قطعنامه شورای امنیت ملل متحد برای تحریم رژیم ایران با 12 رأی مثبت به تصویب رسید

شورای امنیت سازمان ملل متحد ساعتی پیش چهارمین قطعنامه تحریم علیه رژیم ایران را تصویب کرد. دوازده عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مثبت دادند و برزیل و ترکیه به این قطعنامه رای مخالف دادند و لبنان نیز رای ممتنع داده است.

جلسه شورای امنیت ملل متحد با حدود یک و نیم ساعت تأخیر در ساعت 11.30 به وقت نیویورک تشکیل گردید. و رأی گیری روی قطعنامه شورای امنیت شروع شد.


به گزارش سایت فردا جلسه رای گیری با سخنان نماینده مکزیک، رییس دوره ای شورای امنیت آغاز شده و پس از قرائت درخواست حضور نمایندگان آلمان و رژیم ایران در این جلسه، نمایندگان کشورهای مخالف قطعنامه سخنرانی (برزیل و ترکیه) سخنرانی کردند.

نماینده برزیل گفت پس از تلاش های ترکیه و برزیل در رسیدن به توافقنامه مبادله سوخت اتمی ایران در خاک ترکیه، مخالف تحریم های بیشتر علیه رژیم ایران است.

نماینده ترکیه ضمن حمایت از اقدامات دیپلوماتیک، اضافه کرد که رژیم ایران باید با تعلیق غنی سازی اورانیوم به مذاکرات وارد شده و مسائل را حل کند.

پس از آن رییس شورای امنیت درخواست رای گیری کرد که 12 رای مثبت داده شد. ترکیه و برزیل نمایندگانی بودند که رای منفی دادند و فقط لبنان بود که به «قطعنامه شماره ۱۹۲۹» رای ممتنع داد.

بر اساس دور چهارم تحریم های ایران در شورای امنیت، یک دانشمند هسته ای، ۲۲ شرکت که به ارتباط داشتن با برنامه های اتمی و موشکی ایران متهم شده اند، ۱۵ موسسه متعلق به سپاه و سه نهاد زیر مجموعه خطوط کشتیرانی ایران، در فهرست تحریم ها هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، تنها فردی که در فهرست تحریم ها قرار دارد، جواد رحیقی است که ریاست مرکز فن آوری های هسته ای سازمان انرژی اتمی ایران را بر عهده دارد. یکی از مسئولیت های این مرکز، نظارت بر تاسیسات غنی سازی اورانیوم در اصفهان است.

برخی از موسسه ها و شرکت هایی که در فهرست تحریم های قرار گرفته اند در خارج از ایران بوده ولی تحت کنترل جمهوری اسلامی قرار دارند و یا در راستای اهداف آن فعالیت می کنند، از جمله «فرست ایست اگزپورت بانک» که در مالزی است ولی تحت کنترل بانک ملت ایران است.

۲۲ شرکت و موسسه متهم به ارتباط به فعالیت های موشکی و هسته ای شده و در فهرست تحریم ها قرار دارند از جمله دانشگاه مالک اشتر در تهران، صنایع امین در مشهد، ابزار برش کاوه در تهران، «فرست ایست اگزپورت بانک» در مالزی، صنایع شهید خرازی و مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته ای کرج.

۱۵ شرکت و موسسه وابسته به سپاه پاسداران نیز در فهرست تحریم ها قرار دارند از جمله قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه، عمران ساحل، راه ساحل و سپانیر.

سه نهاد زیر مجموعه خطوط کشتیرانی ایران نیز، از جمله «ایریسل بنلوکز» در بلژیک و خط کشتی رانی جنوب در فهرست تحریم ها قرار دارند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز یک روز پیش از رای گیری شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره چهارمین قطعنامه تحریمی علیه ایران گفته بود: «این قطعنامه شامل مهم ترین تحریم هایی خواهد بود که ایران تا کنون با آن مواجه شده است.»