من پیشنهاد تعامل بر اساس منافع متقابل و احترام متقابل, دادم. ما همچنین به همراه بریتانیا , روسیه, چین و آلمان, با همتایان ایرانی خود نشستیم. ما فرصت یک رابطه بهتر میان ایران و جامعه بین المللی را ارائه و پیشنهاد دادیم. چیزی که انزوای سیاسی ایران را کاهش می دهد و فرصتهای اقتصادی آن را با بقیه جهان افزایش می دهد. بطور خلاصه, ما به دولت ایران چشم انداز یک آینده بهتر برای مردمش را پیشنهاد دادیم, تنها به این شرط که به تعهدات بین المللی خود پایبند باشد. در نتیجه, هیچ معیار دوگانه ای در کار نیست. ما بارها روشن کردیم که به حق ایران , مانند همه کشورها , برای دست یابی به انرژی صلح آّمیز اتمی احترام می گذاریم. این حقی است که در پیمان ان پی تی وجود دارد. پیمانی که باید بعنوان حافظی در برابر جهانی خدمت کند که در آن, کشورهای بیشتری در پی بدست آوردن مرگبارترین سلاح جهان هستند و با قوانین بین المللی, مانند قولهای توخالی رفتار می کنند. پیمان ان پی تی توسط تمامی طرفهای درگیر امضا شده... بگذارید تکرار کنم: ما حقوق ایران را برسمیت می شناسیم, اما این حقوق, مسئولیتهایی را با خود به همراه می آورد. دولت ایران بارها در انجام این مسئولیتها شکست خورده است.
ایران تأسیسات غنیسازی اتمی قم را مخفی کرده بود. سؤالهای جدی راجع به برنامه اتمی ایران وجود دارد. ایران بیش از پیش, التزاماتش نسبت به قطعنامههای شورای امنیت را نقض کرده است. این قطعنامهها از ایران خواسته بود که غنیسازی اورانیوم را معلق سازد. اما بجای اینکار، ایران اقدام به غنیسازی بیشتر اورانیوم تا حد 20درصد کرد.
ایران نتوانسته است از التزامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی، متابعت نماید. درواقع ایران تنها امضا کننده پیمان ان.پی.تی در جهان است که نمیتواند آژانس بینالمللی انرژی اتمی را قانع کند که برنامه اتمی آن, اهداف صلحآمیز دارد.
به همین دلیل بوده است که جامعه بینالمللی مجبور شد, تا چنین عواقب جدی را اعمال نماید. این جامعترین تحریمهایی است که حکومت ایران با آنها مواجه میشود. بنا به این قطعنامه، محدودیتهایی بر فعالیتهای اتمی، برنامه موشکهای بالستیک, و برای اولینبار, نیروی نظامی متعارف ایران اعمال میشود.
بنا این قطعنامه، چارچوب جدیدی در عمل، اجرا میشود تا ایران را از کار قاچاق باز دارد, و بر بانکها و معاملات مالی ایران تدابیر سختگیرانه لازم را اعمال کند. این قطعنامه, اشخاص و موجودیتها و مؤسساتی که با سپاه پاسداران مرتبط هستند را هدف قرار میدهد، سپاه پاسدارانی که از برنامه اتمی ایران، حمایت کرده است, و با پرداخت قیمت از جیب مردم ایران, با فعالیتهای غیرقانونی به سود و رونق خودش رسیده است.
ما مطمئن میشویم که این تحریمها بطوری جدی به اجرا در بیایند. ما نیز به همین ترتیب در امتداد دوستان و متحدانمان به اعمال تحریمهای خودمان علیه ایران دست میزنیم. قطعنامه قوی که امروز به تصویب رسید از یک حمایت قوی بینالمللی برخوردار بود. این قطعنامه، از حمایت کشورها, از آسیا، اروپا و آمریکای لاتین, از جمله روسیه و چین برخوردار بوده است. این تحریمها منظر و چهره متحد جامعه بینالمللی را نشان داد مبنیبر اینکه یک رقابت تسلیحاتی اتمی در خاورمیانه، به نفع هیچ طرفی نیست. کشورها بایستی بخاطر به چالش گرفتن نظام منع تکثیر جهانی، مورد حسابرسی قرار بگیرند. حکومت ایران باید فهم کند که امنیت واقعی از طریق دنبال کردن تسلیحات اتمی بدست نمیآید. امنیت واقعی از طریق تبعیت از قوانین بین المللی و ابراز مقاصد صلح آمیز آن بدست می آید. ما می دانیم که دولت ایران, رفتار خود را یک شبه تغییر نمی دهد, ولی رای امروز نشاندهنده این است لجاجت ایران, هزینه فزاینده ای در بر دارد.
من می خواهم صریح باشم. این تحریمات درب را روی دیپلماسی نخواهد بست. ایران همچنان این فرصت را دارد که راه متفاوت و بهتری را برگزیند, من چیزی بیشتر از این دوست ندارم که روزی برسد که دولت ایران به مسئولیتهای بین المللی خود عمل نماید. روزی که این تحریمات و تحریمات قبلی برداشته شوند و مردم ایران نهایتا بتوانند عظمت ملت ایران را به نمایش بگذارند.
درواقع این تحریمات متوجه مردم ایران نیست, همچنان که در قاهره گفتم, برای دهه ها دولت ایران با کشور من مخالفت داشته است, اما در رویارویی برای یافتن فرصت های جدید و حرکت روبه پیش , که به مردم خودشان استفاده خواهد رساند, دولت ایران انتخاب کرده است که زندانی گذشته باشد. روزشنبه سالگرد روزی است که انتخابات توجه تمامی جهانیان را به خود اختصاص داد, واقعه ای که باید بخاطر بماند, که چگونه مردم ایران در آن, با احساسات قابل تحسین شرکت کردند, و در مقابل باید بخاطر داشت که چگونه دولت ایران, بیرحمانه مردم نجیب و بیگناه را کشته وسرکوب کرد, از جمله زن جوانی که در خیابان جان سپرد.
اعمال, عواقب دارد, و امروز دولت ایران با برخی از آن عواقب مواجه می شود, زیرا ,خواه بخاطر تهدید نظام منع تکثیر تسلیحات هستهیی, یا حقوق بشر مردم خود, یا ثبات همسایگان خود با حمایت از تروریزم , دولت ایران با ادامه اعمال ستمگرانه خود نشان می دهد, تهدیدی برای عدالت در همه جا می باشد, من
می خواهم, و به خاطر مردم ایران امیدوارم, که دولت ایران انتخاب دیگری بکند. می تواند انتخاب متفاوتی داشته باشد ومسیری را دنبال کندکه اطمینان دهد که ان پی تی, اساس منع تکثیر و خلع سلاح می باشد.
مسیری که امنیت و خوشبختی را در ایران, و صلح را در جهان ارتقا می دهد. تحریم های امروز نشانه دیگریست که اگر دولت ایران به متزلزل ساختن ان پی تی و صلحی که آن( پیمان ان پی تی) از آن حفاظت می کند, ادامه دهد, خود را ایزوله تر و کمتر خوشبخت و نا امن تر خواهد یافت.