رئیس جمهور فرانسه این وضعیت را یک حالت عصبی توصیف کرد.
در این میان هر یک از طرفها، در راستای منافعی که دارد، وقایع و خبرها را به سمتی که میخواهد، سوق میدهد. در عین حال به وضوح پیداست که آمریکا و اروپا در ریختن جام زهر مذاکره و عقب نشینی به حلقوم رژیم که آنرا در حضیض ضعف و درماندگی میدانند، اشتراک نظر دارند. طرفین در عین حال میخواهند اختلافات بحث انگیز خود را بر سر نحوه برخورد با رژیم کنترل و مهار کنند.
رئیس جمهور آمریکا در مورد گفتگوهایش با رئیس جمهور فرانسه و موضوع سفر ظریف به بیاریتز گفت: ماکرون با من صحبت کرد. از من سئوال کرد. من به او گفتم اگر می خواهی انجام دهی، باشد.
اظهارات ترامپ که توسط کاخ سفید منتشر شده به این قرار است: من و رئیس جمهور ماکرون روابط خیلی خوبی داشتیم. ملاقات ما بهترین ملاقات بودخیلی رک و صریح بود. البته هنوز تمام نشده یک روز دیگر پیش رو داریم . از جمله با رئیس جمهور مصر، آنگلا مرکل را ملاقات می کنم و برخی دیگر. علاوه بر آن نشست هایی هم داریم و بعد یک کنفرانس مطبوعاتی داریم.
ماکرون با من صحبت کرد. از من سئوال کرد. من به او گفتم اگر می خواهی انجام دهی، باشد. و من این را به هیچ عنوان بی احترامی تلقی نمی کنم. بخصوص اینکه او از من خواست که من کارش را تایید کنم.
خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه در چند نوبت از محل برگزاری اجلاس جی هفت گزارش داد: ترامپ می گوید در مورد سفر غافلگیرانه ظریف به جی ۷ او به ماکرون گفت که اینکار را انجام دهید.
خبرگزاری فرانسه افزود: ترامپ با این حال گفت: الان برای ملاقات با ظریف زود است.
بلومبرگ در گزارشی از بیاریتز نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت: «رژیم ایران باید اقدامات تروریستی خود را متوقف کند آنها حکومت شماره یک تروریزم در جهان هستند... آنها ۱۵۰ میلیارد دلار از پرزیدنت اوباما دریافت کردند و آنرا خرج تروریستها در همه جا کردند من فکر میکنم آنها تغییر خواهند کرد».
رویترز در باره واکنش صدر اعظم آلمان نیز نوشت: آنگلا مرکل گفت: مذاکرات روز یکشنبه بین وزرای امور خارجه رژیم ایران و فرانسه یک رویداد جانبی در اجلاس جی ۷ بود.
مرکل اضافه کرد: باید از هر فرصتی برای رفع تنش ها بین ایالات متحده و ایران استفاده کرد.
مرکل گفت که آمدن ظریف برای مذاکره به بیاریتز فقط در یادداشت کوتاهی به او اطلاع داده شده بود.
ان بی سی نیوز نیز روز یکشنبه خبرداده بود: ترامپ و سایر رهبران جهان از اقدام فرانسه برای دعوت ظریف غافلگیر شدند.
یک مقام آمریکا گفت هیچکس انتظار ورود ظریف به بیاریتز را نداشت.
ماکرون قبل از این گفته بود از حمایت جی۷ برای گفتگوها با رژیم ایران برخوردار است در حالیکه پرزیدنت ترامپ هرگونه صحبت در رابطه با رویکرد مشترک در این کار را رد کرد.
مقامات آمریکا گفتند برخی مقامات دولت ترامپ از تصمیم دولت فرانسه که از ظریف به بیاریتز بدون اطلاع قبلی دعوت کرده به خشم آمده اند.
آسوشیتدپرس روز یکشنبه گزارش کرد: دعوت ناگهانی فرانسه از ظریف وزیر خارجه ایران قمار پر خطری برای امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه بود که میزبان گردهمایی گروه ۷ در بیاریتز می باشد.
آسوشیتدپرس اضافه کرد: زمانی که سوال شد آیا کاخ سفید از سفر ظریف خبر داشت این مقام فرانسوی گفت: «ما بر اساس شروط خودمان عمل می کنیم».