کنفرانس پارلمانی در آستانه روز جهانی زن با حضور اعضای هر دو مجلس از احزاب اصلی انگلستان

 

در آستانه روز جهانی زن، یک کنفرانس پارلمانی در مجلس عوام انگلستان، با حضور شماری اعضای پارلمان از هر دو مجلس و از احزاب اصلی انگلستان، حقوقدانان برجسته و اساتید دانشگاه و نمایندگان جوامع ایرانی، برای همبستگی و حمایت از مبارزه زنان ایران برگزار شد.

کنفرانس پارلمانی در آستانه روز جهانی زن  با حضور اعضای هر دو مجلس از احزاب اصلی انگلستان

در این کنفرانس سخنرانان با تأکید بر نقش هدایت کننده زنان در قیامهای اخیر، تحریم عمومی و سراسری نمایش انتخابات رژیم را، نشانه خواست و اراده مردم ایران برای تغییر رژیم و سرنگونی حاکمیت آخوندها دانستند.
سخنرانان از دولت انگلستان خواستند که همراه با متحدان خود در سازمان ملل و اتحادیه اروپا برای آزادی فوری زندانیان سیاسی، بویژه فعالان زن، و هزاران معترض که از زمان قیام سراسری آبانماه دستگیر شده اند، بر رژیم آخوندی فشار بیاورند.
خانم کریستی بریملو وکیل سال حقوق بشر انگلستان و رئیس پیشین کمیته حقوق بشر کانون وکلای انگلستان و ولز و، ریاست این کنفرانس را به عهده داشت.

کنفرانس پارلمانی در آستانه روز جهانی زن  با حضور اعضای هر دو مجلس از احزاب اصلی انگلستان

سخنرانان این کنفرانس عبارت بودند از:
بارونس بوتروید عضو ارشد مجلس اعیان رئیس سابق مجلس عوام انگلستان
بارونس ورما عضو مجلس اعیان انگلستان
بارونس ایتون عضو مجلس اعیان
پرفسور لرد آلتون عضو مجلس اعیان
تغییر گوینده
نمایندگان پارلمان انگلستان:
ترزا ویلیرز وزیر سابق محیط زیست
مری گلیندون
دکتر متیو آفورد
دیوید جونز وزیر پیشین دولت در امور ولز
سر دیوید ایمس
ومارتین ویکرز
لیدی ول کوربت
استرون استیونسون
دکتر جاسلین اسکات قاضی و حقوقدان
مارگارت اوئن رئیس انجمن زنان با رتبه مشورتی سازمان ملل
در این کنفرانس همچنین نمایندگانی از جوامع ایرانی در انگلستان سخنرانی کردند.

کنفرانس پارلمانی در آستانه روز جهانی زن  با حضور اعضای هر دو مجلس از احزاب اصلی انگلستان

