اتحادیه عرب مجددا بر هویت عربی قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین و حق فلسطین برای حاکمیت همه اراضی اشغالی ۱۹۶۷ از جمله قدس شرقی و حاکمیت بر آسمان و دریا و آب های منطقه ای و موارد طبیعی و مرزهای خود با کشورهای همسایه تأکید می کند.
اتحادیه عرب معامله قرن بین آمریکا و اسرائیل را به عنوان معامله ای که حداقل حقوق و آرمان های ملت فلسطین را برآورده نمیکند و مغایر با مراجع و قوانین بینالمللی و مصوبه های مرتبط سازمان ملل متحد است، نمیپذیرد و آمریکا را به پایبندی به مراجع بینالمللی برای عملیات صلح عادلانه و دائمی و جامع. دعوت میکند.
اتحادیه عرب بر پشتیبانی کامل از مبارزه ملت فلسطین و رهبری ملی آن و در راس آن پرزیدنت محمود عباس رئیس دولت فلسطین در مقابله با این معامله و هر طرحی که بخواهد حقوق غیر قابل تغییر ملت فلسطین را از بین ببرد، تأکید میکند»
در اجلاس فوق العاده وزیران خارجه اتحادیه عرب، محمود عباس گفت: «ما مراتب مخالفت خود با این طرح صلح را طی پیامی به دولت آمریکا اطلاع دادیم.ما همچنان به برقراری صلح بر مبنای طرح صلح عربی و قطعنامههای شورای امنیت، پایبندیم. ما میخواهیم کشور خود را برپا کنیم و ملت ما در امنیت و استقلال زندگی کند».
محمود عباس گفت:
« من مطلقا این طرح را نمی پذیرم، هرگز در تاریخم و در وطنم ثبت نخواهم کرد که من قدس را فروختم. قدس مال من به تنهایی نیست قدس ازآن همه است و ما حافظان آن و مسئول آن هستیم و آن پایتخت ما است.
این معامله کاملا مردود است از لحظهای که اعلام کردند قدس یکپارچه بعنوان پایتخت به اسرائیل منضم میشود. ما همچنان به صلح و فرهنگ صلح ایمان داریم. که بر اساس مکانیزمهای بین المللی مختلف برخاسته از کنفرانس بینالمللی باشد. مانعی در افزودن دیگر کشورها به توافق وجود ندارد. و مرجع ما اجرای مشروعیت بینالمللی و ابتکار صلح عربی خواهد بود».
احمد ابو الغیط دبیر کل اتحادیه عرب گفت: «ما خواهان تبلور موضعگیری همسان و یکپارچه عربی در قبال طرح صلح هستیم. هر آنچه بر ما عرضه شود مورد بررسی قرار میدهیم اما حق داریم که آن را رد و یا قبول کنیم».
سامح شکری وزیر خارجه مصر گفت: جمهوری عربی مصر از حقوق ملت فلسطین حمایت میکند. راه حل صلح باید بر اساس مصوبات قانونی بینالمللی و طرح صلح عربی باشد.»
فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان تاکید کرد: «ما از کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی حمایت میکنیم».
ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن گفت: «صلح پایدار و عادلانه صلحی است که حق مردم فلسطین برای حکومت و پایتخت آن بیت المقدس را برآورده کند».
کویت از کشورهای عربی خواست تا فورا کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی را به رسمیت بشناسند.
وزیر خارجه تونس نیز از جامعه بینالمللی خواست تا حقوق ملت فلسطین را به رسمیت بشناسد.