- دانشگاه علوم پزشکی بیرجند: ۶ شهرستان از ۱۱ شهرستان استان خراسان جنوبی در وضعیت خیلی پرخطر (قرمز) است
- به گزارش پزشکان در سه روز آخر هفته در استانهای خراسان رضوی و خراسان شمالی ۱۸ هزار و ۳۰۰ ابتلا جدید و ۸۱۰ فوت داشتند
- دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان: هرمزگان در اوج کروناست. احتمال افزایش بیشتر بیماری در روستاها وجود دارد.
سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر امروز یکشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۹ اعلام کرد، آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۳۴۲ شهر ایران بیش از ۶۵ هزار و ۹۰۰ نفر است. شمار قربانیان در خراسان رضوی به ۴۵۷۰ نفر، در خراسان شمالی به ۸۵۰ نفر، در خوزستان به ۵۰۴۰ نفر، در زنجان به ۶۱۰ نفر، در قزوین به ۵۶۵ نفر، در کرمان به ۸۳۰ نفر، در گلستان به ۱۶۴۵ نفر، در مازنداران به ۲۹۶۰ نفر و در هرمزگان به ۶۸۵ نفر رسیده است.
حریرچی معاون کل وزارت بهداشت رژیم به مبتلا شدن ۱۸ میلیون از مردم کشور به کرونا اذعان کرد و گفت: «در برخی استانها که اپیدمی کرونا در آنها زودتر شروع شد بیش از ۵۰ درصد افراد به کرونا مبتلا شدهاند بنابراین آمارهایی در حد ۱۸ میلیون خیلی عجیب نیست». وی افزود «افزایش مرگ و میر روزانه تا حدود ۲۰۰ مورد خیلی بعید نیست... به دلیل تراکم بالایی که در استان تهران و حاشیه آن و استان البرز داریم رقمهای جزئی افزایش، میتواند به صورت تصاعدی و انفجاری بالا برود... برخی استانها مانند خوزستان، بوشهر، آذربایجانهای شرقی و غربی، کردستان، کرمانشاه در شرایط اسفند و فروردین وضعیت آرامی داشتند، الان در حال تجربه موج اول هستند و ما نگران استانهایی مانند فارس هستیم که ممکن است در آینده موارد زیاد ابتلا داشته باشند»(فرتاک نیوز ۱۵ تیر). حریرچی همچنین از مبتلاشدن ۱۵ هزار نفر از کادر پزشکی و درمانی کشور به کرونا خبر داد (تلویزیون رژیم ۱۴ تیر).
سخنگوی وزارت بهداشت رژیم امروز شمار قربانیان در ۲۴ ساعت گذشته را ۱۶۳ نفر اعلام کرد که بالاترین رقم از ابتدا تاکنون است. وی گفت:”استانهای خوزستان، آذربایجانهای غربی و شرقی، کردستان، کرمانشاه، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و ایلام در وضعیت قرمز قرار دارند. استانهای تهران، فارس، اصفهان، مازندران، همدان، زنجان، سیستان و بلوچستان، البرز و لرستان در وضعیت هشدار قرار دارند» (ایرنا ۱۵ تیر).
مردانی عضو کمیته ستاد کرونا گفت:«من حداقل چهارشنبه ۶۸ مریض دیدم ۶۲ نفر کرونا بود... وضع خیلی بد است...ممکن است متأسفانه مرگ و میر مان و تعداد موارد ابتلا حتی از این هم بالاتر برود»(شبکه تلویزیون یک رژیم ۱۴ تیر).
خاتمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس ارتجاع گفت:«بسیاری از شهرهای کشور در حالت هشدار و قرمز به سر می برند...تعداد بستری در مراکز درمانی افزایش یافته و تختهای بیمارستانی در حال پر شدن است... برداشته شدن محدودیتها با بهانه مسائل اقتصادی این نگرانی را ایجاد می کند که سلامت فدای اقتصاد شود»(خبرگزاری نیروی قدس ۱۴ تیر).
