سخنرانی شخصیت‌های برجسته سیاسی در کنفرانس دادخواهی قتل‌َعام ۶۷ در اشرف۳

 

در کنفرانس دادخواهی قتل‌عام ۶۷ که با حضور رئیس جمهور برگزیده مقاومت و شخصیت‌های برجسته سیاسی در اشرف۳ برگزار شد. تعدادی از شخصیتّّ‌ها در حمایت از جنبش دادخواهی و فراخوان به محاکمه رژیم آخوندی به سخنرانی پرداختند.

دکتر خوان گارسه وکیل سرشناس در امر پیگیری مسئولان جنایت علیه بشریت

سخنرانی شخصیت‌های برجسته سیاسی در کنفرانس دادخواهی قتل‌َعام ۶۷ در اشرف۳

با تمام تلاشم نمی‌توان مانع احساساتم بشوم اما به شما می‌گویم که از دیدن شما مفتخرم. شما که سختیها را در اشرف و لیبرتی تحمل کردید. اکنون دیدن شما در این شرایط برایم مسرت بخش است.

این نمونه به ما نشان می‌دهد که قدرت و اراده پایداری بر اصول می‌تواند هدف را محقق کند. در رابطه با اشرف، حقوق بین‌الملل در رابطه با ساکنان نقض شده بود.

بعد از جنگ جهانی دوم جامعه جهانی ابزاری را به دست‌آورد تا جلوی قتل‌عامها را بگیرد. آن وسیله کنوانسیون علیه قتل‌عام بود. در سال ۶۷وقتی که قتل‌عام در ایران رخ داد باید این اصل اجرا می‌شد یعنی کنوانسیون علیه قتل‌عام که ایران نیز آن را امضا کرده است. همین‌طور کنوانسیون حقوق شهروندی.

جنایتی که به این شکل رخ داده است توسط یک دولت چنان ابعادی دارد که سؤالات متعددی را پیش رو می‌گذارد: چه اتفاقی افتاده؟ چه دادگاهی توان رسیدگی به آن را دارد؟ و...

این حق شما است که به عدالت در این رابطه دست پیدا کنید. شما باید ادامه دهید تا این‌که یک دادگاه برای رسیدگی به این پرونده ایجاد شود. در این زمینه شما حق دسترسی به قضات بین‌المللی را دارید. شورای امنیت سازمان ملل این صلاحیت را دارد که یک دادگاه بین‌المللی را به اجرا بگذارد همان‌طور که در رواندا این کار را کرد. همین‌طور دادگاه بین‌المللی عدالت که در سال ۱۹۸۸ایجاد شد وجود دارد. اگر‌ چه این دادگاه فقط اجازه رسیدگی به جنایتهایی که بعد از سال ۲۰۰۲انجام شده را دارد اما چون بسیاری از قربانیان قتل‌عام۶۷جزء ناپدید شدگان هستند و هنوز سرنوشتشان معلوم نیست این شامل استمرار آن جنایت تا همین امروز می‌شود و دادگاه بین‌المللی عدالت صلاحیت رسیدگی به‌قتل‌عام۶۷را دارد. قانون بین‌الملل هیچگونه عفو در رابطه با این جنایات قائل نمی‌شود و این پرونده همیشه قابل رسیدگی است.

طاهر بومدرا

سخنرانی شخصیت‌های برجسته سیاسی در کنفرانس دادخواهی قتل‌َعام ۶۷ در اشرف۳

خانم رجوی جنبه‌های مختلفی از قتل‌عام سال۶۷ را در سخنرانی امروز خود تشریح کرد.

من می‌خواهم به شما اطمینان بدهم که ما یک کارگروه در چارچوب انستیتوی بین‌المللی حقوقدانان که در لندن مستقر است تشکیل داده‌ایم و اسم آن، کارگروه عدالت برای قتل‌عام شدگان سال۶۷در ایران است.

