گزارش گزارشگر ویژه به شورای حقوق بشر ملل متحد در باره اعدامهای فرا قضایی, فوری و خودسرانه حکومت آخوندی و حملات وحشیانه به اشرف

گزارشگر ویژة ملل متحد درمورد اعدامهای فرا قضایی, فوری و خودسرانه، اعدامهای وحشیانه حکومت آخوندی به ویژه اعدامهای اخیر زندانیان سیاسی و صدور احکام اعدام از سوی دیکتاتوری آخوندی برای اعضای خانواده های مجاهدان اشرف و هم چنین جنایت علیه بشریت در حملات ششم و هفتم مرداد که به شهادت 11تن از مجاهدان اشرف منجرشد را به مثابه اعدامهای خودسرانه و فراقضایی محکوم نمود و به شورای حقوق بشر گزارش کرد.

گزارشگر ویژه ملل متحد، در این گزارش صدورحکم اعدام به اتهام محاربه به خاطرهواداری از مجاهدین و سفر به اشرف برای دیدار خانوادگی را به عنوان تخلف ازمیثاقهای بین المللی محکوم می کند و در مورد وقایع ششم و هفتم مرداد، شلیک مستقیم و هدفدار به مجاهدان اشرف، ممانعت از رسیدگی به مجروحان، شلیک به آمبولانس حامل پزشکان و مجروحان و موارد دیگر جنایت علیه بشریت را به ثبت رسانده و خواستار تحقیقات ضروری و قرارگرفتن مسببان این جنایتها در معرض پاسخگویی گردیده است. به بخشهایی از این گزارش توجه فرمایید.
شورای حقوق بشر ملل متحد
اجلاس چهاردهم
گزارش گزارشگر ویژة اعدامهای فرا قضایی , فوری و خودسرانه
فیلیپ آلستون
اول ژوئن 2010
ایران :
آقای علی صارمی, 62 ساله, بعد از سخنرانی در مراسم گورستان خاوران در 29 اوت 2007 (7شهریور1386) که در بزرگداشت قربانیان قتل عام هزاران زندانی سیاسی که اکثرشان از هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران بودند, برگزارشد، درسپتامبر2007توسط مقامات وزارت اطلاعات رژیم ایران دستگیر گردید.
این دستگیری ممکن است به خاطر دیدارش از کمپ اشرف در عراق در آوریل 2007 صورت گرفته باشد، چرا که اعضای خانواده او در کمپ اشرف هستند.
آقای علی صارمی متعاقبا در بند 209 زندان اوین زندانی شد و اکنون در زندان گوهردشت بسر میبرد.
وی در 29 دسامبر 2009 با اتهام محاربه و ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران به اعدام محکوم گردید.
ناصر عبدالحسنی نیز به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران به مرگ محکوم شده است.
رضا کاظمی که در 13 ژوئن 2009 دستگیر گردید, نیز به اتهام ارتباط با ناآرامیهای بعد از اعلام نتایج انتخابات، به مرگ محکوم شده است…
در 4 ژانویه 2010, دادستان تهران, عباس جعفری دولت آبادی اظهار داشت که 5 تن در 27 دسامبر 2009 دستگیر و به محاربه متهم شده‌اند. آنها عبارتند از : علی مهرنیا 70 ساله, پرویز ورمرزیاری 54 ساله, مجید رضایی, علیرضا نبوی و علی معصومی.
گزارش شده که آنها درارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران هستند.
ازاین پیشتر در 30 دسامبر 2009, دادستان کل رژیم ایران, محسنی اژهیی در جلسه در بسته مجلس اظهار کرده بود که ” قوه قضاییه بطور جدی مصمم است حداقل سه زندانی وقایع روز عاشورا را - که محارب شناخته شدهاند- اعدام کند.”
گزارشگر ملل متحد، با یادآوری اعدام 5زندانی سیاسی در شکنجه گاه اوین، خاطرنشان می کند که صرف اتهام ارتباط با گروههای درگیر در فعالیتهای قهرآمیز علیه اشخاص یا نهادهای دولتی، به خودی خود برای استفاده از مجازات مرگ,. کافی نیست

