• در حالیکه وضعیت پرستاران هر روز وخیم تر میشود و هیچ اقدامی برای خرید واکسن نشده روحانی با وقاحت گفت «در دوره کرونا در بعضی از کشورهای پیشرفته صف طولانی بود، در کشور ما همه چیز به وفور بود. هزینه بستری شدن ۶ الی ۱۰ درصد شده است. در کرونا پولی نگرفتیم و مردم و حتی افرادی که ایرانی نبودند درمان کردیم
• رییس کل سازمان نظام پزشکی: تامین واکسن برای مردم یک اولویت حیاتی، قهری و قطعی است. تزریق۵۰ میلیون واکسن در هشت ماه موثر نیست، این تعداد باید در سه ماه تزریق شود. اگر فاصله بیفتد، زنجیره ویروسی قطع نمی شود
• دبیرکل خانه پرستار: مهاجرت پرستاران ۳۰۰ درصد افزایش یافته. ۳ تا ۴ هزار نفر در مدت همهگیری ترک شغل کرده اند
• رئیس خانه پرستار گیلان: ۵ماه معوقات داریم و در برخی از دانشگاهها از سال گذشته معوقات دارند. کرونا ادامه دارد و ما منتظریم
• نظام پرستاری چهارمحال و بختیاری: نیازمند استخدام هزار پرستار هستیم. پرداخت معوقات و کارانه پرستاران به ۶ ماه رسیده است
سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر امروز دوشنبه اول دی ۱۳۹۹ اعلام کرد آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۴۷۰ شهر از ۱۸۹ هزار و ۳۰۰ نفر گذشت. شمار قربانیان در آذربایجان غربی به ۷۱۲۸ نفر، در اردبیل به ۲۳۱۲ نفر، در اصفهان به ۱۱۱۸۵ نفر، در ایلام به ۱۹۵۵ نفر، در بوشهر به ۱۹۰۴ نفر، در تهران به ۴۶۴۸۶ نفر، در چهارمحال و بختیاری به ۱۴۷۰ نفر، در خراسان رضوی به ۱۲۹۹۵ نفر، در خوزستان به ۹۷۲۵ نفر، در زنجان به ۱۹۷۰ نفر، در سمنان به ۲۸۵۹ نفر، در فارس به ۵۷۷۲ نفر، در کردستان به ۳۲۶۱ نفر، در کرمان به ۴۰۲۹ نفر، در کرمانشاه به ۳۹۹۶ نفر، در گلستان به ۴۶۸۷ نفر، در گیلان به ۶۷۵۶ نفر و در همدان به ۴۵۵۰ نفر رسیده است.
در حالیکه وضعیت پرستاران با ادامه و تشدید پاندمی کرونا هر روز در ایران وخیم تر میشود و رژیم چپاولگر و دزد آخوندی هیچ اقدام موثری برای خرید واکسن نکرده است، روحانی روز گذشته در دروغهای همیشگی اش با وقاحت گفت «در دوره کرونا حتی در بعضی از کشورهای پیشرفته روزهای اولیه صف طولانی بود، در کشور ما نبود، همه چیز به وفور در اختیار مردم بود.... در بخش بهداشت و درمان، هزینه خیلی پایین آمده است، هزینه ۶ الی ۱۰ درصد برای بستری شده است. در کووید-۱۹ پولی نگرفتیم و مردم آمدند و درمان شدند. حتی افرادی که ایرانی نبودند و در ایران زندگی میکردند آنها را هم تحت پوشش قرار دادیم».
ظفرقندی، رییس سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه واکسن باید به میزان کافی و در مدت زمان مشخص با اولویت اقشار آسیب پذیر و کادر درمان تامین شود گفت «تامین واکسن یک اولویت حیاتی، قهری و قطعی است و باید در ابعاد وسیع و در بازه زمانی مشخص و محدود فراهم شود. تامین۵۰ میلیون واکسن در هشت ماه خیلی موثر نیست، بلکه این تعداد باید در سه ماه تامین و تزریق شود. زیرا اگر فاصله بیفتد، زنجیره ویروسی قطع نمی شود» (ایسنا۱دی).
شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار، اجرا نشدن قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری که مصوبه سال ۱۳۸۶ است، مطالبه اصلی پرستاران خواند و گفت: «مسئولان وزارت بهداشت ادعا میکنند ما در سطح جهان از نظر پزشکی حرف اول را میزنیم در حالی که از نظر تعداد نیرو ما در حد کشورهای عقبافتاده هستیم. ۳ تا ۴ هزار نفر در مدت همهگیری ترک شغل کردند و عطای پرستاری را به لقایش بخشیدند. چون پرستارها از کانالهای مختلف مهاجرت میکنند آمار دقیقی از میزان مهاجرت آنها وجود ندارد: ولی اقدام به مهاجرت ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است». (همشهری ۱ دی).
در گیلان، رئیس خانه پرستار گیلان با تاکید بر اینکه قوانین پرستاری خاک میخورد گفت «معوقات پابرجاست. نزدیک به ۵ماه و در برخی موارد از سال گذشته معوقات دارند. کرونا همچنان ادامه دارد و ما منتظریم» (همشهری ۳۰ آذر).
در چهار محال و بختیاری، «رییس سازمان نظام پرستاری با اشاره به پرستار در استان گفت: نیازمند استخدام یکهزار پرستار هستیم. همچنین پرداخت معوقات و کارانه پرستاران به ۶ ماه رسیده است» (ایرنا ۱ دی).
در فارس، معاون دانشگاه علوم پزشکی گفت: «۱۸۶ نفر در ICU فارس بستری هستند. با جان باختن ۱۲ نفر طی روز گذشته، مجموع جان باختگان در فارس به ۲۹۳۲ نفر از ابتدای شیوع کرونا رسید» (خبرگزاری حکومتی مهر ۱ دی).
در آذربایجان غربی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: «۲۰۸ بیمار کرونایی درICU بستری و ۵۲ بیمار به ونتیلاتور متصل هستند و کل بیماران فوت شده با تست مثبت کرونا به۳۲۵۴ رسید» (ایسنا ۱ دی).
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
اول دی ۱۳۹۹ (۲۱ دسامبر ۲۰۲۰)