ما مدارکی را جمع‌آوری کرده‌ایم که جای هیچ شکی در آنها نیست. ما با حذف بسیاری از داده‌ها به این نتیجه رسیده‌ایم که ۷عامل در این قتل‌عام دست دارند که در نقش آنها جای هیچ شک و شبهه‌یی نیست و اسناد آن قابل ارائه به تمام مراجع بین‌المللی است. اگر‌ چه ما عاملان بسیاری را شناسایی کردیم اما این ۷مورد جای هیچ شکی ندارد.

جفری رابرتسون که خود یک قاضی بین‌المللی است معتقد است که قتل‌عام ۶۷نه فقط یک جنایت علیه بشریت بلکه مصداق نسل‌کشی نیز هست.

ما همچنین اسنادی که جای هیچ شک و شبهه‌یی ندارند در مورد گورهای جمعی جمع‌آوری کرده‌ایم که به مراجع بین‌المللی ارائه کرده‌ایم.

در ۲۰۰۵با یک گروه کوچک از سازمانهای غیردولتی در کامپالا دیدار کردیم و هدفمان به دادگاه کشاندن عمر البشیر دیکتاتور سودان بود. در ۲۰۱۰توانستیم این پرونده را بین‌المللی کنیم و از آن موقع عمر البشیر یک فراری بود. او به جایی رسید که نمی‌توانست به هیچ کشوری سفر کند و سفرهایش را پنهانی انجام می‌داد.

ما ۱۲۰کشور را شناسایی کرده‌ایم که می‌توانند جنایت علیه بشریت و جنایت نسل‌کشی را پیگیری کنند. بنابراین ما خیال پرداز نیستیم. عاملان قتل‌عام۶۷باید در برابر عدالت قرار بگیرند. موفقیت در این هدف وابسته به تلاش ما است. باید نیروهایمان را بیشتر گردهم بیاوریم. باید پایداری کنیم و باید صبر داشته باشیم. 

عابد المصیری نماینده پارلمان اردن

سخنرانی شخصیت‌های برجسته سیاسی در کنفرانس دادخواهی قتل‌َعام ۶۷ در اشرف۳

سه روز است که من شاهد این چهره‌ها هستم. شاهد این قامتهای ایستاده هستم که شرافت را رقم زده‌اند. مجاهدین خلق فقط یک اسم نیست یک آرمان سترگ و یک پیام بزرگ است که با خون آزادگان آبیاری شده‌اند و شهدایشان مصداق آن آیه قرآن است که شهیدان را مرده مپندارید.

همسرم می‌خواست در این سفر با من همراه بشود. پرسیدم چرا؟ گفت می خواهم بیایم تا پیشانی مجاهد بزرگ مریم رجوی را ببوسم. در برابر خودم زنان و مردان مجاهد را می‌بینم که همه چیز خود را ترک کرده‌اند تا آزادی وطنشان را رقم بزنند. این چیزیست که من در تمام عمرم ندیدم. من به شما می گویم که آزاده شما هستید و این رژیم آخوندی است که اسیر است و پایانش زباله‌دان تاریخ است.

سناتور رابرت توریسلی

سخنرانی شخصیت‌های برجسته سیاسی در کنفرانس دادخواهی قتل‌َعام ۶۷ در اشرف۳

من هیچوقت اینچنین احساس نکردم که کلمات نمی‌توانند کمکی کنند.

در تمام طول عمرم هیچ چیزی نزدیک به آن‌چه امروز اینجا شنیده‌ام نشنیده بودم.

با وجود ملیت متفاوت، مذهب متفاوت و میراث متفاوت اما من به آرمان شما متعهد هستم. مشکل است بتوان علتی برای وقوع آن‌چه که اتفاق افتاده است پیدا کرد.

مارتین لوتر کینگ گفته است منحنی تاریخ به کندی جهت می‌گیرد اما همیشه به سمت عدالت جهت می‌گیرد.

