• نمکی: بیشترین ابتلا در خوزستان است. از ۷۰ بیمار اینتوبه در خوزستان در یک شبانه روز ۳۰ نفر فوت شدند کافی است ۳-۴ استان مشابه خوزستان داشته باشیم و کنترل از دست همکاران ما خارج شود
• مدیر عامل هلال احمر خوزستان: شرایط استان بحرانی است.باید برای رویارویی با هر شرایطی آمادگی داشته باشیم
• رییسی: وضعیت ویروس انگلیسی کاملا غافلگیر کننده است؛ پیشبینی یک ماه تا ۲۰ روز آینده کار راحتی نیست. دو روز گذشته بیش از ۳۰ درصد از مرگ و میرها مربوط به خوزستان بود
• ستاد دانشگاهی خراسانجنوبی: بیماران کرونایی بستری در ICU نسبت به روز گذشته ۳۳ درصد افزایش داشته است
سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر امروز چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۴۹۷ شهر از ۲۲۴ هزار و ۹۰۰ نفر بیشتر است. شمار قربانیان درآذربایجان شرقی به ۸۵۹۳ نفر، در آذربایجان غربی به ۸۴۱۳ نفر، در اصفهان به ۱۴۵۰۵ نفر، در ایلام به ۲۳۰۶ نفر، در تهران به ۵۳۱۵۶ نفر، در خراسان رضویی به ۱۴۸۵۰ نفر، در خوزستان به ۱۱۹۳۵ نفر، در قزوین به ۲۵۲۹ نفر، در قم به ۸۴۰۵ نفر، در کهگیلویه و بویراحمد به ۱۶۹۴ نفر، در گلستان به ۵۸۵۰ نفر، در لرستان به ۹۳۶۸ نفر، در مازندران ۹۵۲۲ نفر، در همدان به ۵۲۵۸ نفر و در یزد به ۴۱۱۲ نفر رسیده است.
نمکی وزیر بهداشت رژیم در مورد آمار مرگ و میر کرونا گفت: «بیشترین درگیری و ابتلا به کرونا در خوزستان است و یک استان آتشین از نظر بیماری است. شهرهای شمالی از جمله شوشتر و دزفول که قبلا مرگ و میر ویروس موتاسیون یافته را نداشتیم هم گرفتار مرگ و میر شدند. به سرعت شدت بیماری بالا می رود و به شدت افراد بدحال می شوند. اول فکر می کردیم مراجعه دیرهنگام باعث تشدید بیماری می شود اما بعد دیدیدم افرادی که به موقع هم مراجعه می کنند بیماری به سرعت در آنها تشدید می شود. از ۷۰ بیمار اینتوبه در خوزستان در یک شبانه روز ۳۰ نفر فوت شدند.کافی است ۳-۴ استان مشابه خوزستان داشته باشیم و کنترل از دست همکاران ما خارج شود» (ایلنا و ایسنا ۱۳ اسفند).
رییسی سخنگوی ستاد کرونا گفت: «وضعیت ویروس انگلیسی کاملا غافلگیر کننده است. یعنی پیشبینی یک ماه تا ۲۰ روز آینده اصلا کار راحتی نیست و حجم بالای بیماری که به یکباره در خوزستان با آن مواجه شدیم غافلگیر کننده بود. دو روز گذشته بیش از ۳۰ درصد مرگ و میرها مربوط به خوزستان بود» (ایسنا ۱۳ اسفند).
سوری، رییس کمیته اپیدمیولوژی کرونا درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: «اقدامات قهری برای کنترل اپیدمی کرونا در مقایسه با کشورهای اروپایی نزدیک به صفر بوده است. در ۱۰ الی ۱۵ استان ویروس انگلیسی مشاهده شده است. نگرانی ما افزایش سرعت گسترش واریانتهای جهش یافته ویروس» از جمله در تهران است(ایسنا ۱۳ اسفند).
در خوزستان، مدیر عامل هلال احمر از شرایط بحرانی استان خبر داد و گفت: «لازم است برای رویارویی با هر شرایطی آمادگی داشته باشیم. امکان دارد که در روزهای آینده این بیماری به اوج خود نزدیک شود» (خبرگزاری حکومتی مهر ۱۳ اسفند).
در خراسان جنوبی، دبیر ستاد دانشگاهی کرونا گفت: «روند موارد بستری و ابتلا به کرونا در استان افزایشی شده است. بیماران بستری در ICU نسبت به روز گذشته ۳۳ درصد افزایش داشته است» (خبرگزاری حکومتی مهر ۱۳ اسفند).
در آذربایجان غربی، «با بستری شدن ۷۳ بیمارجدید، شمار بستریهای استان به ۴۹۷ تن میرسد که ۱۳۹ تن از آنان در "ICU" بستری و ۲۸ تن نیز از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده میکنند» (خبرگزاری صدا و سیما رژیم ۱۳ اسفند).
روزنامه حکومتی آرمان نوشت: کار مسئولان «در طول این یکسال چیزی جز تناقضگویی نبوده است. یک زمانی میان شورای شهر و وزارت بهداشت در آمار مرگومیر اختلاف میافتد، زمانی در اینکه چه واکسنی از کجا تهیه شود شاهد این اختلافات هستیم، دولت سفارش واکسن فایزر داده و بعد مجبور میشود از این کار انصراف دهد... یکبار وزیر بهداشت میگوید که شده است مدیرکل مردهشورخانه و هفته بعدش اظهار میکند که جهان بهخاطر مدیریت و کنترل کرونا در کشور ما حیرتزده است.
در ایام بهمن از کاهش ۸۰درصدی مرگومیر و مبتلایان منتشر میشود و دوسه هفته بعد در نزدیکی نوروز از افزایش آن (!) گاهی هم مقامات گناهها را به گردن هم میاندازند؛ یکی میگوید که مقصر کسانی هستند که مرز عراق را باز گذاشتند تا کرونای انگلیسی به کشور بیاید و دیگری میگوید مقصر خودتان هستید که نمیتوانید اهواز را قرنطینه کنید، اما دست آخر همه چیز بر سر مردمی خراب میشود که میگویند چون پروتکلها را رعایت نمیکنند، باعث موج چهارم شدهاند» (آرمان ۱۳ اسفند).
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۳ اسفند ۱۳۹۹ (۳ مارس ۲۰۲۱)