کرونا – بحران معیشتی برای ۱۶ میلیون کارگر



در سایه رشد و نمو فاجعه کرونا و در نبود حمایت های دولتی، اکنون زنگ های خطر برای قریب ۱۶ میلیون کارگر در کشور بصدا در آمده است.

به یقین گسل های کارگری و زحمتکشان در ایران آخوند زده متعلق به دهک های ضربه پذیر می باشند. این وضعیت در حالی است که اقتصاد ایران با رکود شدید اقتصادی و افت تولید همراه است. تبعات این بحران نیز رشد بیکاری و ورود سیل آمیز کارگران به معابر و خیابان شهرهای کشور می باشد.

دراین رابطه یک استاد دانشگاه چشم انداز تیره و تار بحران را اینگونه به تصویر کشیده است: «در سال آینده عملاً مسئله تولید به مراتب مهمتر از تورم خواهد بود چون با گذشت تدریجی تحریم‌ها، واردات ما به دلیل کاهش درآمدهای ارزی نزولی است و امکان واردات کالاها محدود شده است. بطوریکه ما در سال‌های گذشته تقریباً ۶۰ میلیارد دلار واردات داشتیم که در حال حاضر به ۴۰ میلیارد دلار رسیده است و باید بخشی از این کالاها و خدمات در داخل تولید شود تا در اختیار مردم قرار بگیرد».

بدین سان مشخص می شود که نخستین قربانیان این وضعیت بحرانی کارگران و بویژه روز مزد بگیران می باشند که اکنون با برهم خوردن تعادل در جامعه و تعطیلی واحد های صنعتی و تولیدی به نان شب محتاج مانده اند.
بنابرداده های حکومتی حداقل در ۳ میلیون کارگر «روزمزد» اکنون در شرائط بحرانی بسر می برند. اگر هر خانوار کارگرروزمزد بگیر را تنها ۴ نفر محاسبه نمائیم ، درآنصورت به رقمی معادل «۱۲ میلیون » خواهیم رسید.

این گزارش (سایت حکومتی شهر خبر ۲۵ اسفند ۱۳۹۸) سپس قدری به عمق فاجعه فقر در میان کارگران رفته و با اشاره به رشد ویروس کرونا می افزاید: «اگر این بیماری به درازا بکشد، می‌تواند زندگی ۱۶ میلیون کارگر را با چالش جدی روبه‌رو کند که زندگی آنها عمدتا تحت تأثیر رکود اقتصادی و تعطیلی بنگاه‌ها است. شاید حقوق این قشر پرداخت می‌شود اما چون حقوق آنها پایین است، می‌توانستند از طریق اضافه کاری یا دو شیفت کاری این کمبود را جبران کنند که در حال حاضر این امکان وجود ندارد».

به یقین رشد و نمو فاجعه کرونا ناشی از سوء مدیریت و بی تفاوتی رژیم آخوندی است، واقعیتی که اکنون نه تنها جان میلیون ها هموطن ما را بخطر انداخته، بلکه به رشد رکود اقتصادی و تعطیلی تولید و نیز چرخه فقر و فلاکت در کوتاه مدت ضریب دوچندان خواهد زده است.
براین منطق درنبود حمایت های حکومتی برای کارگران، بیمه های درمانی ، پاداش و یا عیدی سالانه، قراردادهای سفید کاری و یا معوقات حقوقی کارگران، بخوبی می توان به وجود این بحران روبه رشد در شب عید پی برد.
یک گزارش دیگر حکومتی ( خبرگزاری ایلنا ۲۵ اسفند ۱۳۹۸) بحران معیشت برای کارگران را اینگونه به تصویر کشیده: «کارگری که به نان شب محتاج است چطور قرار است مواد ضدعفونی‌کننده بخرد یا با تغذیه مناسب ایمنی بدن خود را افزایش دهد.
با گذشت بیش از ۲۰ روز از اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران، هنوز تصمیمی جدی درباره جبران خسارت کارگران گرفته نشده است».