خط‌کشیهای مجازی روی نقشه نمی‌تواند توجیه کند که بگویم مسأله شما مسأله من نیست. شما آنجائید و من اینجا در این سوی خطوط نقشه.

وقتی که یک نماینده جوان در کنگره آمریکا بودم پل پت در کامبوج روی کار آمده بود و اعدام می‌کرد. دادگاه رسیدگی به آن جنایت که از ۴۰سال پیش شروع شده بود آخرینش در سال گذشته به پایان رسید. منحنی تاریخ به کندی جهت می‌گیرد اما همیشه به جانب عدالت جهت می‌گیرد.

مسئولیت بر روی شانه‌های شمایی که اینجا هستید تقریباً تحمل ناپذیر است. من شجاعت شما را تحسین می‌کنم. اما مسئولیت شما غیرقابل باور است. ما برای عدالت می‌جنگیم. عدالت ما بر اساس قانون است اما عدالتی سریع و مطمئن است.

اگر برای شهدا باید کاری بیش از گرامی‌داشت خاطرشان بکنیم آن کار این است که رژیم ایران را نابود کنیم. این عدالت واقعی است.

پیتر مورفی رئیس مشترک کمیته استرالیایی‌های حامی دموکراسی در ایران

سخنرانی شخصیت‌های برجسته سیاسی در کنفرانس دادخواهی قتل‌َعام ۶۷ در اشرف۳

استمرار قیام مردم ایران و تأسیس اشرف۳و شکست سیاست مماشات سه عاملی هستند که به ما در پیشبرد جنبش دادخواهی کمک می‌کنند.

من فکر می‌کنم ما باید در استرالیا دولت خود را تشویق کنیم که قتل‌عام سال ۶۷را محکوم کند و هر اقدامی را که منجر به کشاندن عاملان این جنایت به پای میز عدالت می‌شود انجام دهد.

سید احمد غزالی

سخنرانی شخصیت‌های برجسته سیاسی در کنفرانس دادخواهی قتل‌َعام ۶۷ در اشرف۳

سیاستمداران در مورد همه چیز در رابطه با ایران صحبت می‌کنند اما گویی که قتل‌عامی وجود نداشته است که آنها باید اول به آن بپردازند. وقتی که قربانیان با ما سخن می‌گویند ما نمی‌توانیم ناظر باقی بمانیم. حتی ناظر سمپات. بلکه باید جایگاه ناظر را ترک کرد و در موضع پذیرفتن مسئولیت قرار گرفت. در قرآن شهادت دادن یک وظیفه است و اگر از آن اجتناب کنید یک گناه مرتکب شده‌اید. خطاب من به دوستان کشورهای عربی و اسلامی است. هنوز مردم کمی در کشورهای عربی می‌دانند که در ایران در ۴۰ساله گذشته چه گذشته است. ما در الجزایر بخشوده نخواهیم شد اگر این وظیفه را انجام ندهیم. جنایت علیه بشریت در قرآن به‌خوبی عنوان شده است و گفته شده اگر نفس بیگناهی را بکشید مثل این است که همه بشریت را کشته‌اید و اگر کسی را نجات دهید مثل این است که انسانیت را نجات داده‌اید.

من به‌عنوان رئیس کمیته همبستگی با مردم ایران یک فراخوان عمومی را اعلام می‌کنم که فشار لازم صورت گیرد تا عدالت برقرار شود. عدالت باید قبل از سرنگونی رژیم اجرا شود. اگر من شکنجه نشده‌ام اما وقتی درد و رنج شاهدان شکنجه را می‌شنوم آیا می‌توانم آرام بخوابم بدون این‌که کاری انجام بدهم؟

من در همه جلسات سه روز گذشته شرکت کردم. اما این برای من سخت‌ترین جلسه بود. فقط نباید با کسانی که اشک می‌ریزند اشک بریزیم بلکه باید با کسانی که عمل می‌کنند عمل کنیم.