آمریکا, روسیه و فرانسه توافق سه جانبه برای معاوضه سوخت اتمی رژیم ایران را رد کردند

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس, دیپلومات ها گفتند, ساعاتی قبل از تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه رژیم ایران, آمریکا, روسیه و فرانسه به قرارداد معاوضه بخشی از اورانیوم غنی شده ایران با  سوخت اتمی راکتور (تحقیقاتی) ایران جواب داده و به طور موثری این ایده رد کردند. این کار چند ساعت قبل از رای گیری شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با تحریمهای جدید علیه ایران صورت گرفته است.


سه دیپلومات آشنا با جوابهای داده شده ( از جانب امریکا, روسیه و فرانسه ) گفتند جوابها شامل مجموعهیی از سوالات هستند که در عمل,  هر نوعی از مذاکرات در این موضوع را متوقف میکند و در کلیت هر نوع فرصتی برای گفتگوها را از بین میبرد چرا که تهران را مواجه با مطالبات غیر مستقیمی میکند که آماده پذیرش آنها نیست.

آژانس بین المللی انرژی اتمی دریافت جواب از جانب سه کشور ( امریکا, روسیه و فرانسه ) را تائید کرد و گفت آنرا برای تهران ارسال خواهد کرد.

امریکا, روسیه و فرانسه گفتند- بر عکس پیشنهاد اولیه که 8 ماه قبل  مطرح شده بود - پیشنهاد مطرح شده معاوضه سوخت اتمی که توسط برزیل و ترکیه مورد مذاکره قرار گرفته شده بود,  مواد اتمی کافی برای ساخت یک سلاح اتمی را در دست ایران باقی میگذارد  و آنها اشاره کردند که ایران در نظر دارد که برنامه جدیدی جهت غنی سازی اورانیوم با غنای بالا را ادامه دهد.

جواب داده شده توسط سه کشور محرمانه بوده است. ولی گلن دیویس Glyn Davies نماینده ارشد امریکا در آژانس اتمی در صحبتهای خود درمقابل نشست شورای حکام آژانس ظاهرا مشکلات امریکا, روسیه و فرانسه را توضیح داد.

او گفت به نظر میرسد ایران ”مصمم به سرپیچی و مبهم ساختن ”تلاشهای بینالمللی برای تحقیق در مورد برنامه اتمی تهران است, ایران مظنون به تلاش در جهت ساختن تسلیحات اتمی میباشد.

گلن دیویس در صحبتهای خود ( برای شورای حکام آژانس ) که پشت دربهای بسته انجام شد و متن آن  در اختیار خبرنگاران قرار گرفت گفت ” موضوعات پایهیی باقیمانده عبارتند از  اینکه : آیا ایران آماده پایبندی به تعهدات خود طبق معاهده NPT  , اعتماد سازی در سطح بینالمللی و قادر ساختن آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای تامین تضمینهای صلح آمیز بودن ماهیت برنامه اتمی ایران هست ؟”.

او اضافه کرد ” دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ما گفته است که ایران از انجام این کار توسط آژانس اتمی ممانعت بعمل میآورد”.

بیانیه صادر شده توسط اتحادیه اروپا نیز ایران را به دلیل  سنگ اندازی و اشکال تراشی در مقابل تلاشهای صورت گرفته  برای تحقیق در مورد فعالیتهای اتمی تهران و سرپیچی از خواستههای شورای امنیت سازمان ملل برای متوقف نمودن  غنی سازی ( اورانیوم ) مورد انتقاد قرار داد ه است.  غنی سازی ( اورانیوم ) اقدامی که میتواند منجر به تولید سوخت اتمی و مواد قابل انشقاق هستهیی برای کلاهک اتمی گردد....