گزارشگر ویژة اعدامهای فرا قضایی , فوری و خودسرانه، درخصوص جنایت علیه بشریت دراشرف در ششم وهفتم مرداد ماه گذشته و کشته شدن 11تن از مجاهدان اشرف، می نویسد:
ضمن ابراز تاسف از پاسخ دولت عراق در جوابگویی به موضوعات مطرح شده درمورد این که استفاده از قوه قهریه در اشرف توسط نیروهای دولتی عراق موجب مرگ 11 تن از ساکنان کمپ اشرف و زخمی شدن صدها تن دیگر شده است خاطرنشان می شود که پاسخ دولت عراق ، توضیح نمی دهد چه دستورالعمل هایی به نیروهای امنیتی خود برای این عملیات داده بود،
دولت عراق توضیح نمیدهد که نیروهای امنیتی دولت عراق چرا جلو رسیدن مراقبتهای پزشکی به مجروحین را طی عملیات و در روزهای پس از آن گرفته اند
و توضیح نمیدهد که آیا هیچ تحقیقاتی در رابطه با کشتار در اشرف، انجام داده است یا خیر؟
در روز های 28 و 29 ژوئیه, صدها تن از سربازان ارتش عراق و افسران پلیس با هدف استقرار یک ایستگاه پلیس دست به عملیاتی در کمپ اشرف زدند. هامویها و بلدوزرها برای تخریب سیاج ها و دیوارهای اطراف این کمپ مورد استفاده قرار گرفتند.
نیروهای مسلح عراق همچنین با سرعت بالا خود روها را به‌داخل جمعیت می راندند و تعدادی از اشخاص را زیر گرفتند.
هنگامیکه نیروهای امنیتی عراق تلاش کردند تا وارد کمپ شوند, آنها با صدها تن از ساکنین غیر مسلح که یک زنجیر انسانی تشکیل داده بودند و متعاقبا با ساکنان داخل کمپ درگیر شدند.
نیروهای امنیتی عراق برای متفرق کردن جمعیت از وسایل مختلفی, منجمله از آبپاش, میله‌های آهنی، چماق, زنجیر, داس, تبر, گاز اشگآور و نارنجکهای صوتی استفاده کردند.
نیروهای امنیتی عراق همچنین سلاح گرم علیه ساکنان کمپ استفاده کردند و شلیکها با نشانه روی انجام شده است.
این عملیات منجر به کشته شدن 11 تن از ساکنان این کمپ گردید, منجمله 6 نفر بر اثر اصابت گلوله مجروح شدند گزارش شده است که تعدادی از کشته ها توسط شلیک عامدانه تک گلوله به سر یا سینه شان کشته شدهاند.
چند صد نفر از ساکنان اشرف, مجروح شدند که برخی از آنها جراحات سنگینی را متحمل شدند.
نیروهای امنیتی از ورود دکترها به کمپ اشرف طی عملیات و چند روز بعد از آن جلوگیری کردند.
نیروهای چند ملیتی فقط در روز سوم بود که اجازه یافتند تا مجروحین را تخلیه کنند.
طی این حمله, آمبولانس کمپ اشرف نیز در حالیکه پزشکان حاضر در این کمپ تلاش می‌کردند ساکنین مجروح را به بیمارستان کمپ اشرف منتقل کنند, چندین بار مورد اصابت گلوله قرار گرفت.
گزارشگر ویژة اعدامهای فرا قضایی , فوری و خودسرانه، می افزاید:
گزارش شده که فقدان دسترسی به رسیدگیهای پزشکی، ممکن است به مرگ تعدادی از کشته شدگان کمک کرده باشد.
علاوه براین, نیروهای مسلح عراق تعداد زیادی از وسایل متعلق به این ساکنین منجمله ژنراتورها, پنکه ها, میزها, صندلیها و خودروها را [با خود] بردهاند.
تعداد 800 تا 1000 عضو نیروهای امنیتی عراق در این عملیات شرکت داشتند.
طبق گزارشات، آنها از چند واحد منجمله واحدهای ارتش مستقر در اطراف کمپ اشرف و از بغداد, واحدهای پلیس از استان دیالی و نیروهای ویژه ارتش عراق سرجمع شده بودند.
ماده هفتم میثاق بین المللی حقوق سیاسی و مدنی که عراق یکی از طرفهای آن است, رفتار بیرحمانه, غیرانسانی, یا خوار کننده را منع می کند,
علاوه بر این, ماده 6 همین میثاق مقرر میدارد که هر فردی از حق حیات و حق امنیت شخصی برخوردار است, و اینکه قانون از این حق حفاظت میکند, و هیچ شخصی بطور خودسرانه از زندگی خود محروم نخواهد شد
ما به دولت عراق, این اصل را یادآوری کنیم که همه دولت ها ” التزام دارند, تحقیقات جامع و بی طرفانه ای در مورد
تمامی موارد اعدامهای غیرعادی, سریع, یا خودسرانه بعمل آورند “
ما مصرانه از دولت عراق می خواهیم که تمامی اقدامات لازم را به عمل آورده واطمینان حاصل کند که هر فردی که در زمینه تخلفات منتسب , گناهکار است, درمعرض پاسخگویی قرارگیرد.
ماهم چنین خواستار آن هستیم که کلیه اقدامات لازم برای جلوگیری از چنین اعمالی صورت گیرد.