انتشار سند استراتژی جدید امنیت ملی آمریکا

 

دولت آمریکا امروز دکترین جدید خود را در زمینه امنیت ملی منتشر می کند که به منظور تحکیم موقعیت این کشور در جهان بر اراده گرایی دیپلوماتیک و انضباط اقتصادی تأکید می ورزد.

در سند راهبرد امنیت ملی دولت اوباما تصریح شده است که اراده گرایی دیپلماتیک باید در خدمت مبارزه با افراطی گری خشن، جلوگیری از تکثیر سلاح های کشتار عام، ترغیب رشد اقتصادی پایدار و متعادل و همکاری جهانی برای جلوگیری از گرم شدن کره زمین به کار گرفته شود.

راهبرد رئیس جمهوری آمریکا، باراک اوباما، از یکجانبه گرایی و دکترین جنگ پیشگیرانه که خصلت بخش دو دوره ریاست جمهوری جورج بوش بود فاصله می گیرد و می کوشد همکاری های واشنگتن را فراتر از متحدان سنتی اش توسعه دهد، به طوری که قدرت های نوظهور همانند چین و هند را دربربگیرد. با این اقدام، دولت اوباما می خواهد به قدرت های نوظهور بفهماند که باید مسئولیت های خویش را در مواجهه با مشکلات و بحران های بین المللی بپذیرند.

در سند راهبردی دولت آمریکا در زمینه امنیت ملی شبکه القاعده به عنوان دشمن اصلی این کشور معرفی شده، اما "اشاره ای به جنگ علیه تروریسم" نشده است. این متن ضمن محکوم کردن تروریسم و بکاربرندگان آن تصریح می کند که مبارزه با تروریسم به منزله جنگی جهانی علیه تروریسم یا اسلام نیست.

سند راهبردی دولت آمریکا در زمینه امنیت ملی می افزاید که این کشور در جنگ با شبکه ای خاص به نام القاعده و تروریست های عضو آن است که می کوشند آمریکا و متحدانش را آماج حملات خود قرار دهند.

دولت اوباما که با ارقام بی سابقه کسری بودجه روبروست معتقد است که از سرگیری رشد اقتصادی و از میان بردن کسری بودجه دولت فدرآل از اولویت های امنیت ملی ایالات متحد آمریکا به شمار می رود.

در سند راهبرد جدید آمریکا در زمینه امنیت ملی از جمله می خوانیم که کانون تلاش های این کشور تعهدش به بازسازی اقتصاد آمریکا است که منشا قدرت این کشور به شمار می رود. دولت اوباما ادامه رشد اقتصادی آمریکا را از انضباط اقتصادی و نیز کاهش وابستگی این کشور به منابع انرژی جدا نمی داند.

برای رسیدن به اهداف خود، سند راهبردی دولت آمریکا تأکید را علاوه بر قدرت نظامی، بر دیپلماسی، اهرم های اقتصادی و کمک به توسعه و آموزش می گذارد.

سند راهبرد امنیت ملی آمریکا دو دولت ایران و کره شمالی را فرامی خواند که در زمینه برنامه های اتمی شان میان گفتگو و انزوای بین المللی یکی را به روشنی برگزینند. این سند تصریح می کند : "اگر این دو کشور تعهدات بین المللی شان را نادیده بگیرند، ما از وسایل متعدد استفاده می کنیم تا آنها را منزوی کنیم و ناچارشان سازیم به قواعد بین المللی در زمینه عدم تکثیر سلاح های اتمی گردن نهند."
سایت رادیو فرانسه