وزارت خارجه فرانسه روز دوم اکتبر گفت، هیچ شکی وجود ندارد که وزارت اطلاعات (رژیم) ایران در پشت توطئه علیه گردهمایی ۳۰ ژوئن (۹تیر۹۷) قرار داشته است. (فرانسه) متعاقباً داراییهای متعلق به سرویسهای اطلاعاتی (حکومت) تهران و دو تبعه (رژیم) ایران را مسدود کرد.
پنج منبع گفتند، حدود یک ماه پیش (فرانسه) یک گام هم فراتر رفته و یک دیپلمات (رژیم) ایران مستقر در پاریس را اخراج کرده است. دو تن از این منابع گفتند که این دیپلمات یک عامل اطلاعاتی (رژیم) ایران تحت پوشش دیپلماتیک بوده است.
وقتی از یک سخنگوی سفارت (رژیم) ایران در پاریس درباره اخراج این دیپلمات سؤال شد، وی پاسخ نداد. (رژیم) ایران پیشتر گفته است که ربطی به این تلاش برای حمله با بمب به آن گردهمایی ندارد. یک مقام (رژیم) ایران که حاضر نشد هویتش فاش شود، تکذیب کرد که هیچگونه اخراجی صورت گرفته باشد.
عواقب توطئه شکستخورده، روابط بین پاریس و (حکومت) تهران را بیشازپیش پرتنش کرده است
تصمیم به اخراج یک مأمور اطلاعاتی مظنون توجهات را مجدداً به موضوع (توطئه بمبگذاری) جلب میکند.
یک دیپلمات درباره این اخراج گفت: «بله این درست است».
دو دیپلمات و یک منبع امنیتی غربی گفتند که این اقدام مستقیماً به توطئهای مرتبط است که جلسه شورای ملی مقاومت ایران را هدف قرارداد.
یک عملیات اطلاعاتی هماهنگ بین سرویسهای فرانسه، آلمان و بلژیک منجر به خنثی شدن این حمله طراحیشده طی روزهای قبل از گردهمایی شد که چندین شخصیت بسیار مهم ازجمله وکیل ترامپ رودی جولیانی و چند وزیر پیشین اروپایی و عربی در آن شرکت داشتند.
بلژیک روز ۱ اکتبر یک دیپلمات (رژیم) ایران که یکی از افراد تحریم شده توسط پاریس بود و سه تن دیگر را به طراحی برای بمبگذاری در گردهمایی (پاریس) متهم کرد.
درحالیکه دور جدید تحریمهای سختتر ایالاتمتحده که صنعت نفت و تبادلات مالی را هدف قرار میدهد از ۴ نوامبر(۱۳آبان) به اجرا گذاشته خواهد شد، هرگونه سختتر شدن روابط با فرانسه، میتواند عواقب گستردهتری برای (حکومت) تهران داشته باشد.
فرانسه به (حکومت) تهران هشدار داده بود که انتظار پاسخ قدرتمندی را برای توطئه بمبگذاری خنثیشده داشته باشد.
ماکرون و وزیر خارجه ژان-ایو لودریان در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل بعد از اینکه خواهان توضیح درباره نقش (رژیم) ایران شدند، با همتایان خود از (رژیم) ایران درباره این مسئله صحبت کردند.
در یک یادداشت داخلی وزارت خارجه فرانسه در ماه اوت... با اشاره به این توطئه بمبگذاری و سختتر شدن موضع (رژیم) ایران نسبت به غرب، به دیپلماتها گفته شد که به ایران سفر نکنند.
در نشانهای از اینکه این موضوع از چه میزان حساسیت برخوردار است، پاریس تعیین یک سفیر جدید در ایران را به حالت تعلیق درآورده و به تعیین فرستاده جدید (رژیم) ایران در فرانسه پاسخ نداده است.
دو دیپلمات ارشد فرانسوی گفتند، تا زمانی که فرانسه اطلاعات جزئی بیشتری را درباره اینکه چه کسی پشت این تلاش برای بمبگذاری بوده دریافت نکند، انتظار نمیرود انتصابی صورت گیرد.