چاشنی های انفجاری - رژیم آخوندی از دادن اطلاعات همچنان طفره می رود


آخرین داده های آژانس انرژی اتمی در فردای  بررسی های کارشناسی در حداقل دو سایت مخفی اتمی در ایران سخن از وجود گسترده ذرات اورانیم غنی شده برای چاشنی های انفجاری را دارند.

سفر گروسی به تهران در اسفند ماه گذشته و تعیین فرصتی سه ماه برای راستی آزمایی و دادن اطلاعات از سوی دیکتاتوری ولی فقیه در رابطه با دلائل ذرات اورانیوم، تا امروز همچنان در هاله ای از ابهام و سکوت باقی مانده است.
خبرگزاری رویتر در گزارشی ضمن اشاره به این روند از جمله می نویسد : «سه منبع دیپلماتیک به اطلاع خبرگزاری رویترز رسانده‌اند که گفت‌وگوهای ایران و دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل برای گرفتن جواب‌هایی درخصوص ذرات اورانیوم اعلام نشده به تعویق افتاده است».

براین اساس رژیم آخوندی در آن زمان و بدلیل هراس از تصویب یک قطعنامه توبیخی در شورای حکام  تن به توافقی سه ماهه با آژانس بین المللی انرژی بر سر راستی آزمایی  اتمی داد، اما اکنون با گذشت بیش از یک ماه ، همچنان از دادن هرگونه اطلاعات طفره رفته تلاش دارد تا در سایه «مذاکرات جدید» فرصت بخرد.

این وضعیت در حالی است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بکرات نسبت به برنامه های مخرب اتمی رژیم آخوندی و بویزه اهداف مشکوک خامنه ای ابراز نگرانی کرده است.
پیشتر نیز گروسی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی در مصاحبه ای با یک روزنامه ژاپنی از این روند ابراز نگرانی و از جمله تاکید کرده بود که «تولید اورانیوم با غلظت ۲۰درصد، یک آستانه مهم برای نزدیک شدن به مرحله ساخت سلاح اتمی است. او وضعیت کنونی را "بسیار غیرمعمول" توصیف کرده و گفته است: «واضح است که اطمینان یافتن از کاربرد غیرنظامی فعالیت‌های ایران در این وضعیت، مستلزم بازرسی‌های جدی است». (سایت دویچه وله ۱۴ مارس ۲۰۲۱)

واقعیت این است که خامنه ای با تن دادن ظاهری به مذاکرات اتمی، نخست بدنبال خرید وقت برای ادامه پروژه های اتمی رژیم با هدف دستیابی به سلاح اتمی است. بدین سان وی برجام را به صفت یک «سپر دفاعی» ارزیابی کرده با «کش دادن» مذاکرات و زیاده خواهی ها تلاش دارد تا هرچه سریعتر به این پروژه شکل و قوام نهایی بدهد.

ابعاد این حرکت شتابان بحدی است که روز گذشته صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم از وجود «۵۶ کیلو» اورانیوم غنی شده ۲۰ درصدی خبر داده است.
بدین سان دیکتاتوری ولی فقیه نه تنها دست به افزایش سانتریفیوژهای مدل بالا، برای نمونه از نوع « آی آر ۶، آی آر ۸ و آی آر ام ۲ » زده است، بلکه فراتر از و بدلیل ضعف طرف های مقابل، قریب ۵ تن اورانیم غنی شده  ۳،۵  درصدی نیز تولید کرده است، امری که بخوبی نشان از نقض آشکار توافق اتمی وین را دارد.

همچنین کمالوندی سخنگوی این سازمان نیز در تازه ترین سخنان خود (خبرگزاری حکومتی ایسنا ۱۹ فروردین ۱۴۰۰) از وجود «۱۲ پروژه» دیگر در زمینه های « نی سازی، لیزری و کوانتوم» پرده برداشت و تاکید نمود: «یکی از پیشرفت های انجام شده در حوزه غنی سازی، شروع تست مکانیکی سانتریفیوژ آی آر ۹ است که دارای ۵۰ سو است».