بارونس بوتروید عضو ارشد مجلس اعیان و رئیس پیشین پارلمان انگلستان در سخنانش گفت: هرچند که هنوز برای جشن گرفتن روز جهانی زن که روز ۸ مارس است، خیلی زود است، اما معتقدم که برای ما هیچ کاندیدی برای پاسداشت و تقدیر بهتر از زنان شجاع ایران نیست. در ماه های اخیر، همه ما شاهد شجاعت آنها بودیم زمانیکه قیام سراسری علیه دیکتاتوری مذهبی که میلیونها ایرانی را برای دهه ها به گروگان گرفته اند، رهبری کردند. و شما میدانید که زنان نقش به سزایی در جنبش آزادی خواهی در ایران در قرن اخیر به عهده داشته اند. و امروز آنها یک رهبر الهام بخش دارند که من چندی پیش مفتخر به دیدارش بودم؛ دوست خوبم، مریم رجوی که همچنان به پیشتاز بودن قیام علیه دیکتاتوری مذهبی و هولناک در کشور ادامه می دهد.
دوستان عزیز؛ نمی دانم این موضوع در جلسه امروز مطرح شده است، اما معتقدم که هیچ جلسه و کنفرانسی نمی تواند بدون اشاره به انتخابات اخیر در ایران برگزار شود.
این یک دموکراسی نیست. این مسخره کردن دموکراسی است. این یک تقلب است و کلیت انتخابات از ابتدا تا پایان ساختگی بود. ندای مریم رجوی به مردم شنیده شد و یک پاسخ مناسب گرفت. من بسیار خوشحال هستم.
مردم ایران به درخواست مریم رجوی گوش دادند. آنها انتخابات را تحریم کردند و نارضایتیشان را از سیستمی که تحت آن زندگی می کنند به نمایش گذاشتند.
این دولت (انگلستان) با این اکثریت وسیع باید آرزوهای دموکراتیک مردم ایران، مقاومت سازمان یافته، شورای ملی مقاومت ایران، و طرح ده ماده ای مریم رجوی به عنوان یک آلترناتیو مورد قبول علیه دیکتاتوری مذهبی فعلی را به رسمیت بشناسد. پیام ما باید این باشد که ما به رسمیت می شناسیم که مشکلات ایران یک راه حل ایرانی دارد و ما با افتخار از آن حمایت می کنیم.
دوستان عزیز؛ اگر قسمتی از پیامهای امروز ما ضبط شده و در ایران به نمایش در بیاید، اجازه بدهید که این پیام به ایرانیان به ویژه زنان برسد، که ما برای حمایت از آنها اینجا هستیم، ما شجاعت آنها را تحسین می کنیم، و ما آنها را تشویق می کنیم، و هرچه بتوانیم در این گوشه دنیا انجام می دهیم و با دولت خودمان در خصوص شما صحبت می کنیم. میخواهم با کلام مریم رجوی سخنان خودم را به پایان ببرم آنجا که می گوید: هیچ ارتشی یا سلاحی قویتر از آرزوهای دموکراتیک ایرانیان وجود ندارد. دوستان من؛ زنان و مردان ایران روزانه تظاهرات می کنند و از طریق آنها آن روز خواهد آمد که ایران آزاد شود.

کنفرانس پارلمانی در آستانه روز جهانی زن  با حضور اعضای هر دو مجلس از احزاب اصلی انگلستان

دکتر متیو آفورد نماینده پارلمان انگلستان طی سخنانی گفت: من با شناختن زنان ایران و تجلیل از فعالیتهای آنها به ویژه در ایستادگی در برابر دیکتاتوری شاه در کشور، شروع می کنم. ما می دانیم که رژیمی که آنها با آن مخالفند، بسیار بیرحم است، نه تنها سوء رفتار، بلکه از منابع و امتیازات ثروت خود برای انکار اساسی ترین حقوق و آزادی اساسی زنان و دختران استفاده می کند.
 ماه گذشته ما کنفرانسی برگزار کردیم همانطور که در آنجا گفتم، دولت ما باید درک کند که مسئله ایران دارای یک راه حل ایرانی است و این جنبش طرفدار دموکراسی به رهبری خانم مریم رجوی و اجرای برنامه ۱۰ ماده اوست. توصیه ما این بود که دولت انگلستان خواستار همکاری با متحدان بین المللی باشد تا دبیرکل سازمان ملل هیئتی را برای تحقیق به ایران بفرستد.
من معتقدم که رهبری و انرژی ای که زنان در اعتراضات در ایران و مخالفت سازمان یافته به ارمغان می آورند منشأ پیروزی نهایی در برابر دیکتاتوری وحشی اخوندی خواهد بود و من از دولت می خواهم که در کنار آنها و در سمت درست تاریخ بماند.

متیو آفورد سپس کریستی بریملو وکیل سال انگلستان را بعنوان رئیس جلسه معرفی کرد.

