اجلاس پارلمان اروپا در مورد نقض حقوق بشر، دمکراسی و حاکمیت قانون در ایران

محکومیت نقض حقوق بشر در ایران توسط نمایندگان پارلمان اروپا در اجلاس پارلمان اروپا

استانیسلاو پولچا نماینده پارلمان اروپا: من هم به نوبه ی خودم می خواهم همانند همکارانم رژیم ایران را محکوم کنم. این یک رژیم ترور و وحشت است که مردم کشور خودش را زندانی و شکنجه میکند. مردم مورد اذیت و آزار قرار میگیرند و حقوق بشر در اساس در ایران وجود ندارد. ما بارها و بارها درباره این مشکلات مربوط به ایران صحبت میکنیم. و ما باید از آنهایی که برای تغییر رژیم ایران مبارزه می کنند، دفاع کنیم و در کنار آنها بایستیم.. ما قویا ضد این رژیم ترور و وحشت ایستاده ایم.رژیم ایران در خصوص حقوق بشر یکی از بدترین کشورها در جهان است

تونه کلام نماینده پارلمان اروپا: رژیم ایران در خصوص حقوق و آزادیهای شهروندان کشورش یکی از بدترین کشورها در جهان است. سال گذشته رژیم ایران ۲۷۳ اعدام انجام شد. این رژیم بلحاظ تعداد اعدامها رتبه دوم را در جهان کسب کرد. همچنین در سال گذشته دهها هزار نفر در سراسر ایران بخاطر پرداخت نشدن حقوق و علیه، فساد و سرکوب تطاهرات کردند. آنها رژیم را مسئول هدر دادن پولهایشان برای اقدامات نظامی و موشک و توسعه طلبی در خارج از ایران دانستند.

خانم والرو: ما کاملا آگاهی داریم که رژیم ایران به حقوق بشر، آزادی بیان، آزادی مذهب و آزادی تجمع احترام نمی گذارد. ۲۷۳ نفر فقط در سال ۲۰۱۸ اعدام شدند۰

آقای تانوک: پرونده وحشتناک حقوق بشر رژیم ایران برای ما در این پارلمان بسیار آشنا است. روزنامه نگاران و سازمانهای غیر دولتی که با خواسته های رژیم همخوان نیستند با اذیت و آزار و سرکوب مستمر مواجه می شوند. یک روندی که به همه افرادی که به دنبال این هستند که با اقدامات این دولت بی رحم مخالفت کنند یا به آنها اعتراض کنند، امتداد پیدا میکند. این اقدامات مصداق نقض همه حقوق بنیادین است. آزادی بیان و تجمع، و آزادی مذهب هم به شدت سرکوب می شود همانطور که در اذیت و آزار ادامه دار مسیحیان و بهاییان و سایر اقلیتها نشان داده شد. در ماههای اخیر ما شاهد تشدید سیستماتیک یورش به کلیساهای خانگی بودیم در عین اینکه مسیحیان دستگیر میشوند و اغلب به طرز وحشیانه ای مورد بازجویی قرار میگیرند فقط بخاطر اینکه آنها بصورت مسالمت آمیز اعتقادات مذهبی خودشان را انجام میدهد. تنها در ماههای اخیر چند صد مسیحی دستگیر شده اند. حقوق زنان هم در این کشور به شدت محدود می شود با کمترین مخالفتی که به شدت مجازات میشود.

تونه کلام: ایران در خصوص حقوق و آزادیهای شهروندان کشورش یکی از بدترین کشورها در جهان است. سال گذشته ایران بلحاظ تعداد اعدامها رتبه دوم را کسب کرد که ۲۷۳ اعدام انجام شد. میتوان موارد متعددی که افراد بازداشت شده که بصورت رسمی گفته شد که خودکشی کرده اند را هم اضافه کرد. همچنین در سال گذشته دهها هزار نفر در سراسر ایران علیه افزایش هزینه زندگی، حقوق پرداخت نشده، فساد، سرکوب حقوق اقلیتها اعتراض کردند. آنها رژیم را مسئول هدر دادن پولها برای اقدامات نظامی و موشک و توسعه طلبی ادامه دار در خارج ایران دانستند. در حالیکه مردم عادی بیش از هر زمان دیگری درد و رنج میکشند. نگرانی ویژه ما در رابطه با نسرین ستوده و همسرش رضا خندان است. وی همین ماه ژانویه محکوم به شش سال زندان شد بخاطر سخنرانی اش علیه حجاب اجباری، سرنوشت فعالان محیط زیست، سرنوشت مریم اکبری منفرد که تاکنون ۹ سال زندانی بوده است بخاطر فعالیتهای به اصطلاح ”ضد خدا“. ما به ایران فراخوان میدهیم که همه مدافعان حقوق بشر، زندانیان عقیدتی، روزنامه نگاران و سایرین را بدون قید و شرط آزاد کند. بله ما باید بیش از این از مقامات ایران بخواهیم و درخواست کنیم و فراخوان بدهیم که کردار خود را درست کند و تغییر بدهد. ما بر این باوریم که حاکمان تهران این رفتار را تغییر نخواهد داد چرا که به خوبی می داند که با وجود آزادی بیان و رسانه های مستقل نمیتواند به حیات خود ادامه دهد. به همین دلیل ما از نماینده عالی اتحادیه اروپا مصرانه میخواهیم که بصورت علنی بر این تأکید مجدد کند که احترام به حقوق بشر یک عنصر اصلی و شرط اصلی برای هر گونه مذاکره بعدی است.

