ایل جورناله : بروکسل درهایش را بروی رژیم ایران می گشاید

بروکسل درهایش را بروی رژیم ایران می گشاید

 آلبرتینی : لابی های ضد آمریکائی

(نقل از ایل جورناله)

 

ایرانیها به پایتخت اروپا (بروکسل) می روند. برای دیداری در پشت درهای بسته، با تبلیغات کم، ولی بهر حال انعکاس و صدا خواهد داد. در اول ژوئن وزیر خارجه ایران منوچهر متکی برای گفتگوی مستقیم با کمیسیون خارجه پارلمان اروپا به بروکسل خواهد آمد. و در بین پارلمانترها، لابی های ضد آمریکائی و ضد اسرائیلی پروائی از استمالت و دلجوئی رژیم ایران وجود ندارد.

پرزیدنت کمیسیون خارجه، شهردار سابق میلان گابریله آلبرتینی روزهای سختی در پیش رو دارد. وی دیروز از سفر با هدف مأموریتی در اسرائیل و در سرزمینهائی که جو خیلی به نفع فلسطینیهاست خودداری کرد. هفته آینده با یکی از مورد اعتمادترین افراد پرزیدنت ایران محمود احمدی نژاد ملاقات خواهد کرد. «می دانم که ایرانیها هنوز خطرناکتر از فلسطینیها هستند، اگر به چیز دیگری اشاره نکنم، برای این که نفت دارند، یک دولت مذهبی و یک پروژه اتمی دارند- آلبرتینی به جورناله توضیح می دهد- یا می بایستی تصمیم بگیریم در را بر روی وزیر خارجه ایران ببندیم و یا با او دیدار کنیم. می توانم اطمینان بدهم : تعادلمان را از دست نمی دهیم».

قرار ملاقات با متکی برای اول ژوئن از ساعت 11 تا 12:30 در تقویم کارها تحت عنوان تبادل نقطه نظرات با وزیر خارجه ایران ثبت شده است. بعضی از پارلمانترها با این ملاقات مخالف هستند، و در نیات رژیم آیت الله ها بهره برداری تبلیغاتی مورد نظر می باشد. « سفیر ایران در بروکسل حتی تقاضای پخش مستقیم سخنرانی متکی برای تهران را کرده است. متعاقباً خواستار یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک و مراسم رسمی تشریفات شده اند » آلبرتینی ضمن برملا ساختن اینها مراسم تشریفات را رد کرده است. «ایرانیها سعی دارند از پارلمان اروپا مشروعیت قانونی کسب کنند. من توضیح دادم که مشکل برنامه اتمی، عدم احترام به حقوق بشر و حکم اعدام برای اعضای اپوزیسیون هنوز حل نشده است »، شهردار سابق میلان تأکید می کند.

ولی در استراسبورگ و بروکسل کم نیستند افرادی که از ایران هواداری می کنند. در آغاز   می توان از باربارا لاخ بیلر از سبزهای آلمان که پرزیدنت هیئت بین پارلمانی با اجلاس تهران می باشد نام برد. « در صف سبزها و سوسیالیستها صلح طلب هایی هستند که تقاضا می کنند با ایران با سختی رفتار نشود-  آلبرتینی اعتقاد دارد- اینها تحت عنوان حقوق بشر و انسان دوستی، ولی بدلیل رگ ضد آمریکائی و ضداسرائیلی صورت می گیرد ».

در مورد لاخ بیلر قضاوت روشن است :  «بیش از آن که موافق ایران باشد با یک سیاست اصلاح نهایی ، می خواهد برود  که  از گرگ (ایران) دلجوئی کند ».

همچنین ماگارت آشتون در کناری می ایستد و اشک تهران را در می آورد. نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا این اواخر اعلام کرد که آیت الله ها نرم تر شده اند. «بارونسنا تأئید می کند که علائمی با این مضمون دریافت کرده اند- ما بعنوان اتحادیه اروپا آماده ایم با رهبران ایران برای بحث حول نگرانیهای بین المللی در مورد برنامه اتمی ملاقات کنیم ».

دریغ (حیف) که آمریکا، متحدین غرب شامل ایتالیا، روسیه و شاید چین در حال آماده شدن برای اعمال تحریمها علیه تهران هستند. اما آلبرتینی تضمین می دهد که « نه تخفیفی داده خواهد شد، و نه مماشاتی در کار خواهد بود ».

وزیر ایرانی خیلی دوست دارد صحبت کند، اما اگر از زمان تعیین شده برای سخنرانیش عدول کند ممکن است اجازه سخن از وی گرفته شود.

در حالی که در انتظار ورود ایرانیها به استراسبورگ هستیم شنیده می شود که دهها پارلمانتر اروپائی مانند آلبرتینی که قرار بود برای یک مأموریت به نفع فلسطینیها که از دیروز آغاز شده عازم اسرائیل شوند از حرکت خودداری کرده اند. اسرائیل اجازه ورود به نوار غزه را      نمی دهد. « آلبرتینی می گوید فکر می کنم از طریق مصر خواهند رفت- این هیئت اگر بطور واقع دشمن اسرائیل نیستند ولی از اسرائیل دل خوشی ندارند».

متعاقباً یک تیم تلویزیونی پارلمان اروپا هم هستند برای راه انداختن سر و صدا و تبلیغات. تنها این نیست: لابی ها متشکل از پارلمانترهای سبز و سوسیالیست ها بنظر می رسد آماده اند که از تقاضای فلسطینیها مبنی بر افزایش کمک 200 میلیون یوروی دیگر حمایت کنند. اما آلبرتینی روی نظارت بر این کمک ها تأکید می کند : « در یک سیستم بطور ناقص دموکراتیک هیچگاه نخواهی فهمید که این کمکها از جیب چه کسی سر در خواهد آورد، ایا  برای خرید موشکها لازم هستند و یا بطور واقعی در خدمت کمک به فلسطینیها می باشند ».