حکومت ایران و دولت روحانی که در انواع بحرانها غرق شده اند به هر خارو خاشاکی برای بقای خود می آویزند.
سایت « بوک سی » کانادا: در ۹ اوت سال ۲۰۲۰ می توان فریاد روحانی را در جلسه دولت در ستاد هماهنگی اقتصادی شنید که فریاد میزد: یافتم، یافتم. و دقیقا چه چیزی را یافت؟ دولت روحاتی طرح پیش فروش ۲۲۹ میلیون بشکه نفت را به مردم عادی و بخش خصوصی ما به ازاٰء هر بشکه ۴۲ دلار و بازپرداخت آن در طی دو سال با بهره ۱۹٪ را مطرح نمود.
با چنین تصمیمی روحانی تلاش دارد که با کاهش عظیم در ذخیره ارز و کسری عظیم در بودجه مقابله کند.
ولی بنظر میرسد که این راه حل مطرح شده در این نظام ورشکسته سرانجامی جز شکست و شقه بیشتر در راس آن ندارد. یک ضرب المثل است که میگوید: وقتی زمین سفت می شود گاوها به هم شاخ می زنند.
در ۹ اوت روحانی این طرح را مورد ستایش قرار داد و افزود:«در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، این طرح توسط ستاد اقتصادی دولت مطرح شد و همه از آن استقبال کردند و تصمیم نهایی گرفته شد.»
ولی در روز یکشنبه ۱۶ اوت، رودرروی روحانی در مجلس ابوترابی نماینده مجلس گفت:«طی نامه ای به خامنه ای رئیس قوه قضائیه و مقننه مخالفت خود را با فروش نفت رد بورس ابراز داشتهاند...این دولت پول را از مردم می گیرد ولی این دولت بعدی است که باید آنرا پس بدهد.»
طبق معمول این راه حل هم برعکس عمل کرد. از اواخر هفته گذشته شاخص کل بورس تهران بشدت نزول کرد (۴.۷۱ درصد).
روزنامه ابتکار در ۱۶ اوت نوشت:«بورس در ایران اکنون به رنگ قرمز است. بعد از ماهها افزایش نه تنها متوقف نشده بلکه نزول پیدا کرده.»
کاربران اینترنت با پیوستن به هشتگ بورس و ترند کردن آن به این طرح روحانی پاسخ دادند. آنها جملاتی مانند جملات زیر را توییت کردند:«به جمهوری اسلامی اعتماد نکنید. پول خود را به دزد ندهید.» و یا «جمهوری اسلامی نمی تواند حتی نفت را بشکه ای ۱۰ دلار به فروش برساند حالا بی شرمانه می خواهد آنرا بشکه ای ۴۲ دلار به مردم بفروشد...گول این شیادان را نخورید.»
خشم مردم اختلافات را در راس نظام باز هم بیشتر کرد. دلخوش یک نماینده دیگر مجلس در تاریخ ۱۶ اوت گفت:«من با صدای رسا عرض می کنم ای مردم مجلس تا الان هیچ اطلاع دقیقی از این تصمیم گیری ندارد حواستان باید جمع باشد...»
البته موضوع این نیست که این نمایندگان مجلس یا هر مقام دیگری در این رژیم همانطوری که همه در ۴۱ سال حکومت آنها شاهد آن بودهاند، دلش به حال مردم بسوزد ولی آنها دقیقا از این میترسند که این طرح ممکن است که یک قیام دیگر را همانطور که افزایش قیمت بنزین در نوامبر ۲۰۱۹ به قیام منجر شد، شعله ور نماید.
روحانی به اعتراف به این موضوع که راه حلی برای این رژیم باقی نمانده است در ۱۲ اوت گفت: آنهایی که میگویند که تصمیم دولت اشتباه بوده است، لطفا بگویید که راه حل چیست...»
بنابراین حکومت ایران گرفتار بن بست است و هیچ راه حلی برای آن باقی نمانده است.
از یک طرف با اقتصادی فلج شده مواجه است که باید به آن دو سری اعتصابات مربوط به صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و مجمتع صنعتی نیشکر هفت تپه را اضافه نمود- حال اگر نخواهیم به سایر اعتراضات اشاره کنیم- و از آنطرف حتی اگر باز هم موفق شود که بودجه خود را از جیب مردم تامین نماید، بعد همانطور که خبرگزاریها و روزنامه های داخلی هشدار داده اند «با انفجاری بزرگتر از انفجار بیروت مواجه خواهد شد.»