واکنش‌های حکومت آخوندی پس از اجلاس شورای وزیران اتحادیه اروپا

 

 

 بررسی موضوع موشکی و دخالت‌های منطقه‌ای رژیم آخوندی همراه با بررسی سازوکار مالی اروپایی در اجلاس روز دوشنبه اتحادیه اروپا، بحران درونی حاکمیت و بن‌بست رژیم برای برون‌رفت را بارزتر کرده است.

تلویزیون رژیم روز نهم بهمن با سوزوگداز گفت: بعد از چندین ماه تأخیر و تعلل اروپایی‌ها رسانه‌ها گفته بودند سازوکار ویژه اتحادیه اروپا برای تجارت با ایران موسوم به اس.پی.وی قرار است روز دوشنبه ثبت شود اما از نشست دیروز یکی از شوراهای اتحادیه اروپا هم خبری نشد.

عراقچی معاون وزارت خارجه رژیم هم که برای چانه‌زنی به اروپا رفته بعد از ملاقات با وزیر خارجه اتریش مستأصلانه گفت: «البته بیش از هشت ماه است که اروپایی‌ها قرار است این کار را انجام بدهند و هشت ماه ما می‌فهمیم که این کار مشکلات فنی و حقوقی زیادی دارد؛ می‌فهمیم که آمریکا تهدید کرده که هرکسی با اس پی وی با این مکانیزم مالی اروپا کار بکند را تحریم خواهد کرد و می‌فهمیم که باید به شکلی این طراحی بشه که به‌دوراز فشارها و تحریم‌های آمریکا باشد هر کمپانی و هر شرکتی که با این کار می‌کند مورد تحریم واقع نشود اما به‌هرحال هشت ماه هم‌زمان زیادی است».

عراقچی در ملاقات با طرف حساب‌های خارجی هم عجز نظام را منتقل کرده است. معاون وزیر امور خارجه در دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که با توجه به شرایط کنونی منافع ایران در برجام دچار صدمات اساسی شده است،

دلواپسان نظام ولایت‌فقیه هم فرصت را غنیمت شمرده و تلاش کردند طوق شکست‌های نظام در برجام را به گردن باند رقیب بیندازند.

کیهان خامنه‌ای روز نهم بهمن نوشت: “SPV چک بی‌محل اروپا به‌جای چک برگشتی برجام است. دولتمردان می‌بایست به‌جای دلخوشی به چک بی‌محل اروپا در موضوع SPV و هراس افکنی و وعده‌ووعید دادن در موضوع FATF، از چک برگشتی برجام درس عبرت گرفته و رویکرد خسارت‌بار و منفعلانه «اجرای برجام به هر قیمت» را تغییر دهند». کیهان در ادامه سوزوگداز کرده است که:”قرار بر این شده است تا فرانسه میزبانی SPV را بر عهده بگیرد. این در حالی است که فرانسه سال‌هاست که میزبان مجاهدین است».

وطن امروز هم با عنوان:‌ «تحریم نقد در مقابل سازوکار نسیه!» ازجمله نوشته است: «مقامات اروپایی نشان داده‌‌اند در راستای تأمین منافع خود در نظام بین‌الملل، حاضر به هرگونه معامله‌ای(حتی معامله تاکتیکی) با کاخ سفید هستند. این موضوع خود را در ابتدای سال 2017 میلادی به‌خوبی نشان داد؛ جایی که تروئیکای اروپایی به‌رغم آگاهی نسبت به غیرحقوقی بودن اقدام خود مبنی بر "تغییر مفاد توافق هسته‌ای"، بر سر این موضوع با دولت "دونالد ترامپ" وارد معامله شد و حتی خواسته‌‌های چهارگانه ترامپ درباره گنجاندن «توان موشکی نظام در برجام، تحدید توان منطقه‌ای کشورمان، بازرسی نامحدود از اماکن نظامی و اعمال تحریم‌‌های فرازمانی در قبال برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی » را پذیرفت».