بودجه ۹۹در هاله ای از ابهام و بحران عمیق درون نظام


آخوند روحانی رئیس جمهور ارتجاع روز پنجشنبه بودجه۹۹ رژیم را به ارگانهای مختلف رژیم ابلاغ کرد.

ابلاغ بودجه۹۹ درحالی انجام می‌شود که به گفته کارشناسان، کارگزاران و رسانه‌های حکومتی این بودجه در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. ابهامی که باعث شد طی ۳ماه گذشته بودجه ۹۹ تبدیل به یک بحران عمیق درون نظام شود.
از روز ۱۷ آذر که آخوند روحانی لایحه بودجه۹۹ را تحویل مجلس ارتجاع داد، بسیاری ابهامات و به‌طور خاص نامشخص بودن محل درآمد این بودجه ۱۹۸۸هزار میلیارد تومانی، باعث کشمکش و زبانه‌کشیدن بیشتر جنگ گرگها شد.
یکی از مهمترین ابهامات میزان فروش نفت در این بودجه است. درحالیکه روحانی و دولتش هیچ اشاره‌ای به میزان فروش نفت در بودجه۹۹ نکرد‌ه‌اند، کارشناسان و رسانه‌های حکومی از فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت، برای بودجه۹۹ حرف می‌زنند. اما مهمترین مسئله این است که با توجه به شدت تحریمها، در خوشبینانه‌ترین صورت، رژیم توان فروش ۱۰۰تا ۳۰۰هزار بشکه نفت در روز دارد. همین تناقضات باعث شد رسانه‌های حکومتی با طعنه نام «بودجه خیالی» را بر آن بگذارند.
جعفرزاده ایمن‌آبادی، عضو مجلس ارتجاع روز ۳ دی۹۸ گفت: «بودجه۹۹ در خواب و خیال نوشته شده است و بر اساس واقعیت نیست».

مجلس ارتجاع روز ۵ اسفند۹۸ این لایحه را رد کرد. اما شدت بحرانها و کشمکش شدید درون نظام بر سر بودجه، خامنه‌ای را مجبور کرد خود به صحنه آمده و روز ۱۳ اسفند با حکم حکومتی لایحه را به عنوان مصوب مجلس، به شورای نگهبان، جهت تأیید و ابلاغ به دولت بفرستد.
کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان ارتجاع صبح روز ۲۸ اسفند گفت: «مجلسیها در رابطه با بودجه۹۹ کم‌کاری داشتند. شورای نگهبان حدود ۸۰ ایراد به‌لایحه بودجه ۹۹ گرفته است».
بی‌درنگ اعضای باند مقابل با هجمه به شورای نگهبان، پاسخ دادند. حیدری عضو مجلس ارتجاع گفت: کدخدایی مؤدبانه حرف بزند. کسانی که عملکرد آنها در گذشته و حال باعث تضعیف مجلس شده است، نمی‌توانند به‌آن ایراد بگیرند.
در نهایت بعدازظهر ۲۸ اسفند شورای نگهبان ارتجاع بدون توضیح درباره سرنوشت ۸۰ ایرادی که از بودجه۹۹ گرفته بود، یکباره اعلام کرد این لایحه را مورد تأیید قرار داده است.
کارشناسان بر این باورند که در روندی که بودجه۹۹ رژیم طی کرد، بحران خفگی اقتصادی و پایان ذخیره‌های استراتژیک نظام آخوندی بسیار نمودار است. همچنین روشن نیست رژیم چگونه با این بودجه خیالی که محل درآمدهای آن ناروشن است، می‌خواهد چرخ نظامش را در سال ۹۹ بچرخاند.