سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر امروز، شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ اعلام کرد آمار جانگداز جانباختگان فاجعه کرونا در ۲۹۴ شهر ایران از ۳۱۵۰۰ نفر بیشتر شده است. شمار قربانیان در آذربایجان شرقی به ۱۱۲۰ نفر، در آذربایجان غربی به ۸۴۰ نفر، در اصفهان به ۲۲۱۰، در تهران به ۵۱۹۰ نفر، در خراسان رضوی به ۲۵۲۰ نفر، در خوزستان به ۱۳۳۰ نفر، در سمنان به ۵۱۰ نفر، در قزوین به ۴۱۰ نفر، در کرمانشاه به ۸۷۵ نفر، در گلستان به ۱۰۷۰ نفر، درلرستان به ۷۰۵ نفر و در مازندران به ۲۰۴۰ نفر رسیده است. آمار سایر استانها به این ارقام افزوده میشود.
بر اساس منابع پزشکی در نیشابور شمار قربانیان دستکم۲۷۰ نفر است. بیمارستانها و گورستان اصلی شهر با مشکلات جدی روبروست. در شیراز تعداد قربانیان بیش از ۵۵۰ نفر است. آمار جانباختگان در بوشهر لااقل ۲۹۰ نفر است. در بوکان و سقز و پیرانشهر شمار مبتلایان و درگذشتگان در روزهای اخیر بیشتر شده است.
روز گذشته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: «با افزایش شمار مبتلایان به کرونا، استان فارس در ردیف مناطق قرمز آلوده به کرونا قرار گرفت. علاوه بر شیراز، در شهرستانهای فسا، نیریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا و سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شدهاند» (ایرنا ۲۹ فروردین).
همچنین غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان گفت: «با طغیانی از مبتلایان ویروس کرونا در شهرستان رامشیر مواجه شدیم و مشکلات جدی را در شهرستان و استان خوزستان به وجود آورده است» (تسنیم ۲۹فروردین).
علی ماهر از اعضای ستاد کرونا در تهران گفت: «آمار فوتیها و بیماران بدحال در تهران کاهش قابل ملاحظهای نداشته است.... اگر این سختگیریها ادامه پیدا نکند دچار طغیان بیماری خواهیم شد و امکانات ما اجازه رساندن خدمات بیش از این را به مردم نمیدهد. قطعاً اگر افزایش بیماری داشته باشیم در ساماندهی تختهای بیمارستانی مشکل خواهیم داشت... ممکن است وضعیت کشور از نظر منحنی مربوط به مرگ ومیر بهتر شده باشد ولی در تهران نمودار مربوط به شیب بهبودی و مرگ ومیر بسیار ملایم است و نمیتوان گفت وضعیت بهتر شده است» (روزنامه ایران ۳۰ فروردین).
برغم هشدارهای مکرر کارگزاران و متخصصان رژیم روحانی امروز گفت دستور داده است: «وزارت بهداشت و درمان با همکاری کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا شرایط شروع به کار کسب و کارهای با ریسک متوسط را بررسی و آن را به ستاد ملی ارائه کند». این مفهومی جز فرستادن بخش بیشتری از مردم به قربانگاه کرونا ندارد.
روزنامه حکومتی ستاره صبح امروز در سرمقاله نوشت: «در شرایط فعلی که از یکسو درآمدهای مالیاتی براثر شیوع کرونا کاهشیافته و از سوی دیگر قیمت نفت به حدود ۲۰ دلار در هر بشکه که در ۱۸ سال گذشته بیسابقه بوده رسیده است، اگر نهادهایی مثل آستان قدس رضوی، ستاد فرمان امام، بنیاد مستضعفان، بنیاد ۱۵ خرداد و... اموالشان را در اختیار مردم نگذارند، از هماکنون میتوان پیشبینی کرد که رشد اقتصادی کشور وضعیت زندگی مردم در سال ۹۹ را بدتر از سالهای ۹۷ و ۹۸ خواهد کرد».
در همین حال نگرانیها نسبت به خیزشهای مردمی افزایش یافته است. روزنامه ایران متعلق به دولت، امروز در مقاله ای از عباس آخوندی وزیر پیشین روحانی و رفسنجانی تحت عنوان «زیر پوست جامعه» از بروز اعتراضهای گسترده اجتماعی مانند آبان ماه گذشته ابراز نگرانی کرد و نوشت: «ریزش طبقه متوسط به طبقه فرودست عامل شکلگیری ناهنجاریهای گسترده در سطح جامعه است... حجم بالای جمعیت به حاشیه راندهشده و حس تلخ به حاشیه راندهشدگی موجب شکلگیری حس نارضایتی گسترده در میان آن و بهوجود آمدن یک وضعیت عدمتقارن اجتماعی است که میتواند برای کل جامعه بسیار خطرناک باشد... حال در چنین بستری، پدیده «کرونا» نیز ظهور پیدا کردهاست. تعطیلی کسبوکارها، افزایش بیکاری، لطمه خوردن مؤثر و کارا به درآمد جاری بیش از هفت دهک ازجامعه، بیگمان تابآوری اجتماعی و اقتصادی جامعه را تهدید میکند. از این رو، برای رویارویی با پدیده کرونا بیش از سیاست اقتصادی نیاز به سیاست اجتماعی هستیم».
خانم رجوی در مورد پایین کشیدن روزانه آمار جانباختگان توسط دولت روحانی در این ایام گفت، مسئولین بهداشت رژیم این روزها با تقلید ناشیانه از کشورهای اروپایی که آمار درگذشتگان آنها بطور واقعی پایین آمده، عدد دیکته شده توسط ولیفقیه را اعلام میکنند. اما با مهندسی دروغین آمار و ارقام نمیتوان مردم را فریفت. همچنانکه مردم ایران حرف روحانی را که گفت تا ۳۰ بهمن از کرونا خبر نداشته باور نکردند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۳۰ فروردین ۱۳۹۹ (۱۸ آوریل ۲۰۲۰)