اکثریت نمایندگان پارلمان دانمارک از دولت این کشور خواستند برای تضمین حقوق و حفاظت ساکنان اشرف اقدام کند

اکثریت نمایندگان پارلمان دانمارک همزمان با عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق, با صدور بیانیه ای, ضمن اعلام همبستگی با ساکنان اشرف و خانواده های آنها, از دولت دانمارک خواستند, در هماهنگی با سازمان ملل, اتحادیه اروپا و دولت آمریکا برای تضمین حقوق و حفاظت ساکنان اشرف اقدام کند.


102 عضو پارلمان دانمارک شامل 17 رئیس کمیسیون, 13 نائب رئیس کمیسیون, 4 تن از رهبران احزب و 6 وزیر سابق, همزمان با عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق خواستار بر عهده گرفتن حفاظت اشرف از سوی نیروهای سازمان ملل متحد شدند
امضاءکنندگان بیانیه حمایت از حقوق و حفاظت ساکنان اشرف که هر 8 حزب اصلی کشور, یعنی احزاب لیبرال, محافظه کار, سوسیال دمکرات, مردم, ائتلاف لیبرال, سوسیال لیبرال, سوسیالیست مردمی و لیست وحدت را در بر می گیرد, در آستانه تشکیل پارلمان و دولت جدید عراق, خواستار التزام دولت این کشور به قطعنامه 24 آوریل 2009 پارلمان اروپا و اجرای مفاد آن و تصریح بر حق ساکنان اشرف در برخورداری از حقوق و حفاظتهای بنیادین کنوانسیون چهارم ژنو شدند.

بیانیه اکثریت پارلمان دانمارک در باره قرارگاه اشرف
ما نمایندگان پارلمان دانمارک عمیقا نگران وضعیت 3400 تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران , در قرارگاه اشرف در عراق هستیم. حمله نیروهای عراقی در28 و 29 ژوئیه سال گذشته, 11 کشته و 500 مجروح در میان ساکنان اشرف به جای گذاشت و36 تن به گروگان گرفته شدند. گروگانها فقط به دنبال یک کارزار بین المللی و در شرایطی که پس از 72 روز اعتصاب غذا در آستانه مرگ قرار داشتند, آزاد شدند.
عفو بین المللی, فدراسیون جهانی لیگهای حقوق بشر, سازمان جهانی ضد شکنجه, دیدبان حقوق بشر, اسقف اعظم کانتربری و بسیاری دیگر از شخصیتها با عقاید مختلف این اقدام را محکوم کردند. همه آنها نگرانی خودشان از وضعیت ساکنان اشرف ابراز داشتند.
دادگاه ملی اسپانیا که تحقیقات علیه مقامات عراقی را آغاز کرده,  براین باور است که این مقامات می توانند بخاطر نقض کنوانسیون 4 ژنو و همچنین جنایت علیه بشریت محاکمه شوند.
ما از تهدید مقامات عراقی علیه ساکنان اشرف نگران هستیم. چیزی که دولت آمریکا, عفو بین الملل و بسیاری از مقامات بین المللی نیز نگرانی خودشان را در باره آن اعلام کرده اند.
قطعنامه 24 آوریل 2010 پارلمان اروپا تاکید میکند که ساکنان اشرف افراد حفاظت شده بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو میباشند. و از دولت عراق میخواهد که به حقوق آنان احترام گذاشته واز جابجایی آنها در عراق خودداری کند و همچنین محاصره ای که بر آنها اعمال کرده است را لغو کند.
ما نمایندگان پارلمان دانمارک همبستگی خودمان را با ساکنان اشرف و خانواده های آنها اعلام می کنیم و از دولت دانمارک میخواهیم که سریعا برای تحقق خواسته های زیر در ارتباط با سازمان ملل , اتحادیه اروپا و دولت آمریکا اقدام کند
اولا نیروهای سازمان ملل حفاظت قرارگاه اشرف را بر عهده بگیرند.
ثانیا دولت عراق به قطعنامه بیست وچهارم آوریل 2009 پارلمان اروپا عمل کند و حقوق بنیادین ساکنان اشرف را تحت کنوانسیون چهارم ژنو به برسمیت بشناسد و حفاظت آنان را در همین چارچوب تامین کند.
ما  از دولت عراق میخواهیم به قانون بین المللی و قانون انسان دوستانه بین المللی شامل کنوانسیون های ژنو و قطعنامه های پارلمان اروپا در مورد اشرف احترام گذاشته و آنها را باجرا در بیاورد, چیزی که به اعتبار و حیثیت دولت عراق به عنوان یک کشور آزاد و مستقل می افزاید.