ضرب الاجل چهارماهه و شروط تعیین شده ازسویFATF ، حکومت آخوندها را با بحران حادی برسرتن دادن به کنوانسیونهای مربوط به این ناد بین المللی مواجه کرده است.
این درحالی است که آخوند روحانی باردیگر به تنگنای بحران مالی و پولی حکومت آخوندی پرداخته و نیاز مبرم رژیم به تن دادن به اف ای تی اف را گوشزد می کند: الان تحریم بخش بزرگ این تحریم در ارتباطات پولی و مالی ماهست که ما میخواهیم با دنیا ارتباط بانکی داشته باشیم ارتباط مالی داشته باشیم مشکل داریم
اما خبرگزاری سپاه پاسداران با برشمردن شروط بیانیه FATF می نویسد:”در واقع، FATF فشار را بر ما افزایش داده است تا نظام هر چه سریعتر درخواست های این نهاد بین الدولی و به طور ویژه، تصویب دو لایحه الحاق نظام به کنوانسیون های پالرمو و مقابله با تامین مالی تروریسم مطابق با استانداردهای FATF، را انجام دهد». خبرگزاری سپاه پاسداران با یادآوری اینکه”هرچند که وضعیت اقدام متقابل علیه نظام تا نشست بعدی FATF در ژوئن سال ۲۰۱۹ یعنی تیرماه سال آینده، مجددا به حالت تعلیق درآمده است، اما FATF همچنان پیرامون نظام اظهار نگرانی میکند و از کشورها میخواهد که همچنان با نظام مطابق با توصیه شماره ۱۹، اولین و مهمترین بخش اقدام متقابل یعنی شناخت مشتری به صورت تقویتشده (EDD) را اعمال کنند. با این اوصاف، به نظر میرسد ادعای تعلیق اقدامات مقابلهای FATF علیه نظام واقعیت ندارد». و “ادعای برخی مسئولین دولتی و نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه اجرای توصیه های FATF، میتواند مطابق با اقتضائات داخلی باشد، از اساس نادرست است».
از سوی دیگر، جواد ظریف وزیرخارجة حکومت آخوندی با اذعان به بحرانهای گریبانگیر نظام و لاعلاج نظام می گوید: “دوستان نگاه کنند و بر اساس واقعیات تصمیم بگیرند، تا حالا میگفتند اتفاقی نمیافتد حالا دارند شرایط را میبینند. در عین حال هر تصمیمی هم بگیرند ما تبعیت میکنیم، اما بدانند (تصمیماتشان) چه آثاری دارد». ظریف در پاسخ به اینکه به نظر FATF تهدید کرده مهلت آخر است که به نظام داده شده؟ گفت: تهدید یا هرچی. دو سالی که ما توافق کرده بودیم تمام شده است.
در همین روز ۵اسفند لاهوتی عضو مجلس ارتجاع خبر داد در ادامه جلسه در باره فرصت چهارماهة FATF به رژیم مباحثی مطرح شد و تاکید عراقچی این بود که با توجه به فشارهای سختی که آمریکاییها برای افزایش تحریمها به نظام به شرکتهای اقتصادی میآورند، برای عبور از این تحریمها و فشارهای موجود FATF تصویب شود».
نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع گفت “تعلیق یا عدم تعلیق ایران از لیست سیاه FATF برای غربیها هیچ تفاوتی ندارد چون تحریمهای ثانویه آمریکا فراتر از CFT و FATF است. اینکه اروپاییها با نظام همکاری ندارند بدلیل عدم تصویب لوایح نیست بلکه عدم همکاری آنها به این خاطر است که در صورت برقراری روابط اقتصادی با ما، آمریکا تحریمهای ثانویه را علیه این کشورها اعمال میکند».
در مقابل مهدی پازوکی از باند روحانی با بیان اینکه “شکی نیست که جمهوری اسلامیFATF راخواهد پذیرفت» تجربة زهر آتش بس در جنگ ضد میهنی را به رخ باند رقیب کشید و با اشاره به فضای انفجاری جامعه افزود:”پرسش اینجاست که چرا این پذیرش در دقیقه ۹۰صورت میگیرد. باید از تجربه قطعنامه ۵۹۸ درس بگیریم چرا که آن زمان نیز میتوانستیم این قطعنامه را یک سال و نیم زودتر بپذیریم تا جامعه متحمل خسارت کمتری شود. اکنون نیز به نظر میرسد شرایط چندان نرمال نیست چرا که دشمن در حال فشار آوردن است».