به دنبال صدور بیانیه 56 کشور در شورای حقوق بشر ملل متحد علیه رژیم آخوندی, نماینده رژیم تلاش کرد تا با توسل به برخی موارد آیین نامه داخلی شورای حقوق بشر از قرائت این بیانیه در جلسه عمومی شورا جلوگیری کند. خانم فریده کریمی, از اعضای کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت در گفتگو با سیمای آزادی, از شکست این تلاشها صحبت می کند.
متن این گفتگو را ذیلاً ملاحظه می کنید:
خانم کریمی با سلام خدمت شما می خواستم لطفا برای بینندگان ما توضیح بدید که در جلسه روز گذشته شورای حقوق بشر ملل متحد چه گذشت؟
دیروز در اجلاس حقوق بشر در ژنو بررسی نتایج کنفرانس جهانی وین در 17 سال پیش بود. کشور نروژ از طرف 56 کشور می خواست بیانیه ایی را در رابطه با محکوم کردن نقض حقوق بشر در ایران و همچنین همبستگی با مردم ایران، در سالگرد قیام قراعت بکند. بلافاصله که نروژ کلمه ایران را مطرح کرد، رژیم اعتراض کرد و درخواست کرد این سخنرانی قطع شود، متاسفانه 2 یا 3 کشور دیگری که هم آنها هم ناقض حقوق بشر هستند شروع به صحبت کردند و پشتیبانی (رژیم). رئیس جلسه در انتهای صحبت این کشورها، که آنها هم ناقض حقوق بشر هستند و کارنامه مشابه ایران دارند، (رئیس جلسه) در انتها اعلام کرد که من بررسی کرده ام و این اعتراض قابل قبول نیست و بنابر این اجازه می دهم که متن خوانده بشود. بلافاصله که شروع شد که سفیر نروژ شروع کرد متن را بخواند. دوباره مجددا توسط پاکستان قطع شد و آن خواست که این متن خوانده نشود. بنابر قوانین اجلاس، رئیس مجبور شد جلسه را تعطیل بکند که بتواند، مورد بررسی قرار بدهد.
در طی سالیان گذشته فکر می کنم از سال 2006 که شورای حقوق بشر شروع به کار کرده این امر بی سابقه بود. ساعت 15 که جلسه مجددا برگزار شد رئیس بلژیکی اجلاس حقوق بشر اعلام کرد که این بررسی انجام شده و خواندن این بیانیه هیچ تناقضی و منافاتی با قوانین شورای حقوق بشر ندارد و بنابر این اجازه می دهم که دولت نروژ از طرف 56 کشور این بیانیه را بخواند.
خانم کریمی بنظر شما این بیانیه دارای چه اهمیتی است که این چنین واکنش رژیم را بدنبال داشته است؟
فکر می کنم که این یک پیام خیلی محکم، پیام بسیار مهمی در سالگرد قیام برای بیان همبستگی با قیام کنندگان، برای بیان همبستگی با مردم ایران بود و اتفاقا خیلی خوب نشان داد که رژیم و تمامی کشورهای دیگه ایی که البته زیاد نیستند که ولی متاسفانه وجود دارند و حامی رژیم هستند نمی توانند قوانین را زیر پا بگذارند و حقوق و منافع مردم ایران را بخواهند آلت دست قرار بدهند. روز گذشته قبل از هر چیزی یک پیروزی برای مردم ایران بود. نکته مهم آن این بود که در خود متن اعلام شده که ما کشورهای حامی این بیانیه می خواهیم در سالگرد قیام ایران، پیام همبستگی خودمان را به مردم ایران اعلام کنیم. من فکر می کنم که تمامی هموطنان روز گذشته یک بار دیگر در یک ارگان حقوق بشری بر رژیم ایران پیروز شدند و جا دارد که به هنوطنانمان تبریک بگم بخاطر این که فی الواقع دلم می خواست که امکان می داشت فیلمبرداری می شد و تلاشهای رژیم که چقدر بدنبال این بود که مانع خواندن این بیانیه بشود و خودش و بعضا دوستانش از توی سالن این طرف و آن طرف حرکت می کردند و تلاش می کردند که کشورهایی را دور خودشان جمع کنند ولی خوشبختانه موفق نشدند و یک بار دیگر رژیم محکوم شد.