پدرام سلطانی نایب رئیس سابق اتاق بازرگانی رژیم می نویسد: «سال ۹۸ با سیل طبیعت آغاز شد، اما سیل بزرگتر در اقتصادمان خواهد افتاد. تورم طغیان خواهد کرد و رشد اقتصادی به زیر آب خواهد رفت. فشار نقدینگی نرخ ارز را چو تخته پارهیی بر آبهای متلاطم خواهد انداخت و آنرا از ساحل امن خواهد کند». وی با کنایه به اقدامات نمایشی سران حکومتی در مناطق سیلزده افزود:«اما با این سیل کسی عکس یادگاری نخواهد گرفت».حساب تویتتری پدرام سلطانی ۸فروردین۹۸)
پزشکیان نایب رییس مجلس ارتجاع نیز تنگناها و آشفتگی اوضاع رژیم را بدتر از دوران جنگ ضدمیهنی دانسته و با اشاره به شقه درونی نظام در بحران بی راه حلی می گوید:«آمریکایی ها در دوره جدید تحریم ها زرنگتر شده و تنگناها را بیشتر کردهاند، افزون بر این مشکلات مالی و بانکی نیز در شرایط کنونی وجود داشته و دعوایی در داخل کشور ایجاد شده بر سر این موضوع که آیا باید FATF را بپذیریم یا خیر». وی در مورد شقه درونی نظام در اثر بحران بی راه حلی افزود:«در حال حاضر به صورت مداوم یکدیگر را بر سر موضوعات مختلف محکوم میکنیم غافل از اینکه این محکوم کردن ها همان بمبی است که نیروی خارجی در زمین نظام انداخته و حتی شماری را مجروح کرده است»(ایسنا – ۹فروردین۹۸).
مهدی مطهرنیا یک کارشناس حکومتی، با اشاره به این بحرانها هشدار داده: «حالا دولت با چنین وضعیتی وارد سال ۹۸ شده است. سالی که بسیار داغ خواهد بود. زیرا از یک سو با محاصره منطقهای و تلاش قدرتهای خارجی برای تضعیف جمهوری اسلامی شدت پیدا خواهد کرد و از سوی دیگر مشکلات اقتصادی بسیار زیاد شده است؛ لذا اینها میتوانند راه دولت را بیشتر از این باریک و حتی مسدود کند»(فرارو-۲فروردین۹۸).
حمید میرمعینی یک تحلیل گر اقتصادی بازار بورس رژیم می گوید: «اتفاقاتی که طی یک سال گذشته رخ داد به هیچ عنوان نوید روزهای بهتر برای تولید یا به طور کلی اقتصاد کشور نبود. به همین دلیل است که میگویم سال گذشته با وجود نقدینگی که به بازار سرمایه سرازیر شد، نتوانستیم از آن بهره ببریم و در نهایت هم یا خارج شد یا زمین گیر؛ بنابراین با توجه به اینکه هنوز هیچ برنامهای از سوی مسئولان برای این بازار ارائه نشده است، خیلی نباید به شرایط آن در سال ۹۸ امیدوار بود». وی در ادامه خروج نظام از بحران اقتصادی را به صورت سربسته موکول به عقب نشینی نظام در عرصه سیاسی کرد و گفت: «با توجه به آینده مبهم و اطلاعات ناکافی از وضعیت، نمیتوان یک تحلیل مناسب و درست از بازار سرمایه طی سال ۹۸ ارائه کرد. به خصوص اینکه آنچه در سال ۹۸ میتواند در بازار سرمایه تاثیرگذار باشد، در عرصه سیاسی خلاصه میشود. یعنی این سیاستمداران هستند که میتوانند پالسهای مثبت یا منفی به این بازار ارسال کنند و آن را دست خوش تغییرات کنند»(فرارو-۳ فروردین۹۸).
سایت حکومتی دیپلماسی ایرانی با اشاره به تنگ تر شدن حلقه تحریمها از سوی اروپا، چشم انداز گشایش سیاسی را برای نظام تیره ارزیابی کرده و می نویسد:«در پایان یک سال پر فراز و نشیب در روابط ایران و اروپا که تلاش برای حفظ برجام ترجیع بند آن بوده و در حالی که مقامات ایرانی خاطرنشان کرده اند که اروپایی ها آماده پرداختن بها و هزینه لازم برای حفظ برجام نبوده اند، اکنون در آغاز سال ۹۸ این پرسش مهم بیش از گذشته خودنمایی می کند که آیا کشورهای اروپایی هزینه لازم برای حفظ برجام و تامین منافع امنیتی خود را پرداخت خواهند کرد».
البته پاسخ سوال این سایت دیپلوماسی نظام را که اکنون در گرداب بحرانها دچار سرگیجه شده، ولی فقیه درمانده ارتجاع در سخنرانی اول فروردین خود به صراحت داده و با ناامیدی کامل گفته است: به کلی باید از کمک و همراهی غربیها چشم بپوشیم، منتظر آنها نباید باشیم. برای خاطر اینکه غربیها نشان دادند که نمی توان از آنها انتظار کمک داشت، انتظار توطئه میشه داشت، نمی توانید به آنها هیچ امیدی داشته باشیم. در همین قضیه اخیر، در قضیه برجام، وظیفه اروپایی ها چی بود؟. علاوه بر اینکه در مقابل آمریکا نایستادند، خودشان هم در عین اینکه هی به ما تاکید کردند و می کنند که مبادا از برجام خارج بشید، خودشان عملا از برجام خارج شدند، این کانال مالی هم که اخیراً هی گفته میشه که کانال مالی درست کردند، این به شوخی شبیه تر است، البته شوخی تلخی است.. در آخرین مسئله بین المللی ما باز اروپاییها مثل گذشته از پشت خنجر زدند، به ما خیانت کردند، از اینها توقع نمی شود داشت، هیچ توقعی نمیشه داشت.