• در اهواز به گفته پزشکان، برای استاندار و کارگزاران محلی رژیم اولویت با امنیت است و توصیههای دانشگاه علوم پزشکی و دیگر مراجع ذیصلاح را ندیده میگیرند و این باعث شیوع مضاعف بیماری میشود
• دانشگاه علوم پزشکی البرز: وارد پیک دوم شدهایم، بستری و مرگ و میر در حال افزایش است. پیک دوم به مراتب سختتر است
• در بوشهر، روزانه ۲۲۷ نفر به کروناییها افزوده میشود، بوشهر از وضعیت قرمز رو به سیاهی میرود
سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر امروز شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ اعلام کرد، آمار جانگداز قربانیان کرونا در ۳۳۴ شهر ایران از ۵۳ هزار و ۹۰۰ نفر بیشتر شده است. شمار جانباختگان در البرز به ۱۸۱۰ نفر، در چهارمحال و بختیاری به ۳۷۰ نفر، در خراسان رضوی به ۳۳۴۰ نفر، در خوزستان به ۴۴۳۰ نفر، در لرستان به ۱۹۹۵ نفر، در مازندران به ۲۸۷۰ نفر، در مرکزی به ۶۴۵ نفر و در هرمزگان به ۴۳۵ نفر رسیده است.
روحانی بر خلاف هرآنچه در اوایل فاجعه میگفت، امروز در ستاد کرونا گفت: «این ویروس نه میرود و نه قابل ریشهکنی است در یک زمان کوتاه و نه در شرایط فعلی ما میتوانیم کاری بکنیم که مردم ما مصونیت کامل داشته باشند». با اینحال افزود: «فعالیت اقتصادی، فعالیت آموزشی، فعالیت فرهنگی، فعالیت معنوی همه اینها میتواندآزاد باشد. پس بنابراین ما نمیگوییم تعطیل بشود کارها، نه شدنیست نه امکانپذیر است نه مردم میپذیرند... نه ضرورت دارد» (شبکه خبر ۳۱ خرداد). پیش از این «وزیر بهداشت در یکی از جلسات ستاد کرونا در برابر اصرارهای روحانی بر برداشتن هرچه سریعتر محدودیتها میگوید که ویروس کرونا مثل مسابقه کشتی که با امتیاز جلو هستید، ناگهان شما را خاک می کند...ظاهراً رئیس جمهور قصد دارد که اوضاع را عادی جلوه دهد، اما به نظر میرسد، حالا در آستانه موج دوم این ویروس قرار گرفتیم!» (سایت خبر فوری۳۱ خرداد).
در خوزستان، پزشکان دزفول میگویند تعداد بیماران هر روز بیشتر میشود، فشار کار روی بیمارستان گنجویان بسیار زیاد است. ۵ پزشک عفونی، ۴ ماه است جان میکنند. ۶ بخش و سه قسمت آی سی یو پر از بیمار است. ما نیاز به پزشک و پرستار داریم که به ما کمک کنند. بیماران، زمانی به بیمارستان می آیند که بدحال، تب کرده و بحرانی هستند. از ارتش و سپاه و حتی نیروی دریایی سپاه آمدند، از آنها کمک خواستیم و نیازهای ما را دیدند، اما تا الان هیچ کمکی به ما نکردند. در اهواز اکثر بیمارستانها درگیر کرونا هستند. بیمارستان رازی از اول به کرونا اختصاص داشت، در قدم بعد همه ظرفیت بیمارستانهای تأمین اجتماعی، امیرالمؤمنین و نیروی انتظامی و بخشی از سایر بیمارستانها به کرونا اختصاص یافت. سپس از ۲۰ روز پیش به ناگزیر بخشی از بیمارستان بقایی سپاه به بیماران کرونا اختصاص یافت. به گفته پزشکان، برای استاندار و کارگزاران محلی رژیم اولویت با امنیت است و در نتیجه توصیههای دانشگاه علوم پزشکی و دیگر مراجع ذیصلاح را ندیده میگیرند و این باعث شیوع مضاعف بیماری میشود.
یک عضو هیأت علمی دانشگاه پزشکی جندی شاهپور گفت: «در فروردینماه نزدیک یک ماه آمار مبتلایانمان روزانه در حد متوسط ۳۰ نفر بود الآن بالای۶۰۰-۷۰۰ اعداد غیررسمی چیزهای دیگر هم میگویند یعنی۲۰برابر شده» (تلویزیون رژیم در خوزستان ۲۹ خرداد). رئیس بیمارستان بزرگ دزفول گفت:«ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی در بیمارستان بزرگ دزفول محل بستری بیماران شهرستانهای دزفول، شوش، گتوند و سایر شهرستانهای اطراف تکمیل شده است. درحال حاضر علاوه بر ۱۰ بخش درنظر گرفته شده برای پذیرش و بستری بیماران کرونایی، مجبور به بستری بیماران در بخش اورژانس شدهایم» (ایرنا ۳۱ خرداد).
در البرز، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: «وارد پیک دوم کرونا شدهایم، آمار بستری و مرگ و میر در حال افزایش است ...کنترل پیک دوم به مراتب سختتر است» (تابناک ۳۰ خرداد).
در بوشهر، «طی یک هفته اخیر به طور میانگین در هر روز ۲۲۷ نفر به تعداد کروناییها در استان افزوده شده است، بدین معنا که بوشهر از وضعیت قرمز رو به سیاهی میرود». معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: «در روزهای اخیر به طور تقریبی بین ۷۰ تا ۸۰ درصد نمونههای آزمایش شده مثبت بوده است» (خبرگزاری سپاه ۳۰ خرداد).
درکرمانشاه، استاندار گفت: «وضع ما اصلاً خوب نیست. ما جزو استانهای قرمز هستیم داریم...هزینه سنگینی را خواهیم پرداخت» (تلویزیون حکومتی زاگرس ۳۰ خرداد).
در هرمزگان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: «در نتیجه افزایش شمار بیماران، طی هفته گذشته ۲۰۰ تخت، به ۵۰۰ تخت ویژه بیماران کرونا اضافه شده است». استاندار هرمزگان گفت: «محدودیت تردد در همه جادهها، محورهای مواصلاتی و بنادر مسافری هرمزگان اعمال شده و ...همه روستاهای هرمزگان از ابتدای هفته گذشته به مدت دو هفته قرنطینه هستند و ورود و سفر غیرضروری به روستاها ممنوع است» (ایرنا ۳۱ خرداد).
در آذربایجان غربی، معاون استاندار گفت: «وضعیت آذربایجان غربی قرمز است و روز به روز تعداد مبتلایان و بیماران بدحال رو به افزایش است موج دوم بیماری در راه است ...باید منتظر فاجعه انسانی در این زمینه باشیم» (خبرگزاری حکومتی مهر ۳۰ خرداد).
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۳۱ خرداد ۱۳۹۹ (۲۰ ژوئن ۲۰۲۰)