کریستی بریملو با خوش آمد گویی به شخصیت های شرکت کننده در این جلسه به فعالیتهای اخص خود پیرامون نقض حقوق بشر در ایران و قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ پرداخت و گفت ”من خواستار تحقیق و تفحص مستقل در مورد این قتل عام هستم. من خوشبین هستم که با گذشت زمان، ما تشکیل یک دادگاه بین المللی در مورد قتل عام ۱۳۶۷ در ایران را خواهیم دید که در آن به مدارک مستند استناد می کند، فقط موضوع زمان است و ما شاهد پاسخگویی و اقداماتی برای مقابله با مصونیت از مجازات در سراسر جهان خواهیم.
بارونس ورما عضو مجلس اعیان و رئیس بخش زنان انگلستان در سازمان ملل متحد ضمن ابراز خوشحالی از شرکت در این کنفرانس گفت: مریم رجوی برای همه ما چهره ای نمادین است و ایکاش میشد تا بخش کمی از آن همه الهام و بینش وی را بگیریم و آن را در میان سیاستمداران خود در اینجا ترویج کنیم. من فکر می کنم که ما جهان بسیار بهتری خواهیم داشت، اگر که بتوانیم بیان کنیم که دمکراسی واقعی چیست و این همان توانایی اظهار نظر کردن و صحبت کردن و بپا خاستن برای دفاع از افرادی است که بیشتر از همه نیاز دارند تا صدایشان شویم.
من از زمانی که در سال ۲۰۰۶ وارد مجلس لردها شدم حامی مقاومت ایران بوده ام به این دلیل که سرکوب زنان را می فهمم. زنان و دختران در ایران در حال جنگ با رژیمی هستند که ظالم و ستمکار است.
البته تغییر در ایران محقق خواهد شد و این در زمان حیات ما اتفاق خواهد افتاد. اما این تنها زمانی اتفاق می افتد که سایر قسمتهای جهان نیز با هم متحد شوند، نه تنها برای حمایت از زنان ایران، بلکه زنان در سراسر جهان. و این بدان معنی است که ما باید به اندازه کافی شجاع باشیم که بتوانیم بپا خیزیم و حرفمان را بزنیم. و البته، مطمئنا اگر که شما آمادگی اینرا داشته باشید تا بپا خاسته و حرف خود را بزنید، مردم خواهند آمد، دورتان را خواهند گرفت و به شما خواهند پیوست.

پروفسور لرد دیوید آلتون سخنران دیگر این کنفرانس بود وی در سخنان خود گفت: مبارزات برای رهایی و آزادی، یک شبه و تصادفی اتفاق نمی افتند، این تغییرات مانند تبدیل ذره های سنگریزه و شنی است که وارد صدف می شوند تا مرواید بوجود بیآید. ما باید سنگریزه های محکمی باشیم که آن نوعی تغییر را ببار می آورد، تغییری که مریم رجوی تلاش می کند با چنان شهامت و شجاعتی در ایران ببار آورد. من درست قبل از کریسمس در کردستان در شمال عراق بودم و نتایج مستقیم دخالت های رژیم ایران در سراسر آن منطقه را به چشم دیدم که تلاش می کند اعمال جنایتکار و وحشتتاکی را که علیه مردم خودش، مردان و زنان، مرتکب شده به عراق هم صادر کند. اگرچه ما امروز بخصوص به موقعیت زنان در ایران خواهیم پرداخت. اما مسئول تمام این ضرب و شتم ها و نابودی در سراسر منطقه همانهایی هستند که از نظام و اندیشه خمینی بوجود آمده اند. و ما نباید هرگز در این مبارزه کوتاه بیاییم. ما نباید هرگز از آن دست بکشیم و ما باید تعهد و پایبندی مان را برای پشتیبانی از مریم رجوی دو برابر کنیم.
در این زمینه، به چیزی فکر کنیم که در ۱۹۸۸ بوقوع پیوست که در آن ۳۰۰۰۰ نفر بدلایل سیاسی زندانی شدند و با فتوای خمینی، اعدام شدند. دختران جوان به سن ۱۵ یا ۱۶ سال و همچنین زنان باردار، در زندان ها در سراسر کشور بدستور مقامات رژیم اعدام شدند،
لرد دیوید آلتون افزود: در آخرین کنفرانسی که چند هفته پیش در این مجلس برگزار شد، من سه پیشنهاد کردم. اولین آن فشار بین المللی بود که ما باید اعمال کنیم که دولت باید بلافاصله در شورای امنیت گام بردارد، و اعلان کند رهبران رژیم مذهبی عاملان و آمران جنایت علیه بشریت هستند و دهها سالست حقوق بشر را بطور سیستماتیک نقض کرده اند. دوم اینکه، بریتانیا و متحدان بین المللی اش باید ارجاع عاملان و آمران قتل عام ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی در ۱۹۸۸ به دادگاه جنایی بین المللی را پیگیری کنند، که بقدری جدی است که جنایت علیه بشریت درنظر گرفته شده و همچنین بگفته دیگران کشتار بیش از ۱۵۰۰ معترض و سرکوب وحشیانه قیام های سراسری اخیر.
و سوم اینکه، اگر این پیشنهادها وتو و بلوکه شود، آنوقت بریتانیا باید به ایجاد یک محاکمه منطقه ای کمک کند، ، تا آنهایی که مسئول این جنایات از جمله در کردستان بوده اند در مقابل عدالت قرار گیرند.
دیوید جونز عضو ارشد پارلمان و وزیر پیشین امور ولز در پارلمان انگلستان سخنران دیگر این کنفرانس بود وی بر ضرورت حمایت از مبارزات زنان در ایران تاکید کرد و گفت: باید مبارزات زنان شجاع ایران به رسمیت شناخته شود، به ویژه در جشنهای روز جهانی زن امسال، با توجه به نقش فوق العاده و برجسته آنها، در اعتراضات ضد رژیم که جهان از سال ۲۰۱۷ شاهد آن بوده است.