آقای اشتتینا:دستگیریهای خودسرانه، شکنجه، روندهای دادگاه، این ایرانی است که ما امروز می شناسیم. این کشور رتبه اول در اعدامها به تعداد جمعیت را دارد که شوکه کننده است. در سال ۲۰۱۵، تعداد اعدامها ۹۷۷ بود. سال ۲۰۱۶، ۵۶۷ اعدام بود. در سال ۲۰۱۷ تعداد اعدامها ۵۰۷ بود. ۲۰۱۸ تعداد اعدامها ۲۷۳ بود. حتی نوجوانان و زنان هم اعدام میشوند اکثرا در ملأ عام به شیوه وحشتناک حلق آویز کردن با جراثقال ساختمان سازی. ... اجازه بدهید کشورها را آنطور که هستند بنامیم. رژیم ایران یک رژیم جنایتکار است.

ایران یک کشور حامی تروریسم است. یک کشوری است که تروریسم را اینجا در اروپا و در منطقه خودشان گسترش میدهد. ولی در درجه اول تروریسم و ارعاب را علیه مردم خودشان بکار می گیرند، فعالان محیط زیست، کارگران، اقلیتهای مذهبی و افرادی که فقط به این رژیم انتقاد میکنند. ایران متأسفانه یکی از کشورهایی در دنیا است که شدیدا تلاش می کند که رتبه اول را در لیست کشور هایی که حقوق بشر را پایمال میکنند، کسب کند. اگر که ما میگوییم که یک سیاست خارجی مبتنی بر ارزشها داریم، پس باید این مسأله را وقتی که با ایران تعامل میکنیم، جدی بگیریم. با این حال، من فکر میکنم که کمیسیون اروپا بیش از حد روی توافق با ایران متمرکز بوده است وقتی که به معاهدات هسته ای برمی گردد. به نظر می آید که کمیسیون اروپا می پذیرد که تروریسم توسط ایران گسترش پیدا کند. بگذارید از تحریمها بعنوان یک سلاح موثر علیه ایران استفاده کنیم همچنین زمانی که آنها حقوق بشر را پایمال میکنند.

آقای ژیری پوسپیشل نماینده پارلمان اروپا از جمهوری چک: چند ماه پیش وقتی که ما با خانم موگرینی برنامه هسته ای ایران را بحث میکردیم من احساس کردم که وی داشت تلاش میکرد که جنایتهای ارتکابی را لاپوشانی میکرد. رژیم ایران یک رژیم استبدادی جنایتکار است که به حقوق بشر کاملا بی احترامی میکند. و این خوب است که یک نماینده ای از کمیسیون اینجا است و امیدوارم که شما احساسات ما را به خانم موگرینی منتقل کنید. به عبارت دیگر اینکه حرف ما این است که منافع اقتصادی ما بالاتر از حقوق بشر نیست. من در این قطعنامه سهیم بودم و مقداری در رابطه با سرکوب اقلیتهای مذهبی در ایران به آن کمک کردم. و من فکر میکنم که این خیلی خوب است که ما اینجا داریم یک پیام روشن می فرستیم که بدلیل توافقنامه هسته ای با ایران ما حاضر نیستیم که همه جنایتهایی که رژیم ایران علیه حقوق بشر مرتکب می شود را تحمل کنیم.

آقای فاریا: موارد بی شماری وجود دارد که ما عدم وجود دمکراسی و حقوق بشر و جنایت علیه بشریت مرتکب شده توسط رژیم آخوندی در ایران را محکوم کردیم. طبعا آنها این اعمال را علیه شهروندان کشور خودشان انجام می دهند. هیچ چیز نمی تواند این واقعیت را بپوشاند که ایران سرکوب گرترین کشور در خاورمیانه است. کشوری که بیش از هر کشور دیگر در دنیا بر حسب جمعیت اش اعدام میکند. مدافعان حقوق بشر از اقدامات خونین این رژیم مستثنی نیستند مشخصا اقدامات سپاه پاسداران که هزاران نفر را زندانی کرده و می کشند، بطور مشخص زنان که شکنجه می شوند یا بدتر از آن بخاطر اینکه فقط خواهان برابری جنسی در کشور هستند. رژیم ایران یک لکه ننگ و رسوایی برای جامعه بین المللی است. شیوه رفتار این رژیم مانند بدترین نوع حیوانات است. بعد از ۴۰ سال حاکمیت این رژیم بی رحم، ۸۰ میلیون ایرانی دارند می گویند بس است. آنها میگویند کافی است.

آقای استانیسلاو پولچا: من هم به نوبه ی خودم می خواهم همانند همکارانم رژیم ایران را محکوم کنم. این یک رژیم ترور و وحشت است که مردم کشور خودش را زندانی و شکنجه میکند. مردم مورد اذیت و آزار قرار میگیرند و حقوق بشر در اساس در ایران وجود ندارد. ما بارها و بارها درباره این مشکلات مربوط به ایران صحبت میکنیم. و ما باید از آنهایی که برای تغییر رژیم ایران مبارزه می کنند، دفاع کنیم و در کنار آنها بایستیم. خواهش می کنم، آقای کمیسر، آیا ممکن است خانم موگرینی را مطلع سازید که نظر ما در پارلمان با نظر وی در رابطه با ایران متفاوت است. ما قویا ضد این رژیم ترور و وحشت ایستاده ایم. لطفا آقای کمیسر، رویکرد کمیسیون را هم نظر ما متفاوت است.