگهبان ارجاع شود. آخوند موحدی کرمانی از سرکردگان باند غالب رژیم قبل از جلسه مجلس ارتجاع برسر این لایحه، خواستار عدم تصویب آن شد و گفت اگر هم تصویب شود شورای نگهبان آن را رد خواهد کرد.
یک نماینده باند غالب نظام نیز در میان داد و فریادهای اعتراضی پس از تصویب این لایحه، گفت: عهدنامه ننگینی مانند عهد نامه گلستان و ترکمن چای دوم متاسفانه تصویب شد.

درجلسه مجلس آخوندی، جواد ظریف در پاسخ به اعتراضات باند رقیب که از او خواستار تضمین حل مشکلات رژیم در صورت تصویب این لایحه بودند، به این بسنده کرد که آنچه می توان تضمین کرد این است که اگر این لایحه تصویب نشود، فشار تحریمهای آمریکا بیشتر خواهد شد.
ظریف افزود: جمهوری اسلامی در شرایط دشوار با نگرش دقیق و با بررسی جدی در محافل رسمی سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی تلاش کرده بهانه‌های آمریکا را بگیرد و زمینه‌‌ای برای مداخلات آمریکا فراهم نکند. شورای عالی امنیت ملی در رابطه با این ۴ لایحه ساعتها زمان گذاشته و در دولت و کمیسیونهای مجلس به این موضوع پرداخته شده است.

وی گفت: شورای عالی امنیت ملی و دبیرخانه موارد مختلف این کنوانسیون را بررسی کردند و حق شرط‌هایی را در این رابطه قائل شدند که بسیار مهم است. دوستان اعلام کرده‌اند که ممکن است حق شرط‌های ما را نپذیرند اشکالی ندارد، حق شرط ارائه می شود، نمی‌پذیرد، اما این به معنای باطل بودن حق شرط نیست. ظریف ادامه داد: در همین موضوع مخالفت با نامگذاری گروه‌های آزادیبخش به عنوان تروریست، اکثر کشورهای منطقه حق شرطی مشابه ما گذاشته‌اند هر چند که برخی کشورها با این حق شرط مخالف هستند؛ اما به این معنی نبوده حق شرط از درجه اعتبار ساقط شده است. بنابراین مقررات بین‌المللی در مورد حق شرط باید ملاحظه شود. متوجه می‌شوند که با مخالفت این حق شرط‌ها از درجه اعتبار ساقط نمی‌شود.
دیگران هم می‌توانند به حق شرط ما اعتراض کنند، آنها هم کار خودشان را می توانند انجام دهند.
زمانی که با چینی‌ها صحبت می‌کنیم  نیات استکباری علیه ایران ندارند و از لحاظ مواضع بین‌المللی با ایران مواضع مشابهی دارد و چین و روسیه شریک راهبردی جمهوری اسلامی محسوب می‌شوند.
اما رئیس بانک مرکزی روسیه ۳ روز گذشته به آقای همتی گفته بدون FATF نمی‌توانیم کار شما را انجام دهیم، همچنین چینی‌ها در این رابطه نظر مشابه داشتند بنابراین به من نگویید که اگر این کنوانسیون و شرایط FATF را اجرا کردیم همه مشکلات حل می‌شود، اما یکی از مهمترین بهانه‌ها برداشته می‌شود و نمی‌توانند در این زمینه جلوی کارهای جمهوری اسلامی را بگیرند.

توانسته‌ایم آمریکا را به حدی منزوی کنیم که اتحادیه اروپا با وجودی که شریک راهبردی آمریکا بوده، هست و خواهد بود اما همین اروپایی‌ها یک ساز و کاری را ایجاد کرده که بتواند تحریم‌های آمریکا را دور بزند. مقرراتی که توسط اروپایی‌ها در حال طرح است به عنوان نقطه شروع و پایان حکومت دلار بر اقتصاد جهانی شناخته می‌شود. بنابراین نباید خودمان را دست کم بگیریم هر چند که نمی‌گویم این سریع انجام می شود، اما باید بدانیم جمهوری اسلامی و برجام چه توانسته بکند. وی گفت: اروپایی‌ها به ما می‌گویند برای اینکه بتوانیم این ساز و کار ویژه مالی را درباره ایران اجرا کنیم نیازمند عضویت ایران در کنوانسیون‌ها هستم و شرایط FATF را بپذیریم، این موضوعات واقعیات محسوب می‌شود.