دیوید جونز افزود:
ملت ایران با تحریم انتخابات پارلمانی نامشروع رژیم، بار دیگر حمایت عظیم خود را از جنبش اعتراضی اعلام کرد. این تحریم هم طرد قاطعانه رژیم تهران بود و هم نشانه اینکه جنبش تغییر دموکراتیک در ایران کاملا زنده است، و نیز شایسته به رسمیت شناخته شدن بین المللی است. این تحریم پس از فراخوان خانم رجوی صورت گرفت و محصول اقدامات واحدهای مقاومت سازمان مجاهدین خلق در سراسر ایران بود. و یک بار دیگر، ملت ایران تمایل خود را برای تغییر نشان داد و این واقعیتی است که باید هم دولت انگلیس و هم جامعه جهانی آن را برسمیت بشناسند. ما این موضوع را با جزئیات بیشتر در یک کنفرانس مشابه که ماه گذشته در اینجا برگزار کردیم، مورد بحث قرار دادیم و تکرار می کنم که معتقدم زمان آن رسیده است که دولت ما آرمانهای دموکراتیک مردم ایران را به رسمیت بشناسد، و همچنین این امر را که طرح خانم رجوی یک جایگزین مناسب ایرانی برای رژیم کنونی در تهران است. و این باید به اقدامات مشخص در سازمان ملل و در سطوح دیگر بین المللی تبدیل شود تا رژیم برای قساوت های خود پاسخگو باشد. جلسه چهل و سوم شورای حقوق بشر سازمان ملل این هفته در ژنو آغاز شد و تا اواخر ماه آینده ادامه خواهد داشت. من معتقدم که دولت انگلستان باید از این فرصت نهایت استفاده را بکند، که با متحدین خود همکاری کند تا از دبیرکل سازمان ملل خواسته شود تا بلافاصله یک هیات حقیقت یاب را به ایران اعزام کند تا در مورد قتل معترضین تحقیق کند، و از زندانهای ایران بازدید کند بمنظور دیدار با افراد دستگیر شده در اعتراضات اخیر. و همچنین باید رژیم را تحت فشار قرار داد تا افرادی را که در اعتراضات اخیر دستگیر کرده و بعنوان زندانی سیاسی محبوس شده اند، فورا آزاد کند.
حال، همانطور که رژیم از سرکوب زنان به عنوان ابزاری برای تحقق سرکوبهای گسترده تر داخلی استفاده می کند، ما باید همانطور که جنبش مقاومت ایران نیز انجام داده است، این امر را که زنان در واقع نیروی واقعی برای تغییر در ایران هستند را به رسمیت بشناسیم. و من معتقدم که همه ما، همه ما در اینجا، همه ما در سراسر انگلیس، همه ما در سراسر اروپا، همه ما در سرتاسر جهان، اکنون باید در کنار آن زنان شجاع ایرانی باشیم که همچنان به رهبری مبارزه میلیون ها ایرانی ادامه می دهند و نیز در کنار جنبش آزادی ای که هدفش یک ایران آزاد و دموکراتیک و مبتنی بر جدایی دین و دولت و آینده ای بهتر برای مردم ایران میباشد، که امیدواریم هرچه زودتر محقق شود.