در تهران، رضا کرمی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران گفت: «تهران ۵۰ بیمارستان قدیمی دارد که بیش از ۵۰ سال عمر دارند و فاقد شرایط ایمنی استاندارد هستند... ملاحظاتی وجود دارد که نمیتوانیم اسامی آنها را اعلام کنیم، زیرا معرفی آنها وضع را بدتر میکند و موجب تشویش اذهان مردم میشود» (انتخاب ۱۵ تیر).
در خراسان جنوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: «در حال حاضر ۶ شهرستان از ۱۱ شهرستان استان خراسان جنوبی در وضعیت خیلی پرخطر (قرمز) شیوع کرونا هستند... هیچ شهر کم خطر یا به رنگ سفید در استان نداریم»(ایرنا ۱۴ تیر).
در خراسان رضوی و خراسان شمالی، به گزارش پزشکان در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه شمار مبتلایان شناسایی شده جدید در این دو استان به ۱۸۳۰۰ نفر و شمار جانباختگان به ۸۱۰ تن رسید. شمار مبتلایان در مشهد ۴۷۰۰ نفر و آمار فوت بیش از ۳۰۰ نفر است. در نیشابور شمار مبتلایان ۳۵۰۰ نفر و تعداد درگذشتگان حداقل ۱۰۰ نفر است. در قوچان شمار مبتلایان بیش از ۱۰۰۰ نفر و تعداد فوت بیش از ۳۰ نفر است. در سبزوار شمار مبتلایان ۴۳۷۰ نفر و شمار درگذشتگان از ۱۵۰ نفر بیشتر است. در تربت حیدریه شمار مبتلایان بیش از ۲۰۰۰ نفر و شمار جان باختگان بیش از ۱۶۰ نفر است. در خراسان شمالی شمار مبتلایان ۲۷۳۰ نفر و شمار جان باختگان بیش از ۷۰ نفر است.
در گلستان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: «فاجعه بدتر از اسفند در انتظار گلستان است... پیک اسفندماه دور از انتظار نیست، ۳۰۰ بیمار بستری در گنبدکاووس داریم و اوضاع سایر بیمارستانها در کلاله، مینودشت و مناطق شرقی هم خوب نیست...با مشکل خدماترسانی و کمبود اکسیژن و تخت روبرو خواهیم شد و باید تصمیم عاجلی گرفته شود»(خبرگزاری حکومتی مهر۱۵ تیر).
در هرمزگان: مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گفت: «روز گذشته ۱۱ نفر دیگر جان باختند»(ایسنا ۱۵ تیر). رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: «اکنون هرمزگان در اوج بیماری کرونا قرار دارد... در هفته جاری احتمال افزایش بیشتر این بیماری در روستاها وجود دارد»(باز خبر ۱۴ تیر).
در زنجان، معاون دانشگاه علوم پزشکی گفت: «تعداد بیماران کرونایی روزانه روند افزایشی دارد... با کمبود تجهیزات مواجه هستیم و تجهیزات موجود کفاف بیماران ورودی به بیمارستانها را نمی دهد.. ۱۰۰ نفر از پرسنل پرستاران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند...استان با کمبود نیرو در بخش بهداشت و درمان و همچنین تجهیزات بیمارستانی مواجه است»(خبرگزاری نیروی قدس۱۴ تیر).
در کرمان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: «اگر سیر صعودی تعداد مبتلایان به همین صورت ادامه پیدا کند قطعاً در آینده دچار مشکل خواهیم شد»(خبرگزاری نیروی قدس ۱۴ تیر).
در مازندارن، «با اوجگیری دوباره کرونا در بابل، بستری بیماران کرونایی در بیمارستانهای تابعه دانشگاه پزشکی بابل، افزایشی شد و این شهرستان به حالت قرمز درآمد...تعداد بستری با حال نامساعد، روند افزایشی گرفته است»(ایرنا ۱۴ تیر).
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۵ تیر ۱۳۹۹ ( ۵ ژوئیه ۲۰۲۰)