کرونا- افت شدید صادرات و درآمد های نفتی رژیم آخوندی



با بالاگرفتن بحران اپیدمی کرونا اکنون بازار جهانی نفت نیز دستخوش تحولی عظیم گشته است.

براین اساس شاهد هستیم که تنها طی دو هفته گذشته ، نفت خام برنت برای هر بشکه در بهترین حالت به سقف ۵۰ دلار رسیده است.
دراین رابطه سایت حکومتی تجارت نیوز(۹ اسفند ۱۳۹۸) اعتراف کرده: «بهای معاملات آتی نفت برنت یک دلار و ۳۷ سنت معادل ۲.۷ درصد کاهش یافت و به ۵۰ دلار و ۳۶ سنت در هر بشکه رسید که پایین‌ترین قیمت در ۱۴ ماه گذشته بود».

این وضعیت وخیم برای دیکتاتوری ولی فقیه در حالی گزارش شده که حکومت نه تنها با افت شدید درآمد های نفتی روبرو می باشد ، بلک فراتر از آن بنابرداده های بین المللی، میزان صادرات نفت ایران به زیر «۲۵۰ هزار» بشکه در روز رسیده است.
بدین سان ملاحظه می شود که از آن «هفت دریچه ای » که پیشتر آخوند روحانی برای دور زدن تحریم ها سخن به میان آورده بود ، خبری نیست. براین منطق هیچکدام از راهکارهای حکومت، حتی فریز کردن نفت در آب های بین المللی و یا حرکت نفتکش ها با پرچم دیگر کشورها و خاموش نمودن سیستم های رادار نیز آبی برای رژیم آخوندی گرم نکرده اند.

به این وضعیت بحرانی نیز باید به عدم دستیابی اعضاء اوپک برسر افزایش تولید و صادرات نفتی اشاره نمود. دراین راستا پیش بینی می شود که در اجلاس آینده سران اوپک، سقف صادرات این مجموعه کشورها حدود «یک میلیون» بشکه در روز کاهش یابد.

دلیل این وضعیت را نیز نخست باید دراقتصاد بشدت ضربه خورده جهانی بویژه چین بعنوان بزرگترین مصرف کننده نفت، در فردای بروز اپیدمی کرونا جستجو نمود، امری که در منطق خود برای کشورهایی مانند ایران، بدلیل ضربه پذیری بالا، به کاهش درآمد های ارزی راه برده است.
از دیگر دلائل برای سقوط بهای نفت نیز ، جنگ داخلی در لیبی می باشد که اکنون با افت «۷۵درصدی» صادرات نفتی این کشور روبرو شده است.
 
سایت حکومتی دنیای اقتصاد (۱۱ اسفند ۱۳۹۸) در گزارشی از چشم انداز تحولات در بازار نفت، از جمله می نویسد: «اقدامات اوپک و دیگر تولید کنندگان نفت کافی نباشد پایین آمدن قیمت و نزدیک شدن هر چه بیشتر آن به کف ۳۰ دلار در هر شبکه می‌تواند تهدیدی جدی در حداقل در کوتاه مدت برای بازار و بسیاری از تولید کنندگان نفت باشد».
همچنین این وضعیت برای رژیم آخونندی در حالی است که دولت شیخ حسن روحانی اساس بودجه سال آینده را بر فروش «یک میلیون» بشکه در روز بسته است. اما روند شتابان تحولات جهانی و بویژه وجود تحریم های خرد کننده نفتی، گازی، مالی، بانکی، کشتی رانی و پتروشیمی علیه حاکمیت و همچنین تاثیرات مخرب اپیدمی گرونا بر بازارهای جهانی ، اساسا واقعیت های دیگری را بر رژیم آخوندی تحمیل کرده اند.